EcoSport

v.a. € 30.640-
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

In de stad, of de vrije natuur, de compacte Ford EcoSport bied je een wereld aan mogelijkheden. De EcoSport maakt autorijden weer echt leuk dankzij zijn hoogstaande technologie, brutale uiterlijk en ultiem rijcomfort.

We noemen het een SUV, een Smart Utility Vehicle. Maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Waar het om gaat is dat de EcoSport een auto met karakter is: brutaal, eigenzinnig en jong. Een auto die de wereld voor zich heeft, die zijn berijder naar nieuwe ontdekkingen voert en dankzij intelligente technologieën het reizen gemakkelijker, comfortabeler en veiliger maakt.

Beleef de nieuwe Ford EcoSport en begin bij Dekkerautogroep. De auto staat voor je klaar. Ervaar het brutale karakter en laat u leiden door wat je ziet. Want de Ford EcoSport wordt geleverd met de zekerheid van de nieuwste technologieën en ultramoderne motoren en transmissies die zorgen voor uitstekende prestaties en een laag brandstofverbruik. Dat zit wel goed, nu jij nog!

Exterieur
Voor wie zich wil onderscheiden
Autorijden met karakter, onderweg zijn met een auto die vreugde in het autorijden terugbrengt. De Ford EcoSport neemt je mee en verwent je met nieuwe belevingen. En altijd met de betrouwbaarheid van Ford technologie en ultramoderne veiligheidssystemen.

Interieur
Mooi en weldadig
Een hoge ‘wow-factor’, dat is de eerste reactie bij het instappen en plaatsnemen. Maar het interieur van de EcoSport is niet alleen maar mooi, het is doordacht, ruim en functioneel. Neem plaats, adem de sfeer in en stel je voor hoe het zal zijn om met deze karakterbom onderweg te zijn.

Velgen
Lichtmetalen velgen bepalen het uiterlijk van uw Ford EcoSport. Ze zorgen voor een persoonlijk karakter en benadrukken uw individuele stijl. De stijlvolle 16 inch lichtmetalen velgen zijn standaard op de Titanium. En als je de 17 inch optie kiest wordt het effect nog groter. Dekkerautogroep helpt je graag een keuze te maken.

Kleuren
De EcoSport is verkrijgbaar in acht opvallende kleuren.

Rijervaring
Ontspannen door druk verkeer
 Je zal je snel thuis voelen in de Ford EcoSport. Jij loodst de auto veilig en vol zelfvertrouwen door het verkeer, terwijl je zich verzekerd weet van geavanceerde rijtechnologieën en de modernste veiligheidssystemen. Het comfort zal je verrassen, evenals de bagagecapaciteit die is berekend op vakanties met het hele gezin of de werkload van zakelijke gebruikers. De EcoSport voldoet aan alle wensen van de moderne bestuurder.

Achteruit kijken
Met de achteruitrijcamera heb je ogen in je achterhoofd. Paaltjes, lage muurtjes, spelende kinderen... op het kleurenbeeldscherm in het dashboard zie je precies wat zich achter de auto bevindt. Dankzij de lijnen in het beeld wordt u feilloos in het kleinste parkeerplekje geleid. En wat mooi is, je hoeft niets in te schakelen: de camera start automatisch zodra je de EcoSport in de achteruit schakelt.

Handsfree bediening met Ford SYNC
Met Ford SYNC kan je het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van gesproken opdrachten. Zeg wat je wil en het gebeurt. Je kunt je handen aan het stuur en je blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kan je muziek draadloos naar de autoradio streamen

Parkeren met sensoren
De parkeersensoren van de EcoSport helpen u veilig en makkelijk te manoeuvreren. Sensoren meten de afstand tot obstakels achter de auto en geven een akoestisch waarschuwingssignaal waarmee je de afstand kunt inschatten. Hoe sneller de pieptonen elkaar opvolgen, hoe dichterbij het obstakel is. Dan wordt manoeuvreren en inparkeren opeens een feest.

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Cruisen met de cruise control
Zonnige vakantiereizen, lange zakenreizen, het rijdt plezieriger en minder vermoeiend met behulp van de cruise control. Met de schakelaars op het stuurwiel kan je aan het begin van ieder traject de gewenste snelheid instellen. Het systeem handhaaft de ingestelde snelheid en geurende de rit kan jij je voet van het gaspedaal halen. Verhogen of verlagen van de snelheid gaat op dezelfde manier. Het systeem schakelt uit als je remt, of het met de schakelaar uitschakelt.

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een verlichte pijl in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

LED-lichten
Opvallende LED dagrijverlichting draagt bij aan het opvallende uiterlijk van de EcoSport en creëert een herkenbare en duidelijke aanwezigheid op de weg.

Goed om te weten
De Ford EcoSport heeft een boordcomputer in het instrumentenpaneel. Het systeem verschaft nuttige informatie over het brandstofverbruik, de snelheid, de buitentemperatuur en kan uw dagkilometers bijhouden. De actieradius geeft een schatting van de nog af te leggen kilometers in relatie tot de voorraad brandstof. Dit is handig als je tijdens lange ritten uw tankstops wilt plannen.

Comfort en gemak
Ontworpen voor ruimte
Ontwerp ruimte op elke vierkante millimeter. Met die opdracht gingen de Ford ingenieurs aan de slag. Het resultaat is een doordacht interieur waarin iedere millimeter is benut om u meer ruimte, meer gemak en meer comfort te bieden.

Comfort met uitzicht
De Ford EcoSport verschaft je altijd een goede zitpositie. Je kan de bestuurdersstoel met ingebouwde lendensteun namelijk op 6 verschillende manieren instellen, zodat je altijd de juiste positie vindt. Bovendien kunnen de bestuurders- en de passagiersstoel verwarmd worden. Maar ook de passagiers zijn niet vergeten. Ook zij beschikken over perfect instelbaar en kantelbaar zitmeubilair. En dankzij de verhoogde zitpositie heeft iedereen een goed zich over de weg.

Open zonder sleutel
Met het Ford KeyFree-systeem detecteren sensoren wanneer je de auto nadert, zelfs al bevindt de sleutel zich in jouw zak of tas. De deuren klikken van het slot en eenmaal plaats genomen trap je de koppeling in en drukt op de Ford Power startknop: de motor slaat direct aan en je bent klaar om weg te rijden. Deze optie is alleen verkrijgbaar op de Ford EcoSport Titanium.

Verantwoord sturen
Een stuurwiel moet goed aanvoelen, mag niet door de hand slippen en niet plakken. Alleen dan kan je  de auto beheerst uit een bocht trekken, of een plotseling opdoemend obstakel ontwijken. En wat denk je van het belang van een ergonomische stuurwiel voor uw comfort tijdens lange ritten. Dankzij de ingebouwde tuimelschakelaars zijn de belangrijkste functies binnen handbereik.

Flexibele stoelen voor extra ruimte
Een verwijderbare hoedenplank, plus achterbanken die in 60:40-verhouding horizontaal verstelbaar zijn dankzij een ingenieus kantelsysteem: in de nieuwe Ford EcoSport creëer je snel en gemakkelijk ruimte voor bagage en/of grote voorwerpen.

Overal opbergvakken
In de Ford EcoSport bevinden zich 20 opbergvakken voor telefoons met USB-opladers, zonnebrillen, geld, bekers, drankjes en versnaperingen. Het is eerder de vraag ‘waar heb ik het opgeborgen?’ dan ‘waar moet ik het laten?’.

Stilte graag!
Windruis en rijgeluiden zijn desastreus voor het comfortgevoel. Daarom zijn Ford ingenieurs tot het uiterste gegaan om het geluid van wind, weg en motor tot een minimum te beperken. Geluiddempende materialen en precisie-afdichtingen in de deuren en ramen, het dak en de carrosserie zorgen dat de Ford EcoSport uitzonderlijk stil rijdt.

Slimme stuurbekrachtiging
EPAS, zo heet de elektrische stuurbekrachtiging waarmee de EcoSport is uitgerust. Het systeem zorgt voor een lichtere besturing met een betere wendbaarheid bij lagere snelheden in de stad of tijdens parkeren. Bij hogere snelheden neemt de bekrachtiging automatisch iets af, waardoor het sturen solider aanvoelt. In tegenstelling tot conventionele stuurbekrachtiging, die altijd is ingeschakeld, wordt de innovatieve EPAS alleen geactiveerd als dat nodig is. Dat scheelt weer in het energieverbruik.

Kies uw eigen temperatuur
Koel, warm, of een beetje daar tussenin: met de Electronic Automatic Temperature Control (EATC) bepaal je zelf de temperatuur in de auto. Kies de door jou gewenste ideale temperatuur en de geavanceerde airconditioning zorgt er voor dat deze wordt gehandhaafd. Hoe koel of warm het buiten ook wordt.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Quickclear maakt jouw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Verwarmde buitenspiegels
Zoals Quickclear voor je voorruit is, zo zorgt een verwarmingssysteem ervoor dat jouw zeer belangrijke zijspiegels tevens helder zijn.

Prestaties en efficiëntie
Prestaties en zuinigheid: geniet van allebei 
In een auto als de Ford EcoSport horen krachtpatsers aan het werk te zijn. Maar ook schone en zuinige motoren. Kies met een gerust hart de 95 pk sterke diesel, of de revolutionaire 1.0 EcoBoost benzine: ze voldoen aan alle eisen en voor een aangenaam brandstofverbruik combineren ze hun eigen brandstofprestaties met de lage luchtweerstand van de EcoSport.

Revolutionaire EcoBoost benzinemotor
Kleiner, zuiniger en toch even sterk èn met een gegarandeerde levensduur. De 1.0-liter EcoBoost benzinemotor levert bij 100pk of 125pk net zoveel vermogen als een old-school 1.6-liter benzinemotor. Dat is op zich geen revolutionair nieuws. Wel dat de 1.0-liter EcoBoost ten opzichte van conventionele motoren tot 20% minder brandstof verbruikt. De motor is met dat doel vanaf de basis opnieuw ontworpen. Bij alle prestaties is de 1.0 liter EcoBoost bijzonder soepel en heeft een lekkere sound die jouw sportieve rijervaring benadrukt.

Zuinige en schone diesel
De 95 pk sterke en efficiënte 1.5-liter Duratorq dieselmotor heeft een verbluffend laag brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot. Deze geavanceerde motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen. Deze combinatie biedt veel koppel, minder schakelen en een uitstoot van slechts 115 g/km CO2.

Gebruik
Ontworpen voor uw gebruik 
In de stad, of de vrije natuur, de compacte Ford EcoSport biedt u een wereld aan mogelijkheden. De EcoSport is praktisch, handzaam en stoer. Gebouwd voor uiteenlopende omstandigheden in de stad of ver daarbuiten. 

Bodemvrijheid verlegt uw grenzen
De Ford EcoSport beschikt over een robuuste constructie met een hoge bodemvrijheid, waardoor hij is opgewassen tegen het rijden over slechte wegen in de stad of de natuur. 

Eenvoudig omkeren
10,6 meter, meer heeft de EcoSport niet nodig om 180° te draaien. Kom daar maar eens om in een grotere SUV. Ook in het drukke stadsverkeer is het niet onbelangrijk dat jij je wendbaar en snel kunt verplaatsen. 

Ruimte voor hindernissen
Even een technische verhaal: de 'naderings-en vertrekhoeken' van de Ford EcoSport zijn ingesteld op respectievelijk 21 graden en 33,3 graden, met een (ongeladen) overrijhoek van 23,3 graden. Sorry voor het jargon, maar het wil zeggen dat er een behoorlijke marge is voordat een obstakel onder de auto tegen de bodem schraapt. En dat is essentieel voor een moderne SUV. 

Voor een robuust uiterlijk
Het staat wel stoer, zo’n reservewiel op de achterdeur. En als jij dat ook vindt kan dat. Met een kap in de carrosseriekleur, is deze optie zowel stijlvol als praktisch. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor de standaard van een bandreparatieset.


Gebouwd voor uw veiligheid
De Ford EcoSport is licht en sterk, en voorzien van een uitgebreid pakket aan veiligheidssystemen. Ontworpen om jou te beschermen. 

Airbags in elke hoek
De EcoSport wordt standaard geleverd met airbags voor de voorste inzittenden, curtainairbags, zij-airbags en een knie-airbag. De curtainairbags beschermen het hoofd tegen letsel van zijdelingse botsingen. De zij-airbags beschermen het lichaam bij zijdelingse botsingen. De airbag van de passagier kan je deactiveren met een schakelaar. Dit is nodig als je een baby of peuter in een naar achter gerichte kinderstoel meeneemt. Een indicatielampje in het dashboard geeft aan als de airbag is uitgeschakeld. 

Emergency Assist in buitenland 
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC zal automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kan je natuurlijk wel altijd 112 bellen. 

Veilig voor kinderen 
Met de vier ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderstoelen achterin, is de Ford EcoSport ruimschoots voorbereid voor het veilig vervoeren van jonge kinderen. 

Gecontroleerd tot stilstand 
De Ford EcoSport is uitgerust met het Anti-blokkeerremsysteem (ABS) en elektronische remkrachtverdeling (EBD). Deze systemen zorgen ervoor dat u tijdens heftig afremmen controle op de auto houdt. Daarnaast staat Emergency Brake Assist (EBA) als remassistent tot je beschikking. EBA registreert hoeveel druk je op het rempedaal uitoefent en verhoogt deze, indien nodig, automatisch. 

Help, lekke band! 
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) je onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijg je de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen.

Prestaties & maten

Tankinhoud
52 liter
Acceleratie 0-100 km/u
12,7 sec
Verbruik snelweg
4.7 L/100km
CO2 uitstoot
125 gr/km
Topsnelheid
180 km/u
Verbruik stad
6.6 L/100km
Verbruik gecombineerd
5.4 L/100km
Energielabel
Energielabel C
4017mm
 
2520mm
 
1633mm
 
1765mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact