Nieuwe Mondeo Hybride

v.a. € 35.400.-
Lease v.a. € 619.- p/mnd
Ford Options v.a. € 309.- p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

De nieuwe Ford Mondeo Hybride is speciaal ontworpen voor minder uitstoot en besparen op benzine en geld

Een intelligent ontwerp, slimme technologie en verfijnde techniek optimaliseren de voordelen van een hybride elektrisch voertuig (HEV). Hybride technologie kent het beste moment om over te schakelen van benzine naar elektriciteit. Het resultaat zijn soepele, responsieve prestaties, een uitmuntende rijervaring en een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4.2 l/100 km

De zuivere, fraaie lijnen zorgen voor een krachtige visuele uitstraling. En de chromen grille en opvallende 18" lichtmetalen velgen maken het ontwerp helemaal af. Zo ontstaat een eigentijdse look die past bij de geavanceerde hybride motor.

De slimme techniek in de nieuwe Mondeo Hybride zorgt ervoor dat je je auto niet hoeft op te laden. Regeneratief remmen zorgt ervoor dat de energie die gewoonlijk verloren gaat bij het remmen, wordt gebruikt om de batterij op te laden. Daarnaast geeft de benzinemotor vermogen aan een generator die energie terugstuurt naar de batterij. Hierdoor kan je Mondeo overschakelen op elektrisch vermogen om zo efficiënt mogelijk te rijden.

 

Hybride technologie

 

De Mondeo Hybride heeft twee krachtbronnen: een conventionele brandstofmotor en een door batterijen aangedreven elektrische motor. Het systeem schakelt automatisch tussen de twee motoren, of gebruikt ze allebei, om een perfecte mix van vermogen en efficiëntie te leveren. En om het hele systeem nog efficiënter te maken, neemt regeneratief remmen energie op die normaal gesproken verloren gaat bij frictieremmen. Het gebruikt die energie vervolgens om de batterij opnieuw op te laden.

 

Profiteer van de voordelen van Hybride Electric-technologie

 

Zoals je verwacht van een auto waarbij technologie op de voorgrond staat, is de Mondeo verkrijgbaar als geavanceerd Hybrid Electric Vehicle (HEV): de allereerste die door Ford in Europa wordt geproduceerd.

 

De Mondeo HEV combineert de voordelen van elektrisch- en benzinevermogen waardoor je zuinig rijdt en profiteert van opmerkelijke prestaties en rijgedrag. Regeneratief remmen, een innovatieve Smartguage met 'Brake Coach' en andere slimme systemen helpen je het vermogen en de zuinigheid van deze auto nog verder te optimaliseren.

 

 

Exterieur
De klasse van een topontwerp: een fascinerend en dynamisch uiterlijk dat een onzichtbare wereld van hoogstaande techniek verbergt. De nieuwe Ford Mondeo stelt nieuwe normen voor design, luxe, technologie en aandacht voor details.

Interieur 
Het domein van de bestuurder en passagiers waar de relatie tussen mens en ruimte centraal staat. In de Mondeo hebben Ford-ontwerpers een topprestatie geleverd. Binnen het kader van functionele eigenschappen hebben ze een ontspannen sfeer geschapen die een nieuwe dimensie aan autorijden toevoegt: die van weldadig verplaatsen. De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en als u dat wenst kan je de Mondeo naar jouw persoonlijke smaak stylen met de verschillende interieuropties. Ook passagiers achterin beschikken over totaalcomfort met veel ruimte voor benen, hoofd en schouders.  

Velgen
Uw persoonlijke touch Lichtmetalen velgen zijn de finishing touch in het design van uw Mondeo. Ze zorgen voor een persoonlijk karakter en benadrukken uw individuele stijl. Dekkerautogroep helpt je graag een keuze te maken. 


Ford Mondeo Wagon
Toonaangevend ruim 
Net zo mooi en geavanceerd als de gewone Mondeo, maar als wagon uitzonderlijk ruim en standaard voorzien van alle denkbare technologieën voor jouw rijplezier en veiligheid. Met neergeklapte achterbank beschikt de Mondeo Wagon over een bagageruimte van maar liefst 1.630 liter.


De nieuwe Mondeo excelleert in alle opzichten ten opzichte van het voorgaande model. Gewichtsbesparing, een stijvere carrosserie en een flink traktaat van slimme technologie hebben de rijprestaties en de actieve en passieve veiligheid verder verbeterd.

Met behulp van intelligente technologie reageert de auto voortdurend op wat er om hem heen gebeurt, zoals de toestand van de weg, het andere verkeer en jouw eigen rijgedrag. Ook de rijbeleving is verbeterd. Het geluid van rijwind en banden is naar de achtergrond gedrongen, waardoor de algehele kwaliteitsbeleving is toegenomen. Als bestuurder ben je altijd verzekerd van geavanceerde systemen die de veiligheid en rijgedrag verbeteren. Denk hierbij aan LED-koplampen die hun lichtbundel aanpassen aan de omgeving; een communicatiesysteem dat je met je stem kunt bedienen; een functie die het parkeren vereenvoudigt en een signalering om binnen jouw rijstrook te blijven.

Meedraaiende koplampen
De nieuwe Mondeo beschikt over koplampen met Ford Adaptieve LED-technologie die je rijrichting volgen en zorgen voor optimaal zicht, ook als je door een bocht stuurt. Het toch al uitstekende lichtsysteem is verbeterd doordat de traditionele lampen zijn vervangen door LED's, die een intens helder, natuurlijk licht verspreiden.
Bekijk video

Ford SYNC 2 voor draadloze connectiviteit
De nieuwste generatie Ford SYNC 2 maakt draadloos verbinding met je mobiel en MP3-speler. Je bedient jouw muziek, telefoon, navigatiesysteem en klimaatbeheersing met eenvoudige, intuïtieve spraakopdrachten of via het 8" kleurentouchscreen dat je ook kunt gebruiken om beeldbestanden af te spelen.

Roept u maar...
Met Ford SYNC 2 kan je  zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of de Michelingids openen om je te helpen bij het maken van de reservering. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. En het systeem is verder uitgerust met het Ford Emergency Assistance dat automatisch het alarmnummer belt in geval van een ongeluk. 

Uw muziekopties
Kies uit een SYNC 2-systeem met acht premium speakers, of een geavanceerde Sony-unit met 12 Sony-speakers en DAB digitale radio ontvangst.

Zien waar u achteruit rijdt
Dat kan met de achteruitrijcamera die via het scherm op het middenconsole laat zien waar je rijdt. En het makkelijke is dat het systeem automatisch wordt geactiveerd als je in de achteruit schakelt. Deze handige hulp gebruikt virtuele lijnen die u helpen om in de kleinste ruimte te parkeren.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van jouw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van de auto en geeft een waarschuwing als je de rijstrook verlaat. Reageer je niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om je weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Veilig van baan veranderen
Dat kan met het Blind Spot Information System (BLIS). Radar-sensoren scannen de dode hoeken aan beide zijden van jouw auto en waarschuwen je met een duidelijk zichtbaar oranje lampje in de buitenspiegel als het systeem een voertuig heeft gedetecteerd. BLIS heeft ook een geheel nieuwe technologie, Cross Traffic Alert: uw extra oog op naderend verkeer tijdens het achteruit rijden.

Parkeren, fluitje van een cent!
Dat moderne auto’s zelfstandig kunnen fileparkeren, is geen nieuws meer. Maar Active Park Assist op de Ford Mondeo doet meer. Het systeem helpt je ook bij het uit parkeren, terwijl Perpendicular Parking (PPA) detecteert of de Mondeo in een vrije ruimte past, waarna het de auto achteruit inparkeert. En als er obstakels zijn, wordt je gewaarschuwd door Side Parking Aid (SPA).
Bekijk video

Comfort en gemak
De belofte wordt waarheid
Open het portier, adem de sfeer en neem plaats achter het stuur. Je wordt in de nieuwe Mondeo omringd door kwaliteit van hoogwaardige materialen, doordacht design en functionele ergonomie. 

Jouw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wilt snel vertrekken. Quickclear maakt jouw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Premium comfort
In de nieuwe Mondeo zijn geheel instelbare Premium Comfort Seats beschikbaar. Deze stoelen bieden extra steun en verlenen indien nodig een massage. Zo kan je de kilometers onder de auto door laten glijden en blijf je fris tot op de plaats van bestemming. Het wordt nog beter als je de stoelverwarming, of desgewenst de stoelventilatie inschakelt. Zo zit je thuis niet.

Panoramadak
Rijdt het daglicht tegemoet, laat het licht naar binnen stromen en geniet met volle teugen van je reis met de Mondeo. Het elektrisch bedienbare zonnescherm opent en sluit je met een druk op de knop, terwijl het warmtewerende glas je hoofd koel houdt en tevens bescherming verleent tegen schadelijke UV-straling. Elke model kan met een eigen dak optie besteld worden: een groot, vast panoramadak voor de vijfdeurs versie; een tweedelig te openen panoramadak voor de wagon en een traditioneel schuif- kanteldak voor de vierdeurs versie.

Sfeerverlichting
Met de optie sfeerverlichting wordt het interieur van de auto in het donker op zachte wijze verlicht. Er kan worden gekozen uit acht verschillende kleuren.

Individuele klimaatvoorkeuren
In de Mondeo kan je voor zichzelf en jouw passagiers afzonderlijk de temperatuur instellen met de optionele Dual zone Electronic Automatic Temperature Control (DEATC). Deze geavanceerde airco handhaaft de gekozen instellingen, ongeacht de buitentemperatuur.

Dimmende binnenspiegel
Koplampen van achterop rijdend verkeer kunnen u ’s nachts makkelijk verblinden. Daarom detecteert de automatisch dimmende binnenspiegel het licht van de koplampen en schakelt over op een diminstelling.

Buitenspiegels die zichzelf beschermen
Elektrisch inklapbare buitenspiegels kunnen met één druk op de knop worden ingeklapt. Dat helpt schade voorkomen wanneer je in een krappe ruimte moet inparkeren. En omdat ze verwarmd zijn kan je 's morgens in de kou sneller en veiliger vertrekken.

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je  de werking van een aantal functies beperken. Bijvoorbeeld als je de auto uitleent. Je  kunt dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare Mondeo uit te lenen. Ford MyKey® is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Maximaal zicht, zonder anderen te verblinden
Auto High Beam schakelt tijdelijk het grootlicht uit wanneer het tegemoetkomend verkeer of een voorligger opmerkt, zodat je andere bestuurders niet verblindt. Zodra de weg weer vrij is schakelt het systeem het grootlicht automatisch weer in. Auto High Beam is beschikbaar als optie bij het Lane Keeping-systeem (zie het onderdeel Veiligheid en beveiliging).


 

De nieuwe Ford Mondeo is verkrijgbaar met een reeks krachtige en efficiënte motoren en tal van intelligente technologieën. Het resultaat: uitmuntende prestaties en een nauwkeurige besturing. Kies uit een hybride aandrijving met geavanceerde benzine- of dieselmotor, die allemaal het gewenste vermogen en de noodzakelijke efficiëntie leveren. In feite zorgt de combinatie van een slim design en geavanceerde technieken voor een uitstekende brandstofzuinigheid en een lage CO2-uitstoot, ongeacht de aandrijving die je kiest.Altijd een opgeladen accu zonder brandstof te verspillen? In tegenstelling tot traditionele systemen, laadt Smart Regenerative Charging de accu alleen op als dit nodig is en vermijdt dit als je het gaspedaal intrapt. Dit zorgt voor meer besparing en minder uitstoot.

Verminder je brandstofverbruik met wel10%

Waarom zou je bij verkeerslichten of in de file onnodig brandstof verbruiken? Het start-stop systeem schakelt de motor automatisch uit als je stilstaat, terwijl andere belangrijke functies gewoon blijven werken. Om weer te gaan rijden, trap je de koppeling in en schakel je naar de eerste versnelling zoals gewoonlijk

Schakelpeddels: geniet van snel schakelen op een automaat

Gewoonlijk tref je schakelpeddels alleen aan op luxe sportwagens, maar bij ons zijn ze beschikbaar op zowel de automaat met 6 versnellingen als de Powershift-transmissies. Deze op raceauto's geïnspireerde techniek brengt snel en moeiteloos schakelen binnen handbereik. En omdat de peddels op het stuur zijn gemonteerd, schakel je efficiënter in bochten.

Roterende versnellingspook

In auto's met een automatische transmissie en een EcoBlue-motor vervangt de roterende versnellingspook het traditionele model. Hierdoor bestuur je een geavanceerde nieuwe, automatische transmissie, met verbeterde versnelling en ontzettend soepel schakelen. Het zorgt ook voor een strakker interieur en meer ruimte in de cabine.


Vijfsterren-veiligheid Euro NCAP
De nieuwe Mondeo is uitgerust met een reeks aan eerder onderscheiden Ford-technologieën op gebied van veiligheid. Daarmee verwierf hij het maximale aantal van vijf sterren door Europa's toonaangevende onafhankelijke veiligheidsorganisatie, Euro NCAP. En dit is de eerste auto uit het Ford-assortiment die is uitgerust met opblaasbare gordels achterin. Hieronder kan je er meer over lezen.

Unieke airbags op de achterbank
De twee buitenste zitplaatsen achterin zijn toegerust met opblaasbare veiligheidsgordels. Net als normale airbags blazen deze gordels zich bij botsing op en verdelen de kracht van de impact over een groter deel van het bovenlichaam. Deze innovatieve technologie verlaagt de druk op de borst en vertraagt de reactie van hoofd en nek. De kans op letsel wordt hierdoor beperkt.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kan je natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Voor optimale voertuigbeheersing
Elektronic Stability Program (ESP) omvat een reeks technologieën die je onder moeilijke omstandigheden meer controle over de Mondeo geven. Sensoren detecteren uw rijpatroon en grijpen in als zich plotselinge wijzigingen voordoen, zoals slippen, of uitbreken. Het systeem stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij, om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESP-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill.

Voorkomt schade
Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt u om botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer bij snelheden tot 40 km/u. Als het systeem detecteert dat de auto voor je plotseling stopt, remt de auto automatisch af.

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra u de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Extra vermogen bij een noodstop
Emergency Brake Assist (EBA) zorgt ervoor dat de volledige remkracht beschikbaar is in een noodsituatie. Het wordt automatisch bediend door het ESP-systeem, dat registreert hoeveel druk je op het rempedaal hebt uitgeoefend en verhoogt indien nodig de druk automatisch.

Mondeo beschermt voetgangers
Wie denkt er aan de veiligheid van voetgangers? Precies, de Ford Mondeo. Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection detecteert mensen, waar ze zich ook bevinden. Het zouden fietsers kunnen zijn die van plan zijn over te steken, of winkelend publiek dat richting het zebrapad drentelt. Als je niet tijdig reageert, remt het systeem automatisch. Deze nieuwe technologie is ontworpen om de ernst van ongelukken te beperken en misschien wel te voorkomen. Het werkt alleen bij snelheden tot 80 km/u, maar dat is wel logisch.

Tot hier en niet verder
Te hard rijden kost geld. Maar op de nieuwe Mondeo kunt u zichzelf in bescherming nemen met de optioneel verkrijgbare Active Speed Limiter Device (standaard op Trend en Titanium). Met behulp van dit systeem kunt u uw maximale snelheid voor een hele reis vooruit instellen. Je  krijgt dan een waarschuwing als je jouw eigen limiet overschrijdt. Gebruik het voor trajecten waar je al eerder bekeurd bent, of die gevaarlijke afdaling waar de maximum snelheid echt een grens is.

Korte noodstops
Het ESP remsysteem herkent een noodstop direct. Als het zicht voordoet reageert het systeem razendsnel door de luchtopening tussen de remblokken en -schijven te sluiten. Deze technologie staat bekend als Electronic Brake Fill en kan de remafstand van de auto verkorten.

U kiest welke deuren u wilt vergrendelen en ontgrendelen
Dit nieuwe centrale vergrendelingssysteem met afstandsbediening is veiliger dan ooit. Dat komt omdat je zelf kunt bepalen welke deur je wilt ontgrendelen terwijl de andere deuren vergrendeld blijven, totdat je een schakelaar op het portier van de bestuurder activeert. Met deze zelfde schakelaar vergrendelt en ontgrendel je alle andere deuren van het voertuig.

 

Prestaties & maten

Tankinhoud
62.5 liter
Acceleratie 0-100 km/u
9,2 sec
Verbruik snelweg
5.5 L/100km
CO2 uitstoot
101 g/km gr/km
Topsnelheid
187 km/u
Verbruik stad
4,5 L/100km
Verbruik gecombineerd
4,2 L/100km
Energielabel
Energielabel A
4871mm
 
2850mm
 
1482mm
 
1812mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact