Galaxy

v.a. € 46.710
Ford Options v.a. € 479 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Klasse en toptechniek in een dynamisch design en een volslagen reisauto voor maximaal 7 personen. Natuurlijk te bewonderen bij Dekkerautogroep. 

De geheel vernieuwde Ford Galaxy zet nieuwe normen voor comfortabel en veilig reizen voor maximaal zeven personen. Nooit eerder waren verre bestemmingen zo dichtbij als met deze ruimte-limousine.

De nieuwe Galaxy is niet alleen ongeëvenaard comfortabel, maar ook voorzien van alle denkbare luxe en technisch hoogstaande details die de auto op onbegrensde afstand van zijn concurrenten plaatsen. De nieuwe Galaxy is simpelweg de onovertroffen zevenzitter van dit moment. Een uniek model dat op alle onderdelen van zijn ontwerp op eenzame hoogte staat. Neem de Galaxy kritisch onder de loep, beoordeel zijn uitrusting en het fraaie ontwerp, en gun deze unieke ruimte-limousine een eerste plaats op uw shortlist.

Moeiteloos ruimte creëren
Natuurlijk is de nieuwe Ford Galaxy voorzien van een uniek systeem om elke stoel op de tweede en derde rij met één druk op de knop neer- of op te klappen. Daar heeft Ford een mooie naam voor bedacht: het EasyFold-systeem.
Klik hier om de video te bekijken

Panoramadak
Lichtvenster of bijna cabrio. Het uit twee delen bestaande panoramadak kan naar achteren worden geopend, of worden gekanteld voor een extra luchtcirculatie. U en uw passagiers reizen door licht en ruimte binnen het comfort van de Galaxy. Het reflecterende glas houdt uw hoofd koel en beschermt tegen schadelijke uv-straling. Bovendien kunt u met één druk op de knop een zonwerend rolgordijn open of sluiten.

Exterieur
Natuurlijk design met strakke details
Het vloeiend design met natuurlijke lijnen bezorgt het exterieur van de Galaxy een toegankelijke uitstraling. Binnen het ontwerp onderstrepen strakke details de functionele aspecten van zijn prachtige carrosserie. Kijk maar eens naar de smalle koplampen en de aerodynamische achterspoiler die design en functie laten samensmelten.
Klik hier om de video te bekijken

Interieur
Reizen per ruimte-limousine
Het interieur van de Galaxy is de eenwording van luxe, techniek en design. Neem plaats in een van de riante zetels en reis ontspannen door de tijd. Tot je jouw bestemming bereikt en je uitgerust het doel van jouw reis aanschouwt. Reizen wordt weer leuk met de nieuwe Ford Galaxy.

Klik hier om de video te bekijken

Velgen
Velgen vormen de finishing touch
Jouw stijl, jouw smaak. De keuze aan speciale velgen is groot en je adviseur bij Dekkerautogroep wil je graag helpen bij het maken van de juiste keuze.

Kleuren
Personaliseer de Galaxy met uw eigen kleur
Kies uit een van de negen eigentijdse kleuren voor het exterieur.

Bekleding
Mooi en altijd hoogwaardige kwaliteit
Wat je ook kiest, aan de hoogwaardige kwaliteit hoef je geen aandacht te schenken. Het gaat vooral om jouw persoonlijke voorkeur.

Slimme Galaxy excelleert in alle opzichten
De nieuwe Ford Galaxy excelleert in alle opzichten, op elk onderdeel van de rijeigenschappen. Als bestuurder weet je zich verzekerd van technologisch geavanceerde systemen die de veiligheid en het rijgedrag controleren. De nieuwe Galaxy is ontworpen om onbezorgd rijplezier te verschaffen.

Grip on demand
De Galaxy kan optioneel worden uitgerust met een intelligent All-Wheel Drive-systeem (AWD) dat reageert op veranderende terreinomstandigheden. Het systeem doseert en verdeelt het vermogen naar de wielen die onder bepaalde omstandigheden de meeste grip nodig hebben. Het wordt alleen geactiveerd als het nodig is, waardoor brandstof bespaard wordt zolang het systeem niet ingeschakeld is. Op het AWD-informatiescherm kunt u zien hoeveel vermogen naar afzonderlijke wielen gestuurd wordt.
Klik hier om de video te bekijken

Zien wat zich buiten uw zicht bevindt
Een camera aan de voorzijde van de Ford Galaxy ziet het verkeer en voetgangers aan beide zijden van de auto. Dit beeld wordt split-screen op het multifunctionele display getoond waardoor je als berijder een volledig beeld het van hetgeen zich buiten je eigen zicht bevindt of nadert. Deze optionele nieuwe technologie is onmisbaar als je uit een nauwe parkeerplek wilt manoeuvreren of in wilt voegen op een drukke straat waar je zicht beperkt is.
Klik hier om de video te bekijken

Parkeren wordt leuk
Active Park Assist neemt het stuur van je over bij fileparkeren, maar de combinatie van verschillende technologieën doet veel meer dan dat. Park Out Assist (POA) helpt je ook bij het uitparkeren en het Perpendicular Parking (PPA)-systeem kijkt met u mee of de auto in de vrije ruimte past en helpt je achteruit inparkeren. Side Parking Aid (SPA) waarschuwt je ook als er zich aan de zijkanten obstakels bevinden.

Slimme stuurbekrachtiging
De Ford Galaxy is uitgerust met een elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) dat zorgt voor een lichtere besturing met een betere wendbaarheid bij lagere snelheden in de stad of tijdens parkeren. Bij hogere snelheden neemt de bekrachtiging automatisch iets af, waardoor het sturen solider aanvoelt. In tegenstelling tot conventionele stuurbekrachtiging, die altijd is ingeschakeld, wordt de innovatieve EPAS alleen geactiveerd als dat nodig is. Dat scheelt weer in het energieverbruik.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt je weg te rijden vanaf een helling. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Geavanceerde wielophanging
Het beste opnieuw uitgevonden: achter een nieuw ontwikkelde multi-link ophanging en voor een verdere ontwikkeling van het MacPherson-systeem. Resultaat: een uitstekende beheersing van de wielen en een perfect rijgedrag. De ophanging is speciaal afgestemd op de afmetingen en specifieke rijeigenschappen van de Galaxy.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor je weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid. De ACC beschikt ook over Forward Alert, een controlesysteem dat je waarschuwt als je een voorligger te dicht nadert.

Comfort en gemak
Laat u meevoeren in ongekend comfort
Ervaar het elke dag, elke rit opnieuw: het comfort van de prachtige materialen, het op jou en je passagiers afgestemde interieur en de superieure technologieën die je ten dienste staan. De nieuwe Ford Galaxy voert je mee naar een nieuwe manier van reizen.

Masserende stoelen met extra steun
Stoelen met steun en massage om fris te blijven tijdens lange ritten. Ook geen punt voor de Galaxy. Voor de bestuurder en bijrijder zijn nieuwe, geheel instelbare stoelen beschikbaar die extra steun bieden en zelfs over een massagefunctie beschikken. Deze Multi-Contour-stoelen zijn ook uitgerust met klimaatregeling, zodat je de perfecte temperatuur kunt instellen.

Nooit meer te hard
Intelligent Speed Assist (ISA) houdt uw snelheid in de gaten en past je snelheid aan als je de maximumsnelheid dreigt te overschrijden. Het systeem detecteert met de Traffic Sign Recognition-camera (TSR) automatisch de geldige snelheidsbeperking (indien geactiveerd) en behoedt voor het risico van overschrijding en eventuele bekeuringen

Starten met één druk op de knop
We noemen het de FordPower Startbutton: de startknop waarmee jij je Galaxy met één druk op de knop kunt starten.

Ideale temperatuur, ook achterin
Het klimaatbeheersingssysteem met twee zones (standaard in de Trend- en Titanium-serie) kan de temperatuur voor de bestuurder en de voorpassagier apart regelen. En met de optionele extra HVAC kan je zelfs de perfecte temperatuur kiezen voor de passagiers achterin, zelfs tot op de derde rij.

Handsfree achterklep
Ken je dat, de achterklep openen terwijl jij je handen vol hebt? De handsfree achterklep in de nieuwe Galaxy biedt uitkomst. Haal je voet eenvoudig onder de achterbumper van de auto door en de KeyFree-afstandsbediening geeft een signaal waardoor de klep automatisch opent of sluit.

Sluiten zonder sleutel
Met het Ford KeyFree System kan je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas moet halen. Deze optie komt goed van pas als jij jehanden vol hebt.

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je de functionaliteit van een aantal functies in de Galaxy beperken. Bijvoorbeeld als je de auto uitleent. Jij kan dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare Galaxy uit te lenen.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Quickclear maakt je voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Spraakbediening
Het Ford SYNC 2 infotainment systeem kan je met gesproken opdrachten bedienen. Maakt niet uit wat: muziek, telefoon, navigatiesysteem of klimaatbeheersing. Naast spraakbediening kan je ook kiezen voor het 8"-kleurentouchscreen. Je kan zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of open de Michelingids om je te helpen bij het kiezen en reserveren, en/of vind een hotel in de buurt. Wifi-connectiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. En Ford Emergency Assistance kan automatisch het alarmnummer bellen in geval van een ongeluk.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor jouw handen schoon blijven.

Hifi-geluid
De autoradio bestaat niet meer. We spreken tegenwoordig over een hightech audiosysteem dat in de Galaxy is uitgerust met maar liefst negen speakers voor een weergalooze geluidsweergave. Dit systeem is standaard uitgerust met Ford SYNC 2. Een optioneel Premium-systeem met DAB-radio levert een nog betere luisterervaring en is uitgerust met 12 Sony-speakers.

De top van prestaties en brandstofbesparing
Welke motor je ook kiest, de nieuw ontwikkelde motoren die voor de nieuwe Ford Galaxy beschikbaar zijn, leveren stuk voor stuk topprestaties, zowel in kracht, snelheid als brandstofefficiëntie. Ze voeren de auto moeiteloos naar hoge kruissnelheden en zijn ontwikkeld om brandstof te besparen.

EcoBoost: ultra geavanceerd en compromisloze motoren
Er zijn twee EcoBoost-benzinemotoren beschikbaar met directe brandstofinjectie en turbocompressie voor een uitstekend vermogen en een gunstig brandstofverbruik:
De nieuwe 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor is een welkome toevoeging aan de revolutionaire EcoBoost-serie, met een lagere uitstoot en een brandstofverbruik van 6,5 liter/100 km, in combinatie met een vermogen van 160 pk.
De 2.0-liter EcoBoost levert een indrukwekkende 240 pk. Door de speciaal afgestelde geluidssymposer kunt u in de cabine bij een snelle acceleratie genieten van het kenmerkende motorgeluid.

Uw dieselopties
Geavanceerd en gloednieuw: de Bi-turbo 2.0-liter TDCi geeft u de keuze uit twee vermogens: 150 pk en 180 pk. Deze motoren zijn uitgerust met de nieuwste technologieën om meer vermogen, koppel en zuinigheid te leveren bij een lagere emissiewaarde. Het verbeterde ontwerp biedt tot wel 7% CO2-reductie bij een lagere brandstofconsumptie.

Vingervlug schakelen
Schakelflippers aan het stuur zijn bekend uit de racesport. Ze stellen je in staat makkelijk, snel en veilig te versnellen. Deze optie maakt het mogelijk maakt met beide handen aan het stuur te schakelen. Kies voor een automatische versnellingsbak met de optie Automatic Paddle Shift Controls. Met deze optionele voorziening kunt u met uw vingertoppen schakelen, zelfs terwijl je de Galaxy uit een bocht accelereert.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van uw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie verstrekt het innovatieve Ford Eco Mode-systeem . Het systeem evalueert continu de effecten van uw rijstijl en laat je weten hoe je het brandstofverbruik kunt verlagen.

Driemaal keuze uit 6 versnellingen
Bij de geheel vernieuwde Galaxy kunt u kiezen uit drie verschillende transmissies. De handgeschakelde 6-versnellingsbak heeft een hoog koppelvermogen en je kunt soepel en nauwkeurig schakelen. De 6-trapsautomaat levert een hoog koppel en heeft nauwkeurig afgestelde schakelmomenten voor optimaal vermogen en brandstofverbruik. Verder zijn er de opties voor vierwielaandrijving en Ford PowerShift met 6 versnellingen.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl je rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen

Automatische versnellingsbak met 6 versnellingen
Fords ervaring in raceauto’s vinden we terug in de optionele Powershift 6-speed automatische versnellingsbak. Deze biedt de makkelijkste manier om het volledige potentieel van uw ST-motor te benutten. De dubbele koppeling garandeert snelle schakeltijden en laat je naadloos versnellen. De PowerShift maakt het rijden niet alleen soepeler, maar bespaart ook brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone automaat.

Brug open, motor uit
Stilstaan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heb je de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra je het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Veiligheid voor alles wat uw dierbaar is
De geheel vernieuwde Galaxy is standaard voorzien van de modernste veiligheidsfuncties, zoals het Intelligent Protection System (IPS) dat in geval van een ongeluk de werking van alle technologieën coördineert. Of neem de adaptieve LED-verlichting die uw veiligheid onder slechte rijomstandigheden verhoogt. Alle voorzieningen tezamen bieden u en uw passagiers een hoge mate van bescherming.

De balans van samenwerkende systemen
De Ford Galaxy is uitgerust met een reeks van veiligheidssystemen om u en uw passagiers te beschermen. Optimale bescherming bestaat uit samenwerkende systemen die gezamenlijk in werking treden op het moment dat zich een aanrijding of ongeval voordoet. Het Intelligent Protection System (IPS) coördineert een serie veiligheidsvoorzieningen voor maximale bescherming van u en uw passagiers. Naast een schokabsorberende carrosserie, worden alle inzittenden beschermd door een reeks airbags en geavanceerde veiligheidsgordelsystemen.

Systemen om mensen te beschermen
U doorkruist de stad, kiest uw weg, u versnelt, buigt af en zoekt waar u moet zijn. Meestal gaat het goed, soms bijna goed. Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection helpt je mensen te zien die je weg kruizen en waarschuwt als je niet op tijd reageert. En als het nodig is remt het systeem automatisch.

Zicht op naderend verkeer bij het achteruit rijden
De nieuwe Galaxy zit boordevol intelligente veiligheidshulpmiddelen. Neem de functie die je helpt veilig achteruit te rijden uit een parkeerhaven. Het systeem detecteert verkeer dat je niet kan zien en geeft een geluidssignaal als er een auto nadert. Bovendien gaat er in de betreffende zijspiegel een lampje branden.

Superieur licht
De adaptieve Ford Dynamic LED-koplampen leveren een nauwkeurig lichtpatroon en een superieur helder licht. LED-richtingaanwijzers vervangen de traditionele knipperlichten en lichten opeenvolgend op voor een betere zichtbaarheid. De Glare Free High Beam-koplampen reageren op rijomstandigheden en passen zichzelf aan zonder anderen te verblinden. De nieuwe koplampen/lichten volgen uw rijrichting, ook als u een bocht neemt en verlichten zodoende permanent het wegdek voor uw auto. Dagrijverlichting maakt deel uit van het LED-systeem

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van uw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van uw auto en geeft een waarschuwing als u de rijstrook verlaat. Reageert u niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om u weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Noodstop voorbereiden
Electronic Stability Control is in staat potentiële noodstoppen te herkennen. Als dat het geval is wordt het remsysteem onmiddellijk op die situatie voorbereid door de opening tussen de remblokken en -schijven direct te sluiten. Deze technologie verkort de remweg van de auto.

Geavanceerd airbagsysteem
De nieuwe Galaxy beschermt jou en jouw passagiers met een airbagsysteem dat veel verder gaat dan de enkelvoudige airbag die we uit het verleden kennen. Het systeem bestaat uit en bestuurdersairbag, geoptimaliseerd voor borstbescherming en een knie-airbag die de benen beschermt. Daarnaast bestaat het systeem uit zij-airbags bij de voorstoelen die bescherming bieden aan het bekken en de borst, en gordijnairbags voor extra protectie voor alle drie de zitrijen. De nieuwe zijdelingse bekken- en borst-airbags zijn ook verkrijgbaar voor de buitenste stoelen op de tweede rij. De gordelspanners en spankrachtbegrenzers die gemonteerd zijn op deze stoelen, beschermen de inzittenden bij een frontale botsing, omdat ze efficiënter worden vertraagd. Daarnaast weet je door het gordelalarm altijd zeker dat iedereen de gordel vastgemaakt heeft.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals je gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kan je natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Extra oog op het verkeer
Het Blind Spot Information System gebruikt radarsensors om voertuigen te detecteren, die zich in de dode hoek aan beide zijden van uw auto bevinden. Het systeem zal je waarschuwen met een oranje waarschuwingslampje in de buitenspiegel aan de bestuurderskant.

Veilig voor kinderen
ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes zijn beschikbaar voor de tweede rij zitplaatsen.

Alarmbeveiliging
De Galaxy is uitgerust met het Thatcham Category 1-alarm, een geavanceerd systeem dat automatisch wordt geactiveerd als je de auto op slot klikt. Als wordt ingebroken, of als de auto wordt opgetild, of wanneer sensoren binnen de auto bewegingen ontdekken, zal er een luid alarmsignaal afgaan.

Download brochure

Prestaties & maten

Tankinhoud
66 liter
Acceleratie 0-100 km/u
10,0 sec
Verbruik snelweg
5.6 L/100km
CO2 uitstoot
149 gr/km
Topsnelheid
195 km/u
Verbruik stad
6.0 L/100km
Verbruik gecombineerd
6.5 L/100km
Energielabel
Energielabel B
4848mm
 
2850mm
 
1747mm
 
1916mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website