Focus

v.a. € 22.570
Lease v.a. € 319 p/mnd
Ford Options v.a. € 199 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Beter dan ooit. Nieuw en helemaal van deze tijd, maar onderhuids met de soliditeit van jarenlange research. Nu een exponent van verfijning, technisch raffinement en brandstof besparende technieken.

Klaar voor de toekomst met een nieuw design voor het interieur en een keur aan veiligheidsvoorzieningen. De nieuwe en ultramoderne Focus herbergt de kracht van jarenlange ontwikkeling en de ultieme rijeigenschappen die van oudsher bij de Focus horen. Hij stuurt precies en is toegerust met een scala aan hoogstaande technologieën. Ford SYNC 2 met Voice Control bijvoorbeeld: een 8”-touchscreen en de mogelijkheid met spraakopdrachten diverse functies te bedienen.

Dekkerautogroep heeft altijd verschillende modellen van de Focus in voorraad. We nodigen je uit onze showroom te bezoeken en zelf te oordelen over deze topper in het Ford-programma. Kijk, test en kies. Bijvoorbeeld voor een van de benzine- of dieselmotoren uit de nieuwste generatie. Zij combineren vermogen en souplesse met een bescheiden brandstofgebruik. Zelfs de 150pk sterke diesel valt in het lage bijtellingstarief van 21%.

Klik hier voor ST line uitvoeringen

Exterieur
Toonaangevend design
Het design van de best verkochte auto ter wereld staat voortdurend onder de aandacht van de Ford-ontwerpers. En niet voor niets. Het nieuwe Ford-gezicht met de Aston Martin-achtige grille oogt bijzonder fraai en het doordachte design van het ruime en goed uitgeruste interieur is een voorbeeld van klasse en ergonomie.

Elk aspect van de nieuwe Focus is met de grootste zorg ontworpen om jouw rijervaring te verbeteren.

Interieur
Interieur met oog op rijplezier
Bij de tijd met optimale ergonomie. Het gerestylede interieurs in niet alleen functioneel, maar ook een voorbeeld van raffinement. Dat noemen we design met oog voor de praktijk. Stijl, kwaliteit en gebruiksgemak zijn volledig op elkaar afgestemd om je optimaal rijplezier te verschaffen.

Velgen
Uw persoonlijke touch
Lichtmetalen velgen bepalen het beeld van je Ford Focus. Ze zorgen voor een persoonlijk karakter en benadrukken uw individuele stijl. Dekkerautogroep helpt je graag een keuze te maken.

Bekleding
Stijlvolle kwaliteit
De Focus is gebouwd voor rijplezier en comfort. Daarom vind je in het interieur uitsluitend hoogwaardige materialen. Eigentijds en stijlvol, welke uitvoering je ook kiest.

Ford Focus Wagon
Toonaangevend ruim
Net zo elegant en geavanceerd als de gewone Focus, maar als wagon uitzonderlijk ruim en standaard voorzien van alle denkbare technologieën voor uw rijplezier en veiligheid. Met neergeklapte achterbank beschikt de Focus Wagon over een bagageruimte van maar liefst 1.516 liter.

Rijtechnologie
Beleef het zelf
De beste manier om de Ford Focus te beleven, is door zelf plaats te nemen achter het stuur. Dat kan bij Dekkerautogroep. Slimme technologie en een intelligent ontwerp maken de Focus een plezierige en veilige reisgenoot.

Handsfree bediening
Het optionele 8"-kleurenaanraakscherm van Ford SYNC 2 met Voice Control gaat nog een stap verder dan het bestaande infotainmentsysteem. Dit hoge resolutiescherm biedt intuïtieve bediening van verschillende belangrijke functies, waaronder de telefoon, audio, klimaatbeheersing en optionele navigatie via spraak of het aanraakscherm.

Handsfree parkeren
Handsfree parkeren: met de verbeterde Active Park Assist-technologie kan je  handsfree fileparkeren en wordt het een stuk makkelijker om recht in parkeervakken te parkeren. Deze nieuwe technologie detecteert de ruimte om de auto en bedient de besturing terwijl je achteruit insteekt. Bovendien helpt Park Out Assist bij het wegrijden uit een nauwe parkeerplaats.

Vingervlug schakelen
Niet alleen maar leuk: schakelflippers aan het stuur. Ook makkelijk, snel en veilig. Deze optie maakt het mogelijk met beide handen aan het stuur te schakelen. Kies daarom voor een automatische versnellingsbak met de optie Automatic Paddle Shift Controls. Met deze voorziening kan je met je vingertoppen schakelen, zelfs terwijl je de Focus uit een bocht accelereert.

Naadloos schakelen
De Powershift-transmissie met dubbele koppeling garandeert snelle schakeltijden en laat je naadloos versnellen. De PowerShift maakt het rijden niet alleen soepeler, maar bespaart ook brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone automaat.

Remmen met radar
Het Active Breaking-systeem gebruikt radar om de Focus te behoeden voor aanrijdingen. Het systeem wordt actief als je harder dan 50 km/u rijdt en slaat alarm als ergens voor de auto een veiligheidsrisico wordt gedetecteerd. En mocht je niet reageren, dan activeert het systeem zelf de remmen. Onder 50 km/u wordt u bijgestaan door het innovatieve Active City Stop-systeem. De Focus zal automatisch afremmen als de auto voor je plotseling stopt. Samen zorgen beide systemen voor een ultrakorte remreactie.

Comfort en gemak
De nieuwe Ford Focus biedt meer. Meer comfort, meer bedieningsgemak en meer klasse. Waarom voor minder kiezen als je voor hetzelfde geld in een Focus kunt rijden?

Als een commandopost
Neem plaats achter het stuur en ervaar het gemak van de functies die zich direct onder bereik van je handen bevinden. U heeft een optimaal zicht op het instrumentenpaneel en mocht je dat willen, dan is het stuurwiel zelfs met verwarming leverbaar.

Starten met één druk op de knop
We noemen het de FordPower Startbutton: de startknop waarmee je jouw Focus met één druk op de knop kunt starten.

Perfecte connectiviteit
In de tijd van smartphones en mp3-spelers mag het niet ontbreken aan connectiviteit en opbergruimte voor dergelijke apparaten. In de Ford Focus is de middenconsole daarvoor ingericht.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Quickclear maakt jouw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor je handen schoon blijven.

Vermogen
Ford motortechnologie stelt nieuwe normen
Het motorengamma van de Ford Focus stelt overtuigende normen voor kracht en acceleratievermogen in combinatie met verbluffend lage waarden voor verbruik en emissie. Het gamma is uitgebreid met een 1,5-liter EcoBoost benzinemotor en een 1,5-liter TDCi dieselmotor, beide voorzien van een Auto-Start-Stop functie voor een verdere beperking van het brandstofverbruik. Alle nieuwe motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Vermogen en efficiëntie zonder compromis
De 1,5-liter EcoBoost is een slimme, kleine versie van de 1,6-liter Ecoboost motor, voor lagere emissie en nog meer brandstofbesparing, zonder in te leveren op het vermogen en rijgedrag. De 1,5-liter EcoBoost is beschikbaar in een 150 pk-versie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische versie.

Nieuwe diesel met lagere emissie
De nieuwe 2,0-liter dieselmotor vervangt de vorige versie en is verkrijgbaar in 150 pk met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, of de PowerShift automatische versnellingsbak. In vergelijking met de vorige versie kenmerkt de nieuwe dieselmotor zich door een aanzienlijke reductie in uitstoot.

Gloednieuwe optie
De 1,5-liter TDCi is geheel nieuw. Deze versie is gebaseerd op de 1,6-liter TDCi en biedt in de basisversie van 95pk hetzelfde vermogen, maar groeit daarboven van 115 naar 120pk. Ook hier geldt een optimale brandstofbesparing en een verdergaande emissieverlaging. Op dit moment is de motor leverbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De 120pk-versie is leverbaar met de Powershift automaat.

Minder brandstofgebruik

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl je rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen

Brug open, motor uit
Stilstaan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heb je de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra je het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Meer stroomlijn, minder brandstof
Daarvoor dient het Active Grille Shutter-systeem. Bij langzaam rijden blijft de grilleventilatie open om de motor te koelen. Wanneer je snelheid toeneemt, sluit het systeem de ventilatieopeningen om de stroomlijn te verbeteren. Dit systeem werkt door in een lager brandstofverbruik.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van jouw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt je door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verstrekt. Het systeem evalueert continu de effecten van jouw rijstijl en laat je weten hoe u het brandstofverbruik kunt verlagen.

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een verlichte pijl in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Rijgedrag
De wegprestaties van de Focus zijn nu al legendarisch. Dankzij de scherpe besturing, geavanceerde techniek en innovatieve veiligheidsvoorzieningen weet de nieuwe Ford Focus zich nog meer te onderscheiden. Nieuwe technieken zorgen voor verbeterde wegligging, besturing en rijgedrag. Kies je voor een automaat? Dan profiteer je ook van de snelle, lichte bediening van de Automatic Paddle Shift Controls.

Maximale bochtbeheersing
Torque Vectoring Control verdeelt het koppel van de motor tussen de voorwielen, afhankelijk van het wegdek en de rijomstandigheden. Het systeem past de tractie continu aan en zorgt voor een uitzonderlijke grip en controle bij het nemen van bochten.

Multi-link voor soepel rijgedrag
Het Control Blade multi-link ophangingssysteem zorgt voor een soepel en rustig rijgedrag, een supernauwkeurige reactie en intuïtieve feedback van de weg, zelfs tijdens het gas geven.

Veiligheid
Ford Focus, veiligheid op de eerste plaats De Ford Focus is licht en sterk dankzij de toepassing van de nieuwste constructiemethoden en gebouwd op basis van innovatieve technologieën en beproefde veiligheidsconcepten.

Remmen met radar
Het Active Breaking-systeem gebruikt radar om de Focus te behoeden voor aanrijdingen. Het systeem wordt actief als je harder dan 50 km/u rijdt en waarschuwt je als zich voor de auto een veiligheidsrisico voordoet. En mocht je niet reageren, dan activeert het systeem automatisch de remmen. Onder 50 km/u wordt je bijgestaan door het innovatieve Active City Stop-systeem. De Focus zal automatisch afremmen als de auto voor je plotseling stopt. Samen zorgen beide remsystemen voor extra zekerheid dat je op tijd tot stilstand komt.

Extra oog op het verkeer
In het drukke verkeer zie je makkelijk iets over het hoofd, zeker als je achteruit rijdt. Cross Traffic Alert helpt je het naderend verkeer waar te nemen. Het is een geheel nieuwe technologie die is toegevoegd aan het Blind Spot Information System (BLIS). Laten we het even uitleggen: als je achteruit een parkeerplaats verlaat is het meestal erg lastig om te kunnen zien wat zich op de weg bevindt. Cross Traffic Alert signaleert het naderend verkeer en laat tegelijk een lampje branden in de buitenspiegel aan de zijde waar het verkeer nadert.

Veilig van baan veranderen
Dat kan met het Blind Spot Information System (BLIS). Radar-sensoren scannen de dode hoeken aan beide zijden van de auto en waarschuwen je met een duidelijk zichtbaar oranje lampje in de buitenspiegel als het systeem een voertuig heeft gedetecteerd. BLIS heeft ook een geheel nieuwe technologie, Cross Traffic Alert: jouw extra oog op naderend verkeer tijdens het achteruit rijden.

Binnen de lijnen blijven
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van uw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van de auto en geeft een waarschuwing als je de rijstrook verlaat. Reageer je niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om je weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Wakker rijden
Driver Alert houdt je wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend jouw rijgedrag en weet wanneer jouw rijgedrag door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat je voorstelt om even te pauzeren. Neemt je waakzaamheid verder af, dan wordt de waarschuwing herhaald in combinatie met een beltoon.

Automatisch dimlicht
Auto High Beam is een systeem dat het grootlicht tijdelijk dimt wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger signaleert. Zodra de weg voor uw auto weer vrij is, schakelt het automatisch terug naar grootlicht. Auto High Beam is beschikbaar als optie bij Lane Keeping Alert.

Verkeersborden spotten
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor je weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid.

Houdt afstand
Distance Indication. Zo heet de functie die continu de afstand ten opzichte van uw voorligger weergeeft. De weergave van de afstand geschiedt met gekleurde pictogrammen volgens een vooraf door jouw gekozen instelling. Distance Alert waarschuwt met een rood waarschuwingssymbool als je het voorliggende voertuig te dicht nadert.

Slimme koplampen
Bi-Xenon koplampen hebben een geavanceerd Adaptive Lighting-systeem dat zich slim aanpast aan de rijsituatie. Afhankelijk van het soort weg schakelt het systeem automatisch tussen vier verschillende soorten verlichting, voor de beste lichtverspreiding. Het systeem kan ook uw stuurbewegingen volgen waardoor de bocht met jouw rijrichting mee wordt verlicht.

Help, lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) je onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijg je de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Beveiliging
Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je de functionaliteit van een aantal functies in de Fiesta beperken. Bijvoorbeeld als je de Fiesta uitleent. Je kan dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare Focus uit te lenen. Ford MyKey® is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Download brochure

Prestaties & maten

Tankinhoud
55 liter
Acceleratie 0-100 km/u
12,7 sec
Verbruik snelweg
4.2 L/100km
CO2 uitstoot
109 gr/km
Topsnelheid
187 km/u
Verbruik stad
5.9 L/100km
Verbruik gecombineerd
4.8 L/100km
Energielabel
Energielabel A
4360mm
 
2650mm
 
1469mm
 
1823mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website