B-MAX

v.a. € 22.060
Ford Options v.a. € 209,00 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Vrij entree in de B-MAX: de brede voorportieren en bijzondere schuifdeuren met geïntegreerde B-stijlen verlenen een riante toegang tot het ruime interieur. De hoge zitpositie laat je makkelijk in- en uitstappen.

De Ford B-MAX is een echte alleskunner. Uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in de stad, maar ook een prettige reisauto voor verre bestemmingen. Het ingenieuze portierontwerp zorgt voor een 1,5 meter brede toegang tot het ruime interieur. Naast een uniek design beschikt de B-MAX  over een groot aantal technologieën die het rijden comfortabeler, leuker en efficiënter maken. Neem het Active City Stop dat je helpt aanrijdingen in langzaam rijdend verkeer te voorkomen en Ford SYNC waarmee je de radio en telefoon bedient door middel van spraakopdrachten.

Plezierige reisgenoot
Net als de B-MAX ontvangt Dekkerautogroep je met open armen om je kennis te laten maken met de slimme alleskunner uit de Ford-stal. Ervaar zelf hoe makkelijk je instapt en hoe je vanachter het stuur overzicht op het verkeer heeft. Bovendien is rijden met de B-max een feestje. De auto reageert direct en voorspelbaar, en geeft je als vanzelfsprekend een gevoel van vertrouwen. Daarbij mag de hoge zitpositie niet onvermeld blijven. Kortom, de B-max is onder alle omstandigheden een plezierige reisgenoot.

Exterieur
Vrij entree
Ongekend in zijn klasse: de brede voorportieren en de bijzondere schuifdeuren met geïntegreerde B-stijlen die samen een riante toegang tot het ruime interieur vormen. Hierin stelt de Ford B-max nieuwe normen voor de toegankelijkheid van joue auto.

Interieur
Helemaal bij de tijd
De Ford B-MAX is gebouwd om ruimte te creëren binnen compacte buitenmaten. Het resultaat is verbluffend. Het interieur toont een meesterlijk raffinement waarin elegantie en ruimtelijke ervaringen hand in hand gaan. Het is afgewerkt met materialen van hoge kwaliteit, subtiele kleurcontrasten en verchroomde details.

Het fraaie panoramadak onderstreept de ervaring van lucht en ruimte. Geen enkel moment krijgen inzittenden het gevoel in een compacte auto onderweg te zijn. Ook de laadruimte is ongekend: de passagiersstoelen voor en achter kunnen geheel vlak worden neergeklapt, waardoor laadruimte met een lengte van maar liefst 2.35 m ontstaat.

Velgen
Lichtmetalen velgen bepalen het uiterlijk van uw Ford B-MAX. Ze zorgen voor een persoonlijk karakter en benadrukken jouw individuele stijl. Dekkerautogroep helpt je graag een keuze te maken.

Accessoires
Raadpleeg de accessoireshop van Dekkerautogroep en kies uit een uitgebreide reeks eigentijdse en mooie accessoires om de B-MAX aan uw persoonlijke levensstijl aan te passen.

Rijtechnologie
Met lol door druk verkeer
Rijden met de B-MAX is een feestje. De auto reageert direct en voorspelbaar, waardoor een gevoel van vertrouwen en veiligheid nooit lang op zich laat wachten. Bovendien mag de hoge zitpositie niet onvermeld blijven. Je hebt een perfect overzicht op de weg en altijd weet je altijd gesteund door zijn geavanceerde techniek en een reeks aan functies die het rijden leuker en vooral veiliger maken. Onderweg naar verre vakantiebestemmingen zul je verrast zijn door het rijcomfort en de enorme bagagecapaciteit. Kortom, de B-MAX voldoet aan alle wensen van de moderne bestuurder.

Achteruit kijken
Met de achteruitrijcamera heeft ogen in je achterhoofd. Paaltjes, lage muurtjes, spelende kinderen... op het kleurenbeeldscherm in het dashboard zie je precies wat zich achter de auto bevindt. Dankzij de lijnen in het beeld wordt je feilloos in het kleinste parkeerplekje geleid. En wat mooi is, je hoeft niets in te schakelen: de camera start automatisch zodra u de B-MAX in de achteruit schakelt.

Parkeren met sensoren
De parkeersensoren van de B-MAX helpen je veilig en makkelijk te manoeuvreren. Sensoren meten de afstand tot obstakels achter de auto en geven een akoestisch waarschuwingssignaal waarmee je de afstand kunt inschatten. Hoe sneller de pieptonen elkaar opvolgen, hoe dichterbij het obstakel is. Dan wordt manoeuvreren en inparkeren opeens een feest.

Maximale bochtbeheersing
Torque Vectoring Control verdeelt het koppel van de motor tussen de voorwielen, afhankelijk van het wegdek en de rijomstandigheden. Het systeem past de tractie continu aan en zorgt voor een uitzonderlijke grip en controle bij het nemen van bochten.

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Slimme stuurbekrachtiging
EPAS, zo heet de elektrische stuurbekrachtiging waarmee de B-MAX is uitgerust. Het systeem zorgt voor een lichtere besturing en een betere wendbaarheid bij lagere snelheden in de stad of tijdens parkeren. Bij hogere snelheden neemt de bekrachtiging automatisch af, waardoor het sturen solider aanvoelt. In tegenstelling tot conventionele stuurbekrachtiging, die altijd is ingeschakeld, wordt de innovatieve EPAS alleen geactiveerd als dat nodig is. Dat scheelt weer in het energieverbruik.

Cruisen met de cruise control
Zonnige vakantiereizen, lange zakenreizen, het rijdt plezieriger en minder vermoeiend met behulp van de cruise control. Met de schakelaars op het stuurwiel kan je aan het begin van ieder traject de gewenste snelheid instellen. Het systeem handhaaft de ingestelde snelheid en geurende de rit kan je jouw voet van het gaspedaal halen. Verhogen of verlagen van de snelheid gaat op dezelfde manier. Het systeem schakelt zichzelf uit zodra je remt, of wanneer je het met de schakelaar uitschakelt.

Voorkomt schade
Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt u om botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer bij snelheden tot 30 km/u. Als het systeem detecteert dat het verkeer voor je plotseling stopt, remt de auto automatisch af.

Comfort en gemak
De B-Max combineert voortreffelijke rijeigenschappen met een aangenaam comfort. Geavanceerde techniek en functies die je misschien niet in een auto van dit formaat had verwacht, maken de B-MAX jouw ultieme reisgenoot in de stad en daarbuiten. Voeg daar het unieke portiersysteem aan toe en de meest veeleisende bestuurder zal zich tevreden tonen.

Stilte 
Windruis en rijgeluiden zijn desastreus voor het comfortgevoel. Daarom zijn Ford ingenieurs tot het uiterste gegaan om het geluid van wind, weg en motor tot een minimum te beperken. Bij het unieke instapsysteem van de B-MAX is een nieuwe methode ontwikkeld om de portierafdichting verder te verbeteren.

Hoge zitpositie
Vanachter het stuur heb je in de B-MAX een voortreffelijk uitzicht over het verkeer. Dat is te danken aan de bouw en de hogere zitpositie. Dat geef vertrouwen en bevordert jouw veiligheid.

Panoramadak
Het fraaie panoramadak onderstreept de ervaring van lucht en ruimte. Geen enkel moment krijgen inzittenden het gevoel in een compacte auto onderweg te zijn. De reflecterende coating weert warmte en zo nodig kan het zonlicht worden geweerd met het geïntegreerde zonnescherm.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. Je kunt zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk moeten.

Ongeëvenaarde toegang
De B-MAX heeft een uniek deurontwerp dat scharnierende voorportieren combineert met schuifbare achterportieren. Als alle deuren geopend zijn ontstaat er een vrije instapopening van maar liefst 1,5 meter breed. Als dat geen welkom is! Het is niet alleen handig bij het in- en uitstappen, maar ook als je bijvoorbeeld een kinderzitje op de achterbank wilt monteren. De schuifdeuren bevatten geïntegreerde B-stijlen die een stijve carrosserie garanderen.

Flexibel stoelsysteem
je kunt met één hand de achterstoelen (individueel) neerklappen om een grotere laadruimte te creëren. Uniek voor de B-MAX is dat ook de voorste passagiersstoel neerklapbaar is. Hierdoor krijg je een laadruimte met een maximale laadlengte van 2.35 meter.

Flexibele bagageruimte
De laadvloer in de B-MAX is in twee standen in hoogte verstelbaar. De laagste stand voor een diepere laadruimte voor hogere voorwerpen, of een tweede stand waardoor de laadvloer en de cabinevloer op gelijkte hoogte zijn. In die positie ontstaat onder de laadvloer een extra ruimte waar je de bagage uit het zicht kunt opbergen. In de hogere stand kan de laadvloer 300 kg dragen.

Kristalhelder audiosysteem
Het optionele, ultramoderne audiosysteem levert niet alleen geluid van perfecte kwaliteit, maar geeft ook informatie weer over de track die wordt afgespeeld. Sommige uitvoeringen geven zelfs het laatste nieuws weer.

Handsfree bediening met Ford SYNC
Als optie op de B-MAX kan je het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van je stem. Zeg wat je wilt en het gebeurt. Je kunt je handen aan het stuur en je blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kunt je muziek vanaf een iPod of mobiele telefoon naar de autoradio streamen

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je de functionaliteit van een aantal functies in de B-MAX beperken. Bijvoorbeeld als je de B-MAX uitleent. Je kan dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare B-MAX uit te lenen. Ford MyKey® is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Kies uw eigen temperatuur
Koel, warm, of een beetje daar tussenin: met de Electronic Automatic Temperature Control (EATC) bepaal je zelf de temperatuur in de auto. Kies de door jou gewenste ideale temperatuur en de geavanceerde airconditioning zorgt er voor dat deze wordt gehandhaafd. Hoe koel of warm het buiten ook wordt.

Zonder sleutel
Sleutels heeft u niet meer nodig. In plaats daarvan gebruikt u het Keyless Entry System. Sensoren rondom de B-MAX herkennen uw nabijheid door middel van een gecodeerde 'passieve sleutel' en ontgrendelen de auto op het moment dat u aan de portiergreep trekt. Uiteraard is de sleutelcode uniek en werkt het systeem alleen voor u.

Start met één druk op de knop
Zodra jouw B-MAX de code van de ‘passieve sleutel’ herkent, wordt de motor automatisch startklaar gemaakt. Vervolgens is één druk op de Ford Power startbutton voldoende om de motor van je auto te starten.

Handige middenconsole
Via de multi-functionele middenconsole in de B-MAX kan je veel van de systemen in de auto vanaf één plaats bedienen. Alle functies worden duidelijk weergegeven op de display en een groot aantal van de functies kan je vanaf het stuurwiel bedienen.

Automatisch inschakelende koplampen
Bij donker weer, invallende schemering, of bij het ingaan van een tunnel, worden de koplampen automatisch ingeschakeld. Deze verlichtingstechnologie is ontworpen om rijden in het donker eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken.

Nooit meer krabben
Elektrische voorruitverwarming maakt een einde aan krabben. Met een druk op de knop activeer je de onzichtbare verwarmingselementen die de voorruit snel sneeuw-, ijs- of condensvrij maken.

Inklapbare buitenspiegels
B-MAX dicht, spiegels ingeklapt. Dat gaat automatisch met de elektrisch inklapbare spiegels en is bedoeld om schade te voorkomen wanneer de auto geparkeerd is. Zodra de spiegels zijn ingeklapt, beschermen ze ook de stijlvol geïntegreerde richtingaanwijzers.

De B-MAX verlicht uw pad
Met de linker hendel aan de stuurkolom geeft u de koplampen opdracht om nog even te blijven branden zodat uw pad naar de voordeur wordt verlicht. Handig en veilig! Deze functionaliteit is standaard op alle B-MAX modellen.

Warm zitten
Instappen in een koude auto is niet bepaald comfortabel. Vind jij dat ook? Dan zijn verwarmde voorstoelen een ideale optie. Druk op de knop en de voorstoelen behouden een comfortabele stoeltemperatuur zo lang je wilt. Dat scheelt!

Sfeerlicht in het interieur
Ambient Lighting brengt 's nachts een warme, subtiele rode gloed in het interieur. Het licht komt uit de dakconsole, de middenconsole en de beenruimte.

Motoren
Ford motortechnologie stelt nieuwe normen
Het motorengamma van de Ford B-MAX stelt overtuigende normen voor kracht en acceleratievermogen in combinatie met verbluffend lage waarden voor verbruik en emissie De B-MAX is leverbaar met een uitgebreide serie geavanceerde benzine- en dieselmotoren en verschillende transmissietypes. Er is één motor die bijzonder opvalt: de 1.0 liter EcoBoost benzinemotor. Deze ulramoderne motor levert een uitzonderlijk vermogen en koppel en is uiterst bescheiden in brandstofverbruik.

Revolutionaire EcoBoost benzinemotor
Kleiner, zuiniger en toch even sterk en met een gegarandeerde levensduur. De 1.0-liter EcoBoost benzinemotor in de B-MAX levert bij 100pk of 125pk net zoveel vermogen als een old-school 1.6-liter benzinemotor. Dat is op zich geen revolutionair nieuws. Wel dat de 1.0-liter EcoBoost tot 20% minder brandstof verbruikt. De motor is met dat doel vanaf de basis opnieuw ontworpen. Daarnaast is de 1.0 liter EcoBoost bijzonder soepel en klinkt hij lekker met een karakteristieke roffel die uw sportieve rijervaring zal onderstrepen. Behalve met de nieuwe 1.0-liter EcoBoost motor, is de B-MAX ook leverbaar met een 1.6-liter 77kW (105pk) Ti-VCT benzinemotor met PowerShift automatische transmissie

Zuinige en schone diesel
De efficiënte 1.5-liter Duratorq dieselmotor heeft een verbluffend laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot. Deze indrukwekkende cijfers zijn mogelijk gemaakt door een groot aantal technische verbeteringen.

Zuinige handgeschakelde transmissie
De 1.0-liter benzinemotor, de 1.0 EcoBoost benzinemotor en de 1.5 Duratorq dieselmotor zijn leverbaar met een soepel handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen, die nauwkeurig op de kenmerken van deze motoren zijn afgestemd.

Soepel en zuinig met de Ford PowerShift
De 1.6-liter Ti-VCT benzinemotor is leverbaar met de Ford PowerShift automatische transmissie. Ford PowerShift combineert het gemak van een automatische transmissie met de controle van een handgeschakelde transmissie. Deze zestraps automaat met dubbele koppeling stelt vooraf de volgende versnelling in en schakelt messcherp op en terug zonder het vermogen te onderbreken. Hierdoor rij je niet alleen soepeler en plezieriger, maar er wordt ook minder brandstof verbruikt en de CO2-uitstoot is lager in vergelijking tot een normale automatische transmissie.

Nog zuiniger?
Innovatieve techniek en efficiënte benzine- en dieselmotoren voeren de B-MAX naar de beste prestaties op gebied van brandstofbesparing en CO² uitstoot.

Besparen bij stilstand
Auto-Start-Stop is een technologie die de motor automatisch uitschakelt als de auto stilstaat. Bijvoorbeeld voor een verkeerslicht. Voor functies zoals airconditioning en de radio blijft de stroomvoorziening behouden. Starten gaat automatisch zodra u de koppeling intrapt om weg te rijden. Dankzij deze technologie kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in stadsverkeer en bij stilstaand en langzaam rijdend verkeer tot wel 10% verlagen.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van uw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt u door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verstrekt. Het systeem evalueert continu de effecten van uw rijstijl en laat u weten hoe u het brandstofverbruik kunt verlagen.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl u rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een lampje in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer u het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Euro NCAP Advanced onderscheiding
Het Ford MyKey systeem is onderscheiden met een Euro NCAP Advanced award. Deze hoge onderscheiding erkent alleen de meest geavanceerde technologieën die de gevolgen van een aanrijding beperken of voorkomen. Het is een bewijs van Ford's inzet voor veiligheid. In totaal heeft Ford zeven Euro NCAP Advanced awards verworven.

Uw B-MAX stopt op tijd
Rijdende in de stad, of in fileverkeer kan het gebeuren dat je ongemerkt op een voorligger botst. Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt je dit te voorkomen. In langzaam rijdend verkeer, bij snelheden tot 30 km/u, detecteert het systeem als het verkeer voor je plotseling stopt en laat de B-MAX vervolgens automatisch afremmen. Active City Stop is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Airbags in elke hoek
De B-MAX wordt standaard geleverd met airbags voor de voorste inzittenden, curtainairbags, zij-airbags en een knie-airbag. De curtainairbags beschermen het hoofd tegen letsel van zijdelingse botsingen. De zij-airbags beschermen het lichaam bij zijdelingse botsingen. De airbag van de passagier kan je deactiveren met een schakelaar. Dit is nodig als je een baby of peuter in een naar achter gerichte kinderstoel meeneemt. Een indicatielampje in het dashboard geeft aan als de airbag is uitgeschakeld.

Snelle actie bij lekke band
Ook daarvoor beschikt de B-MAX over een signalering. Het heet TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Dit systeem waarschuwt met een pictogram in het instrumentenpaneel als tijdens het een band spanning verliest. Zo krijg je de kans om op een veilige manier te stoppen om het probleem te verhelpen.

Parate veiligheid
De B-MAX is uitgerust met een stijve schokabsorberende carrosserie en een geavanceerde stoel- en veiligheidsgordeltechnologie om de kans op letsel tijdens een ongeval te beperken. Het geavanceerde Intelligent Protection System (IPS) coördineert diverse veiligheidssystemen om u en uw passagiers te beschermen.

Betere remcontrole
Voor snel en effectief remmen is meer nodig dan hard op het pedaal drukken. Maar de controle daarop kunt u aan de B-MAX overlaten. De auto is uitgerust met een antiblokkeersysteem (ABS) en een elektronische remkrachtverdeling (EBD) die samenwerken om de auto beheerst tot stilstand te brengen. Daarnaast zorgt Emergency Brake Assist (EBA) ervoor dat de volledige remkracht tijdens een noodsituatie beschikbaar is om de remafstand te verkorten. Het systeem registreert hoeveel druk u op het rempedaal uitoefent en verhoogt de remdruk automatisch als dat nodig is.

Dimmende binnenspiegel
U rijdt in het donker en wordt via de binnenspiegel verblind door een achter u rijdende auto. Dat hoeft niet meer. De innovatieve, automatisch dimmende binnenspiegel in de B-MAX detecteert verblindend licht en schakelt zelf over naar de gedimde instelling.

Beter zicht met halogeen
Nachtzicht vergt meer dan felle lampen. De B-MAX beschikt over halogeen projectiekoplampen die een extreem helder, intens en doordringend licht produceren voor een optimaal zicht in het donker en tijdens slechte weersomstandigheden. Dankzij de geïntegreerde LED-dagrijverlichting bent u ook overdag goed zichtbaar.

Speciaal verstevigde carrosserie
Omdat in B-MAX de B-stijlen in de portieren zijn ingebouwd, zijn de portieren op belangrijke plaatsen extra verstevigd. Bij gesloten voor- en achterportieren worden de portieren automatisch in de carrosserie verankerd, waardoor de B-MAX aan de strengste veiligheidseisen voldoet.

Beveiliging
Centrale sluiting
Portieren en elektrisch bedienbare ramen kunt van afstand centraal openen en sluiten met behulp van uw sleutel. Een dubbele vergrendeling voorkomt dat een indringer de portieren vanaf de binnenkant kan ontgrendelen. Daarnaast is er nog de PATS startblokkering. Hierdoor kan de motor alleen met de voorgeprogrammeerde contactsleutel worden gestart.

Download brochure

Prestaties & maten

Tankinhoud
48 liter
Acceleratie 0-100 km/u
13,2 sec
Verbruik snelweg
4.2 L/100km
CO2 uitstoot
114 gr/km
Topsnelheid
175 km/u
Verbruik stad
6.0 L/100km
Verbruik gecombineerd
4.9 L/100km
Energielabel
Energielabel B
4077mm
 
2490mm
 
1604mm
 
1751mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten