Ranger

v.a. € 39.330.-
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Een beul van auto: laadvermogen tot 1403 kg, trekgewicht 3500 kg en rijdt tot 80 cm diepte door water.

Evenals het vorige model is de nieuwe Ford Ranger nog steeds een onverwoestbare pick-up, gebouwd om te werken en gekocht om zijn functionaliteit, maar in de nieuwe outfit voorzien van een nieuw gevoel van comfort en stijl.

Dankzij de krachtige motoren en de permanente vierwielaandrijving is de Ranger uitermate geschikt voor gebruik in off-road omstandigheden. Voeg daarbij zijn enorme laadvermogen en je weet waarom de Ford Ranger als het werkpaard van de Ford-familie wordt aangemerkt.

De Ford Ranger is verkrijgbaar in twee uitvoeringen van de 2,2-liter TDCi Duratorc turbodiesel, te weten de 130 pk en de 160 pk - versie. Daarboven wordt de lijn afgerond door de 3,2L TDCi Duratorq-dieselmotor met 200 PK en een koppel van 470 Nm. En laten we eerlijk zijn: de nieuwe Ford Ranger is ook gewoon een heel stoere auto! 

Robuust gebouwd
Afhankelijk van het model en motorvermogen kan de Ranger tot 1403 kg meevoeren en 3.500 kg trekken. Dat noemen we nou een werkpaard, temeer omdat rijden door 80 cm water evenmin een belemmering voor hem is. Laten we daarbij echter niet vergeten dat de Ranger ook zondermeer een comfortabele auto is. Een stoere alleskunner die met tal van technologische voorzieningen tot de modernste auto’s gerekend kan worden.

Slimme keuze
De nieuwe Ranger is een geweldig auto voor zowel werk als privé. Wakeboards in de bak en op naar het strand. En als het weekend voorbij is staat de Ranger weer klaar om jou en je gereedschap of lading te vervoeren.

Voorzien van de nieuwste technologieën als Ford SYNC2 met een nieuw 8"-kleurenscherm, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, een Lane Keeping System, Traffic Sign Recognition en Driver Alert, behoort de Ranger tot de top van wat de markt te bieden heeft.

Exterieur 
Modern en functioneel
De Ranger oogt helemaal van deze tijd met zijn markante uitstraling en onmiskenbare familietrekjes die hem zij aan zij scharen met de andere leden van de Ford familie. De auto is gebouwd om te werken, maar functioneel en comfortabel genoeg om ook een ideale privé auto te zijn. De stoere vormgeving draagt daaraan bij.

Interieur
Als in een personenauto
Neem plaats achter het stuur en begin te rijden. Het voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige voorzieningen completeren het gevoel dat overal aan gedacht is. Ook aan het weggedrag. De besturing is fijn direct en het onderstel is optimaal in balans met het karakter van de auto. 

Kleuren
Het kleurenpalet van de Ranger benadrukt de identiteit van de auto en onderstreept jouw persoonlijkheid.

Bekleding
Een cabine met stijl, comfort en praktisch gemak
Zoals de auto is ook de cabine: met de uitstraling van robuuste degelijkheid, maar ook met de expliciete stijl van jouw persoonlijk comfort. Zo is het interieur van de Ranger. Voorzien van luxe, stijl en praktisch gemak.

Sterk en geavanceerd
Verwacht geen lichtvoetige balletdanser. De Ford Ranger is een beul van auto die bergen kan verzetten, maar niettemin is voorzien van geavanceerde technologieën die de rijprestaties optimaliseren en waken over jouw  veiligheid. Wie sterk is moet ook slim zijn.

Spraakbediening
Het Ford SYNC 2 infotainment systeem kan je met gesproken opdrachten bedienen. Maakt niet uit wat: muziek, telefoon, navigatiesysteem of klimaatbeheersing. Naast spraakbediening kan je ook kiezen voor het 8"-kleurentouchscreen. Je kunt zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of open de Michelingids om je te helpen bij het kiezen en reserveren, en/of vind een hotel in de buurt. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. 

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor je weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid. De ACC beschikt ook over Forward Alert, een controlesysteem dat je waarschuwt als je een voorligger te dicht nadert.

FA (Forward Alert) kijkt altijd vooruit
Forward Alert detecteert het voor je rijdende verkeer en geeft een waarschuwing als je een voorligger te dicht nadert, of als er voor de auto obstakels opdoemen. Als je niet reageert en ondanks de waarschuwing toch te dichtbij komt, bereidt het systeem de remassistentie voor en verhoogt de gevoeligheid van het remsysteem, waardoor je snel tot stilstand komt, zelfs als je licht afremt. Ford hecht eraan te benadrukken dat dit systeem niet bedoeld is om in de plaats te treden van jouw  eigen alertheid.

Elk terrein de baas
U rijdt op een normaal begaanbare weg en heeft de auto ingesteld op 4 x 2. Dan verlaat je de weg en komt op onverhard terrein.Je schakelt naar 4x4 High Range. Even later wordt het terrein nog slechter: modderig, stijgend en vol onverwachte hellingen. Je stelt de Ranger in op 4x4 Low Range en bereikt fluitend de plaats van bestemming. Een speciale techniek, aangeduid als Electronic Shift-On-The-Fly, maakt het mogelijk onder het rijden te schakelen tussen 4x2 en 4x4 High Range.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van jouw  rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van jouw  auto en geeft een waarschuwing als je de rijstrook verlaat. Reageert je niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om je weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Verkeersborden spotten
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Superieur licht
De Glare Free High Beam-koplampen reageren op rijomstandigheden en passen zichzelf aan zonder anderen te verblinden. De nieuwe koplampen/lichten volgen jouw  rijrichting, ook als je een bocht neemt en verlichten zodoende permanent het wegdek voor jouw  auto.

Wakker blijven
Driver Alert houdt je wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend jouw  rijgedrag en weet wanneer jouw  rijgedrag door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat je  voorstelt om even te pauzeren. Neemt jouw  waakzaamheid verder af, dan wordt de waarschuwing herhaald in combinatie met een beltoon.

Comfort en gemak
Voor een rijk gevoel
Gemak geeft een rijk gevoel en dat hoeft niet alleen weggelegd zijn voor luxe personenauto’s. De Ranger zit vol intelligente systemen die het je makkelijk maken om de auto te gebruiken en te rijden. Daarnaast beschikt de auto over een ruim en luxueus interieur en niet te vergeten veel praktische en flexibele opbergruimten. De Ranger is er om je  te dienen.

Handsfree bediening met Ford SYNC
Met Ford SYNC kan je  het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van gesproken opdrachten. Zeg wat je wil en het gebeurt! Je kan jouw  handen aan het stuur en jouw blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kan je muziek draadloos naar de autoradio streamen

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole zie je precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor jouw  ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om je te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Parkeren met geluid
De Ranger is uitgerust met parkeersensoren die een waarschuwingssignaal geven als je een obstakel te dicht nadert. Hoe dichter je bij het obstakel bent, des te luider het signaal wordt.

Goed om te weten
De Ford Ranger heeft een boordcomputer in het instrumentenpaneel. Het systeem verschaft nuttige informatie over het brandstofverbruik, de snelheid, de buitentemperatuur en kan jouw  dagkilometers bijhouden. De actieradius geeft een schatting van de nog af te leggen kilometers in relatie tot de voorraad brandstof. Dit is handig als je tijdens lange reizen jouw  tankstops wilt plannen.

Vindt jouw bestemming met satellietnavigatie
Het geïntegreerde navigatiesysteem met 8”-kleurenscherm leidt je probleemloos naar jouw  plaats van bestemming. Bijzonder is dat je jouw  opdracht met spraakbesturing kunt ingeven.

Temperatuur naar wens
Wat jouw  passagier misschien behaaglijk vindt, is voor jezelf misschien te koud of te warm. De oplossing is een dubbel geregelde automatische airconditioning (DEATC). Met deze voorziening kan je twee verschillende temperaturen instellen voor je en jouw  voorste passagier. De temperaturen kunnen 4 °C van elkaar verschillen.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor jouw handen schoon blijven.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. Je kan zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Ranger wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer je een tunnel inrijdt.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Quickclear maakt jouw  voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Inklapbare buitenspiegels
Bij het afsluiten van de Ford Ranger klappen de spiegels automatisch naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. Je hoeft er niets voor te doen. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd. Daarnaast zijn deze optionele buitenspiegels elektrisch verwarmbaar, waardoor ze snel en gemakkelijk sneeuw-, ijs- of condensvrij worden gemaakt.

Comfortabele voorstoelen
In de Ranger kan je jouw  zitpositie geheel naar wens instellen dankzij de verstelbare bestuurdersstoel en het volledig verstelbare stuurwiel. Ook is het mogelijk een ingebouwde armsteun, een verstelbare lendensteun of verwarmbare voorstoelen te bestellen. Op sommige modellen is dit zelfs standaard. De stoelen zijn ontworpen om het rijden in de Ranger net zo gerieflijk te maken als in een luxe personenauto. Per slot van rekening gaat het om intensief gebruikte werkplekken.

Plaats voor drie
In de Ranger is plaats voor drie personen inclusief de bestuurder. Wanneer je de middelste zitplaats niet gebruikt, kan je deze neerklappen waardoor een vlakke ruimte ontstaat voor jouw  vervoersdocumenten. Onder de stoelen bevindt zich een handig opbergvak.

Entertainment naar wens
U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment van de nieuwste geïntegreerde voorzieningen voor entertainment en informatie, zoals een premium pakket met een DAB-radio, CD-speler, USB-aansluiting, multi-functioneel display, volledige Europese navigatiesysteem, achteruitrijcamera, Ford SYNC en een geavanceerde luidsprekeropstelling.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. Je kan zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Vloerbescherming
De Ford Ranger beschikt over rubberen vloeren die helpen de laadruimte schoon te houden. Daarnaast voorkomt het rubber slijtage en de kans op beschadiging van de eigenlijke laadvloer en stootranden.

 

Sterk en geavanceerd
De krachtige Duratorq-dieselmotoren hebben hun prestaties en betrouwbaarheid in de praktijk bewezen. De nieuwste versies bieden meer vermogen in combinatie met een lager brandstofverbruik en betere emissiewaarden.

Krachtigere en zuinigere dieselmotoren
De 2,2L TDCI Duratorq-dieselmotor heeft een naam op te houden wat betreft prestaties, kracht en betrouwbaarheid. De 130 PK-versie is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, terwijl de 160 PK-versie ook met een 6-versnellingen automaat leverbaar is. Voor nog meer vermogen kiest je de 3,2L TDCi Duratorq-dieselmotor met 200 PK en koppel van 470 Nm.
De 160 pk gebruikt 6,5L/100 km/u met een uitstoot van 171 g/km CO2 (160PK 4x4 met handgeschakelde 6-versnellingsbak en 3,15 FDR).

Handgeschakeld of automatisch
Er zijn twee verschillende transmissies. Met de handgeschakelde 6-versnellingsbak kan je heel nauwkeurig schakelen en de automatische 6-versnellingsbak biedt nauwkeurig afgestelde schakelmomenten.

Brug open, motor uit
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra je het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Overbrenging naar keuze
Afhankelijk van de leverbaarheid kan je bij aanschaf van de Ranger ook een keuze maken voor de asrotatie met een onderscheid in het brandstofverbruik (standaard overbrenging) of trekkracht (optimale overbrenging). Dit geldt alleen voor de 160 PK Duratorq 2,2L motor.

U rijdt niet alleen
De Ranger is ontworpen om te werken en daarvoor optimaal toegerust met een hoog veiligheidsniveau. Kijk maar eens naar het pakket veiligheidstechnologieën dat je tijdens het rijden ten dienste staat en actief bijdraagt aan jouw veiligheid en het rijcomfort.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals jouw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kan je natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Aanhanger in het gareel
Trailer Sway Control registreert het rijgedrag van een aanhanger en reageert op onverwachte bewegingen (slingeren). Als dat het geval is wordt de snelheid verlaagd tot het probleem is opgelost en de aanhanger weer gecontroleerd kunt trekken. Bij het afremmen wordt het motorkoppel verlaagd en de remdruk op alle vier de wielen geleidelijk verhoogd.

Beheerst heuvelafwaarts rijden
Hill Descent Control (HDC) reguleert jouw snelheid bij afdalingen in off-road omstandigheden, zonder dat je de rem of het gaspedaal hoeft aan te raken. Het systeem werkt zowel vooruit- als achteruit.

Controle op weggedrag
De auto is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om je nog meer controle over jouw voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor je de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen.

Roll Stability Control
Dit systeem herkent potentieel gevaarlijke situaties en activeert de ESC om de stabiliteit te behouden.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt je weg te rijden vanaf een helling. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Meer grip voor veilig weggedrag
Grip op de weg is belangrijk voor jouw veiligheid. Met het geavanceerde Traction Control System (TCS) houdt de Ranger grip op de weg doordat het systeem wielspin voorkomt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor een maximaal wielcontact tijdens versnellen.

Controle over elke lading
Load Adaptive Control (LAC) past het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) aan, afhankelijk van de belading van de Ranger Custom, door op een slimme manier op de signalen van het stuurwiel te reageren. Dit zorgt voor controle en stabiliteit in alle laadomstandigheden.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door je toegepaste remdruk en past het zo nodig aan. Bij hard afremmen zullen de knipperlichten aan de achterzijde herhaaldelijk gaan knipperen om achterliggende bestuurders te waarschuwen

Samenwerkende systemen
De Ford Ranger is uitgerust met een reeks van veiligheidssystemen om jou en jouw passagier te beschermen. Optimale bescherming bestaat uit samenwerkende systemen die gezamenlijk in werking treden op het moment dat zich een aanrijding of ongeval voordoet. Het Intelligent Protection System (IPS) coördineert een serie veiligheidsvoorzieningen voor maximale bescherming van jou en jouw passagiers. Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle inzittenden beschermd door een reeks airbags en geavanceerde veiligheidsgordelsystemen.

Help, lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) je onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijg je de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Bescherm en beveilig jouw auto tegen dieven
Uw kostbare bezit wordt beveiligd door een geavanceerd Thatcham-alarm (categorie 1) en een startblokkeringssysteem om dieven op afstand te houden en te voorkomen dat de auto wordt gestolen.

5-sterren voor veiligheid
De Ranger is als allereerste pick-up beloond met een Euro NCAP 5-star rating vanwege het totale veiligheids- en beveiligingspakket.

 

Prestaties & maten

Tankinhoud
80 liter
Verbruik snelweg
6.1 L/100km
CO2 uitstoot
171 gr/km
Verbruik stad
7.1 L/100km
Verbruik gecombineerd
6.6 L/100km
Energielabel
Laadvermogen
1230 KG
Laadvolume
1.8 m³
Hoogte laadruimte
835mm
Lengte laadruimte
1847mm
5362mm
 
3220mm
 
1804mm
 
1860mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact