Fiesta

v.a. € 15.675
Lease v.a. € 229,00 p/mnd
Ford Options v.a. € 129,00 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

De sportieve Ford Fiesta is uitgerust met geavanceerde technologieën. Neem de 1.0-liter EcoBoost benzinemotor: een sterke topper die kracht koppelt aan een spaarzaam brandstofgebruik.

De Ford Fiesta weet al decennialang kopers aan zich te binden. En steeds opnieuw is de Fiesta moderner dan ooit tevoren. Neem het entertainmentsysteem Ford SYNC waarmee je door middel van spraakopdrachten kan bellen of gebeld worden en muzieknummers kunt afspelen van een USB-stick of MP3-speler. Het systeem kan ook muziek streamen vanaf jouw mobiele telefoon.

Strak, sportief èn zuinig
In de nieuwe uitvoering zijn de sportieve lijnen van de Fiesta extra aangescherpt en hebben de vertrouwde waarden als comfort, veiligheid en afwerking hun hoge niveau behouden. Dankzij de krachtige en zuinige 1.0-liter EcoBoost benzinemotor combineert u vermogen met een buitengewoon spaarzaam verbruik van slechts 4,3 l/100 km.

Plezierige reisgenoot
De Ford Fiesta staat bij Dekkerautogroep voor je klaar. Kom eens langs en neem plaats achter het stuur. Zelfs in de laagste stand zit je vrij hoog en heb je een goed overzicht op het verkeer om je heen. Rijden met de Fiesta is lichtvoetig en dynamisch, bochten zijn bijna een feest. En niet alleen in het stadsverkeer. Dankzij de uitstekende vering en efficiënte demping is de Fiesta een comfortabele reisgenoot die je moeiteloos meeneemt naar verre bestemmingen.

Klik hier voor ST Line uitvoeringen

Exterieur
Het belang van design
De Fiesta straalt een jeugdige kracht uit. Maar voor een auto is uitstraling alleen niet genoeg. In de Fiesta vind je altijd de juiste balans van ergonomie, veiligheid en wegligging.Je kan daarom met een gerust hart op het uiterlijk af gaan. Bij de Fiesta wordt dit benadrukt door de stoere, trapeziumvormige grille, de opvallende koplampen, de ingebouwde LED-dagrijverlichting en de welvende motorkap. De Fiesta is een auto waarin je gezien mag worden!

Interieur
Design en ergonomie
Hoogwaardige materialen en stoffen, eigentijdse patronen en structuren creëren samen met een hoogglanzende afwerking en chroomdetails een levendige sfeer in het interieur. Bovendien zorgt de optimale ergonomie dat de bediening van de auto altijd intuïtief onder handbereik is.


Velgen
Lichtmetalen velgen bepalen het uiterlijk van jouw Ford Fiesta. Ze zorgen voor een persoonlijk karakter en benadrukken jouw individuele stijl. Dekkerautogroep helpt je graag een keuze te maken.

Rijtechnologie
Rijplezier voor overal
De Ford Fiesta heeft een naam hoog te houden waar het gaat om wegligging en reiscomfort. En ook deze hedendaagse Fiesta biedt je een unieke combinatie van comfort en grip op de weg. De auto stuurt licht en precies en laat zich met plezier door bochten leiden. Maar niet alleen in het stadsverkeer. Dankzij de uitstekende vering en efficiënte demping is de Fiesta beslist ook een prettige auto voor verre bestemmingen.

Achteruit kijken
In combinatie met het geïntegreerd navigatiesysteem kan je de Fiesta uitrusten met een achteruitrijcamera. De camera is als ogen in uw achterhoofd. Paaltjes, lage muurtjes, spelende kinderen... op het kleurenbeeldscherm in het dashboard zie je precies wat zich achter de auto bevindt. Dankzij de lijnen in het beeld wordt je feilloos in het kleinste parkeerplekje geleid. De camera schakelt vanzelf in zodra je de Fiesta in de achteruit schakelt.

Parkeren met sensoren
De parkeersensoren van de Fiesta helpen je veilig en makkelijk te manoeuvreren. Sensoren meten de afstand tot obstakels achter de auto en geven een akoestisch waarschuwingssignaal waarmee je de afstand kunt inschatten. Hoe sneller de pieptonen elkaar opvolgen, hoe dichterbij het obstakel is. Dan wordt manoeuvreren en inparkeren opeens een feest.

Cruisen met de cruise control
Zonnige vakantiereizen, lange zakenreizen, het rijdt plezieriger en minder vermoeiend met behulp van de cruise control. Met de schakelaars op het stuurwiel ken je aan het begin van ieder traject de gewenste snelheid instellen. Het systeem handhaaft de ingestelde snelheid en je kunt jouw reis vervolgen zonder gas te geven. Verhogen of verlagen van de snelheid regel je ook met de schakelaars op het stuur en zodra je remt schakelt de cruise control zichzelf uit.

Comfort en gemak

Handsfree bediening met Ford SYNC
Als optie op de Ford Fiesta kan je het audiosysteem bedienen, bellen en gebeld worden en de temperatuurinstellingen aanpassen door middel van je stem. Zeg wat je wil en het gebeurt. Je kan je handen aan het stuur en je blik op de weg houden. Als dat niet veilig is! Ook kunt je muziek vanaf een iPod of mobiele telefoon naar de autoradio streamen.

Geïntegreerd navigeren
Wie reist nog zonder navigatiesysteem? Het navigatiesysteem van de Fiesta is een volledig geïntegreerd systeem met een 5 inch kleurenscherm en biedt alle informatie die voor jouw reis van belang is. Naast routeinformatie betreft dat onder andere de wegsnelheid, aankomsttijd en bijzondere informatie zoals hotels, parkeerplaatsen en tankstations.

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je de functionaliteit van een aantal functies in de Fiesta beperken. Bijvoorbeeld als je de Fiesta uitleent. Je kan dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare Fiesta uit te lenen. Ford MyKey® is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Kies uw eigen temperatuur
Koel, warm, of een beetje daar tussenin: met de Electronic Automatic Temperature Control (EATC) bepaal je zelf de temperatuur in de auto. Kies de door jou gewenste ideale temperatuur en de geavanceerde airconditioning zorgt er voor dat deze wordt gehandhaafd. Hoe koel of warm het buiten ook wordt.

Zonder sleutel
Sleutels heb je niet meer nodig. In plaats daarvan gebruik je het Keyless Entry System. Sensoren rondom de Fiesta herkennen jouw nabijheid door middel van een gecodeerde 'passieve sleutel' en ontgrendelen de auto op het moment dat je aan de portiergreep trekt. Uiteraard is de sleutelcode uniek en werkt het systeem alleen voor jou.

Start met één druk op de knop
Zodra je Fiesta de code van de ‘passieve sleutel’ heeft herkend, wordt de motor automatisch startklaar gemaakt. Vervolgens is een druk op Ford Power startbutton voldoende om de motor te starten.

Handige middenconsole voor overzicht
Vanaf multi-functionele middenconsole kan je  veel van de systemen vanaf één plaats bedienen. Alle functies worden duidelijk weergegeven op de display. Daarnaast bedien je een aantal functies moeiteloos van het stuur.

Automatisch inschakelende koplampen
Bij donker weer, invallende schemering, of bij het ingaan van een tunnel, worden de koplampen automatisch ingeschakeld. Deze verlichtingstechnologie maakt het rijden in het donker eenvoudiger, veiliger en comfortabeler.

Nooit meer krabben
Elektrische voorruitverwarming maakt een einde aan krabben. Met een druk op de knop activeer je de onzichtbare verwarmingselementen die de voorruit snel sneeuw-, ijs- of condensvrij maken.

Inklapbare buitenspiegels
Fiesta dicht, spiegels naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. Je hoeft er niets voor te doen. De spiegels klappen vanzelf naar binnen zodra je de Fiesta op slot klikt. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd.

De Fiesta verlicht het pad naar uw voordeur
Met de linker hendel aan de stuurkolom geef je de koplampen opdracht om nog even te blijven branden zodat jouw pad naar de voordeur wordt verlicht. Handig en veilig! Deze functionaliteit is standaard op alle Fiesta modellen.

Warm zitten
Instappen in een koude auto is niet bepaald comfortabel. Vindt u dat ook? Dan zijn verwarmde voorstoelen een ideale optie. Druk op de knop en de voorstoelen behouden een comfortabele stoeltemperatuur zo lang je wil. Dat scheelt!

Sfeerlicht in het interieur
Ambient Lighting brengt 's nachts een warme, subtiele rode gloed in het interieur. Het licht komt uit de dakconsole, de middenconsole en de beenruimte (standaard op Titanium).

Motoren
Geoptimaliseerde dieselmotor
De 1.5-liter Duratorq TDCi-motor is voorzien van diverse ECOnetic technologieën, waardoor deze motor een bijzonder laag brandstofverbruik (3,2L/100km*) en een lage CO2-uitstoot (82g/km) heeft. Met een vermogen van 70kW (95pk) is het boven alles een snelle diesel. De verbruikscijfers zijn gemeten volgens een Europese testmethode. Meer informatie hierover vind je in de algemene voorwaarden van Ford Nederland.

Zuinige handgeschakelde transmissie
De 1.0-liter benzinemotor, de 1.0 EcoBoost benzinemotor en de 1.5 Duratorq dieselmotor zijn leverbaar met een soepel handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen, die nauwkeurig op de kenmerken van iedere motor is afgestemd.

Soepel en zuinig met de Ford PowerShift
De 1.0-liter EcoBoost benzinemotor is leverbaar met de Ford PowerShift automatische transmissie. Ford PowerShift combineert het gemak van een automatische transmissie met de controle van een handgeschakelde transmissie. Deze zestraps automaat met dubbele koppeling stelt vooraf de volgende versnelling in en schakelt messcherp op en terug zonder het vermogen te onderbreken. Hierdoor rij je niet alleen soepeler en plezieriger, maar er wordt ook minder brandstof verbruikt en de CO2-uitstoot is lager in vergelijking tot een normale automatische transmissie.

Nog zuiniger?
Besparen bij stilstand
Auto-Start-Stop is een technologie die de motor automatisch uitschakelt als de auto stilstaat. Bijvoorbeeld voor een verkeerslicht. Voor functies zoals airconditioning en de radio blijft de stroomvoorziening behouden. Starten gaat automatisch zodra u de koppeling intrapt om weg te rijden. Dankzij deze technologie kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot in stadsverkeer en bij stilstaand en langzaam rijdend verkeer tot wel 10% verlagen.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van jouw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verschaft. Het systeem evalueert continu de effecten van jouw rijstijl en laat je weten hoe je het brandstofverbruik kunt verlagen.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl je rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een lampje in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Ford Fiesta veiligheid

Veiligheid
Euro NCAP Advanced onderscheiding
Het Ford MyKey systeem is onderscheiden met een Euro NCAP Advanced award. Deze hoge onderscheiding erkent alleen de meest geavanceerde technologieën die de gevolgen van een aanrijding beperken of voorkomen. Het is een bewijs van Ford's inzet voor veiligheid. In totaal heeft Ford-technologie zeven Euro NCAP Advanced awards verworven.

Emergency Assistance bij een ongeluk
Het geavanceerde SYNC-systeem omvat de met een Advanced Award bekroonde SYNC-functie Emergency Assistance*. Mocht je ooit betrokken zijn bij een ongeval, dan wordt Emergency Assistance ingeschakeld zodra er een airbag in werking is getreden of door een uitgeschakelde brandstofpomp. Zolang jouw mobiele telefoon met SYNC verbonden is, zal Emergency Assistance het alarmnummer bellen en deze in de lokale taal doorgeven dat er een ongeval heeft plaatsgevonden en waar de auto zich bevindt.
* Emergency Assistance werkt vooralsnog niet in Nederland maar wel in meer dan 30 andere      Europese landen. U kunt natuurlijk wel altijd zelf 112 bellen via SYNC.
Meer informatie over Ford SYNC en Emergency Assistance in Nederland

Hulp bij hellingproef
Vanuit stilstand wegrijden is niet altijd even makkelijk. Hill Start Assist is echter een welkom hulpje. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Uw Fiesta stopt op tijd
Rijdende in druk spitsverkeer kan het zomaar gebeuren dat je ongemerkt op een voorligger botst. Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt je dit te voorkomen. In langzaam rijdend verkeer, bij snelheden tot 30 km/u, detecteert het systeem als de auto voor je plotseling stopt en laat de Fiesta vervolgens automatisch afremmen. Active City Stop is bekroond met een Euro NCAP Advanced Award.

Controle onder alle omstandigheden
ESP is een elektronisch stabiliteitsprogramma dat de voortgang van jouw Fiesta in het oog houdt. Wijk je plotseling af van je rijrichting, bijvoorbeeld door een slip, dan grijpt het programma direct in, corrigeert vervolgens jouw positie op de weg en helpt je de auto onder controle te houden. ESP helpt ook bij een noodstop. In dat geval maximaliseert het systeem de effectiviteit van het remmend vermogen.

Airbags in elke hoek
De Fiesta wordt standaard geleverd met airbags voor de voorste inzittenden, curtainairbags, zij-airbags en een knie-airbag. De curtainairbags beschermen het hoofd tegen letsel van zijdelingse botsingen. De zij-airbags beschermen het lichaam bij zijdelingse botsingen. De airbag van de passagier kan je deactiveren met een schakelaar. Dat is nodig als je een baby of peuter in een naar achter gerichte kinderstoel meeneemt. Een indicatielampje in het dashboard geeft aan als de airbag is uitgeschakeld.

Snelle actie bij lekke band
Ook daarvoor beschikt de Fiesta over een signalering. Het heet TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Dit systeem waarschuwt met een pictogram in het instrumentenpaneel als tijdens het rijden een band spanning verliest. Zo krijg je de kans om op een veilige manier te stoppen om het probleem te verhelpen.

Parate veiligheid
De Fiesta is uitgerust met een stijve, schokabsorberende carrosserie en een geavanceerde stoel- en veiligheidsgordeltechnologie om de kans op letsel tijdens een ongeval te beperken. Het geavanceerde Intelligent Protection System (IPS) coördineert diverse veiligheidssystemen om jou en je passagiers te beschermen.

Betere remcontrole
Voor snel en effectief remmen is meer nodig dan hard op het pedaal drukken. Maar de controle daarop kan je aan de Fiesta overlaten. De auto is uitgerust met een antiblokkeersysteem (ABS) en een elektronische remkrachtverdeling (EBD) die samenwerken om de auto beheerst tot stilstand te brengen. Daarnaast zorgt Emergency Brake Assist (EBA) ervoor dat de volledige remkracht tijdens een noodsituatie beschikbaar komt. Het systeem registreert hoeveel druk je op het rempedaal uitoefent en verhoogt de remdruk automatisch als dat nodig is.

Dimmende binnenspiegel 
Je rijdt in het donker en wordt via de binnenspiegel verblind door een achter u rijdende auto. Dat hoeft niet meer. De innovatieve, automatisch dimmende binnenspiegel in de Fiesta detecteert verblindend licht en schakelt zelf over naar de gedimde instelling. Zichtbaar met LED Geavanceerde, energie efficiënte LED dagrijverlichting zorgt ervoor dat je zowel overdag als ‘s-avonds duidelijk zichtbaar bent.

Beveiliging
Centrale sluiting
Portieren en elektrisch bedienbare ramen kunt van afstand centraal openen en sluiten met behulp van uw sleutel. Een dubbele vergrendeling voorkomt dat een indringer de portieren vanaf de binnenkant kan ontgrendelen. Daarnaast is er nog de PATS startblokkering. Hierdoor kan de motor alleen met de voorgeprogrammeerde contactsleutel worden gestart.

Download brochure

Prestaties & maten

Tankinhoud
42 liter
Acceleratie 0-100 km/u
16,8 sec
Verbruik snelweg
3.8 L/100km
CO2 uitstoot
99 gr/km
Topsnelheid
155 km/u
Verbruik stad
5.1 L/100km
Verbruik gecombineerd
4.3 L/100km
Energielabel
Energielabel A
3969mm
 
2489mm
 
1495mm
 
1722mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website