Kuga

v.a. € 33.495 nu met 6.000 upgrade bonus
Ford Options v.a. € 289 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Het robuuste en tegelijk verfijnde design verraadt in één oogopslag het karakter van de Ford Kuga: een stoere SUV met all-wheel-drive en een fantastisch wegligging. Uitgerust met geavanceerde technologieën en goed voor optimale prestaties.

De Ford Kuga laat zich profileren als een Smart Utility Vehicle dankzij een scala aan geavanceerde technologieën die uw dromen over off-road avonturen dichterbij brengen. De rijeigenschappen zijn ongeëvenaard en de veelzijdigheid van het ontwerp bestempelen de Kuga als een ideale auto voor zowel zakelijk als privé gebruik.

Het gezicht van de Kuga
De Ford Kuga is het toonbeeld van een geheel eigen stijl. Het rijcomfort voldoet aan de hoogste verwachtingen en je zal versteld staan van de technologische voorzieningen die je tijdens het rijden ten dienste staan. Bijvoorbeeld het intelligente All-Wheel Drive-systeem dat in een oogwenk reageert op wisselende omstandigheden op het terrein. Krachtige en zuinige motoren, hightech transmissies en een uitgebalanceerd onderstel completeren het zelfbeeld van deze alleskunner. In het segment SUV’s is de Ford Kuga 1.5 EcoBoost verkozen tot de beste Trekauto van het Jaar 2015 door de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen. De Kuga wordt geroemd om zijn praktische bruikbaarheid en aantrekkelijke prijs.

Zin in opwindend autorijden?
Kom dan eens langs bij Dekkerautogroep. We laten je graag kennismaken met deze bijzondere Ford

Exterieur
Herkenbaar design
De Ford Kuga is geen doorsnee auto. Hij kijkt brutaal de wereld in, kent zijn kracht en weet zich onder alle omstandigheden te profileren. Of het nu in het terrein is, bij de entree van een gala voorstelling, of tijdens de wekelijkse boodschappen. De styling volgt een schijnbaar losse toets, maar is in werkelijkheid doordacht tot in de kleinste details. Herkenbaar als een echte Ford en toch eigenzinnig en onderscheidend als een….. echte Kuga!

Interieur
Het interieur van de Kuga ademt een pure klasse die naadloos aansluit bij zijn uiterlijk. Strak, stoer en toch warm en uitnodigend. Ergonomische sportstoelen, een soft touch instrumentenpaneel, een schitterend dashboard en een perfecte rankschikking van instrumenten en bedieningsknoppen.

Kleuren
Een afgestemd kleurenpalet om de identiteit van jouw Ford Kuga te onderstrepen. Mocht je het moeilijk vinden een keuze te maken dan is jouw adviseur bij Dekkerautogroep graag bereid met je mee te denken.

Bekleding
Ervaar het comfort
Comfortabel en anatomisch gevormd zitmeubilair, gemaakt met aandacht voor details, met gebruikmaking van de beste materialen. Welke bekleding je ook kiest, de kwaliteit is altijd honderd procent

Rijtechnologie
Een aangename rijervaring
Als bestuurder ben je verzekerd van geavanceerde systemen die de veiligheid en de rijprestaties verbeteren. De Ford Kuga zit boordevol intelligente technologieën die het rijden onder wisselende omstandigheden op het terrein of op de weg aangenamer en makkelijker maken. Naast een ruim en luxueus interieur, beschik je over veel praktische en flexibele opbergruimten.

Grip on demand
De Kuga is uitgerust met een intelligent All-Wheel Drive-systeem (AWD) dat reageert op veranderende terreinomstandigheden. Het systeem doseert en verdeelt het vermogen naar de wielen die de meeste grip nodig hebben. Het wordt alleen geactiveerd als het nodig is, waardoor brandstof bespaard wordt zolang het systeem niet ingeschakeld is. Op het AWD-informatiescherm kunt u zien hoeveel vermogen naar afzonderlijke wielen gestuurd wordt.

Parkeren met een druk op de knop
Bumper aan bumper fileparkeren? Voor de Kuga is het geen probleem. Active Park Assist voert de parkeermanoeuvre moeiteloos voor u uit. Met een druk op de knop bepalen sensoren of de ruimte groot genoeg is en vervolgens stuurt het systeem de auto automatisch de parkeerruimte in. Je hoeft alleen het gaspedaal, de versnelling en de rem te bedienen. Aan de hand van geluidssignalen en informatie op het scherm weet je wanneer de manoeuvre is voltooid.

Eenvoudig achteruitrijden
Schakel de auto in zijn achteruit en de achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd. Op het scherm in de middenconsole zie je precies wat zich achter de auto bevindt, ook de voor uw ogen onzichtbare paaltjes, vuilnisbakken en lage muurtjes… Het systeem toont ook virtuele richtlijnen om je te helpen in de allerkleinste parkeerruimtes te parkeren.

Veilige cruise control
Adaptive Cruise Control-technologie gaat een stap verder dan een normale cruise control. Het systeem werkt met een ingebouwde radar die bij het naderen van een voorligger de snelheid automatisch aanpast. Zodra de weg voor je weer vrij is, versnelt de auto naar de ingestelde snelheid. De ACC beschikt ook over Forward Alert, een controlesysteem dat je waarschuwt als je een voorligger te dicht nadert.

Slimme stuurbekrachtiging
EPAS, zo heet de elektrische stuurbekrachtiging waarmee de Kuga is uitgerust. Het systeem zorgt voor een lichtere besturing met een betere wendbaarheid bij lagere snelheden in de stad of tijdens parkeren. Bij hogere snelheden neemt de bekrachtiging automatisch iets af, waardoor het sturen solider aanvoelt. In tegenstelling tot conventionele stuurbekrachtiging, die altijd is ingeschakeld, wordt de innovatieve EPAS alleen geactiveerd als dat nodig is. Dat scheelt weer in het energieverbruik.

Wegligging
Heer op de weg, meester in het terrein

Stap in, start de motor en ontdek wat het is om met de Ford Kuga onderweg te zijn. Je controleert moeiteloos de onderhuidse power van de superieure EcoBoost benzine-en dieselmotoren. Ze leveren veel vermogen en verbruiken minder brandstof dankzij ECOnetic-technologieën. Je kan kiezen uit een handgeschakelde of automatische transmissie. Het intelligente All Wheel Drive-systeem reageert onmiddellijk op veranderingen in het terrein of op de weg. In combinatie met Torque Vectoring Control en Curve Control dat onderstuur met remingrepen terugdringt is de Kuga heer en meester onder alle omstandigheden.

Grip on demand
De Kuga is uitgerust met een intelligent All-Wheel Drive-systeem (AWD) dat reageert op veranderende terreinomstandigheden. Het systeem doseert en verdeelt het vermogen naar de wielen die op dat moment de meeste grip nodig hebben. Het wordt alleen geactiveerd als het nodig is, waardoor brandstof bespaard wordt zolang het systeem niet ingeschakeld is. Op het AWD-informatiescherm kan je  zien hoeveel vermogen naar afzonderlijke wielen gestuurd wordt. Het systeem toont op het display van de boordcomputer hoeveel vermogen naar elk afzonderlijk wiel wordt gestuurd.

Maximale stuurcontrole
Torque Vectoring Control scant 100 keer per seconde het wegdek en doseert aan de hand daarvan de aandrijfkracht en de remkracht voor de voorwielen. De toepassing van deze techniek maximaliseert de koersvastheid en verhoogt de dynamische rijcapaciteiten. Het in- en uitsturen van bochten en het ontwijken van obstakels op het wegdek verloopt hierdoor met een groot gevoel van maximale controle. Torque Vectoring Control is een moderne technologie die standaard wordt geleverd op alle Kuga-modellen.

Meer grip in bochten
Het Enhanced Dynamic Cornering Control (eDDC) systeem van de Kuga controleert nauwkeurig de verdeling van het vermogen naar beide assen om onderstuur te beperken en meer controle over de auto te geven. Dit zorgt ervoor dat de auto dynamischer en sneller reageert. Wanneer je versnelt in een bocht, remt het eDCC-systeem op het binnenste voorwiel, en indien nodig ook op het binnenste achterwiel, zodat er meer vermogen naar de buitenwielen gaat voor meer grip.

Comfort en gemak
Voor een rijk gevoel
Gemak geeft een rijk gevoel. De Kuga zit vol intelligente systemen die het je makkelijk maken om de auto te gebruiken en te rijden. Daarnaast beschikt de Kuga over een ruim en luxueus interieur en niet te vergeten veel praktische en flexibele opbergruimten. De Ford Kuga is er om je te dienen.

Handsfree achterklep
Kent je dat, de achterklep openen terwijl jij je handen vol hebt? De handsfree achterklep in de Ford Kuga biedt uitkomst. Haal je voet eenvoudig onder de achterbumper van de auto door en de KeyFree-afstandsbediening geeft een signaal waardoor de klep automatisch opent of sluit.

Open zonder sleutel
Met het Ford KeyFree-systeem detecteren sensoren wanneer je de auto nadert, zelfs al bevindt de sleutel zich in je zak of tas. De deuren klikken van het slot en eenmaal plaats genomen trap je de koppeling in en drukt op de Ford Power startknop. De motor slaat aan en je bent klaar om weg te rijden.

Handsfree infotainment
Ford SYNC 2 met Voice Control gaat nog een stap verder dan het bestaande infotainmentsysteem. Dit hoge resolutiescherm biedt intuïtieve bediening van verschillende belangrijke functies, waaronder de telefoon, audio, klimaatbeheersing en optionele navigatie via spraak of het aanraakscherm. Door de naam van een lied of een artiest uit te spreken kan je jouw Ford SYNC opdracht geven om een specifiek nummer af te spelen. Ford SYNC kan de naam van een lied of een artiest aangeven.

Kuga wijst u de weg
De Kuga kan uitgerust worden met een volledig geïntegreerd navigatiesysteem met een 5 inch kleurenscherm. Het systeem gebruikt uw trajectsnelheid en actuele verkeersinformatie om een schatting te geven van uw aankomsttijd. Het systeem omvat een 5 inch multi-functioneel kleurenscherm, bedieningspaneel met toetsenbord, zes luidsprekers en audiosysteem.

Uw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Quickclear maakt je voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. Je kan zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen.

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Kuga wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer je een tunnel inrijdt.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor jouw handen schoon blijven.

Inklapbare buitenspiegels
Kuga dicht, spiegels naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. Je hoeft er niets voor te doen. De spiegels klappen vanzelf naar binnen zodra je de Kuga op slot klikt. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd.

Het gemak van veel ruimte
Aan ruimte komt u in de Ford Kuga niets te kort. Met 492 liter bij de standaard stoelopstelling, of maar liefst 1.615 liter bij neergeklapte achterstoelen, beschik je over een weldadige ruimte waarin de vakantiespullen van het hele gezin moeiteloos verdwijnen. Over zakelijke bagage maar te zwijgen. Bovendien vinden ook de kleine spullen hun weg naar tal van handige opbergvakken.

Verstelbare laadvloer
De laadvloer van de Kuga kan in twee posities worden versteld. De bodem voor diepte en de tweede stand voor lengte met een vlakke laadruimte bij neergeklapte achterstoelen.

Ontdek het comfort
Neem plaats in de Ford Kuga en ontdek wat comfort betekent. Ervaar de luxe van hoogwaardige materialen, het gemak van doordachte ergonomie en de innovatieve technologie die jou en jouw passagiers omringen.

Panoramadak
Het optionele panoramadak onderstreept de ervaring van lucht en ruimte in het interieur. Het verschaft de inzittenden een vrij gevoel van reizen door de natuur. De reflecterende coating weert warmte en zo nodig kan het zonlicht worden geweerd met het geïntegreerde zonnescherm.

Temperatuur naar wens
Wat jouw passagier misschien behaaglijk vindt, is voor jezelf misschien te koud of te warm. De oplossing is een dubbel geregelde automatische airconditioning (DEATC). Met deze voorziening kan je twee verschillende temperaturen instellen voor jou en jouw voorste passagier. De temperaturen kunnen 4 °C van elkaar verschillen.

Sony audio met USB-aansluiting
De Kuga is leverbaar met een superieur audiosysteem van Sony. Perfect geluid, track info en nieuwsinformatie, allemaal in één systeem. Je kan ook MP3-muziekbestanden op een geheugenstick, iPod of een andere MP3-speler afspelen.

Motoren
Ford motortechnologie stelt nieuwe normen
Het motorengamma van de Ford Kuga stelt overtuigende normen voor kracht en acceleratievermogen in combinatie met uitstekende resultaten wat betreft verbruik en emissie. Alle nieuwe motoren zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Krachtige en zuinige EcoBoost benzinemotoren
De schone EcoBoost benzinemotoren verbruiken tot 20% minder dan vergelijkbare, conventionele benzinemotoren en leveren toch sublieme topprestaties. De 1.5-liter EcoBoost-benzinemotoren van de Kuga leveren een maximaal koppel van 240 Nm. Ze zijn te combineren met een handgeschakelde transmissie of een automatische transmissie met 6 versnellingen.

Geoptimaliseerde dieselmotoren
Er is een 2.0-liter TDCi dieselmotor met 110kW (150pk) en een handgeschakelde transmissie met 6 versnellingen, die bij lage toerentallen een hoog koppel produceert (340 Nm bij 2.000 tpm). Je kan ook kiezen voor de 2.0-liter TDCi dieselmotor met 132kW (180pk) die met gemak zelfs de moeilijkste offroad-omstandigheden het hoofd biedt.

Automatische versnellingsbak met 6 versnellingen
Fords ervaring in raceauto’s vinden we terug in de optionele Powershift 6-speed automatische versnellingsbak. Deze biedt de makkelijkste manier om het volledige potentieel van je ST-motor te benutten. De dubbele koppeling garandeert snelle schakeltijden en laat u naadloos versnellen. De PowerShift maakt het rijden niet alleen soepeler, maar bespaart ook brandstof en verlaagt de CO2-uitstoot in vergelijking met een gewone automaat. De 2.0-liter TDCi dieselmotor kan gecombineerd worden met deze Ford PowerShift automatische transmissie

Zuinige handgeschakelde transmissie
Zowel de 1.5-liter EcoBoost benzinemotoren als de 2.0-liter TDCi dieselmotoren kunnen gecombineerd worden met een zuinige handgeschakelde transmissie, die nauwkeurig op de kenmerken van iedere motor is afgestemd.

Zuinig
Zuinig, schoon en optimaal presterend
De EcoBoost benzinemotoren en de geoptimaliseerde TDCi-motoren combineren directe brandstofinjectie en turbocompressie voor optimale prestaties en een bescheiden brandstofconsumptie. Voor verdere verlaging van het brandstofverbruik staan je tal van brandstof besparende technologieën ten dienste.

Brug open, motor uit
Stil staan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heeft u de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra je het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een verlichte pijl in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

Besparen door slim rijden
Wat is het effect van uw rijstijl op het brandstofgebruik? Die informatie wordt u door het innovatieve Ford Eco Mode-systeem verschaft. Het systeem evalueert continu de effecten van jouw rijstijl en laat je weten hoe je het brandstofverbruik kunt verlagen.

Actieve assistentie
De Ford Kuga gaat geen terrein uit de weg en voert je mee naar avontuurlijke omstandigheden. Of het nu daarvoor is, of voor normaal gebruik op de weg, de Kuga is ontworpen om zijn werk veilig te doen. Daarvoor is de auto voorzien van tal van innovatieve functies die je optimaal assisteren.  

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals jouw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kank je natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Extra oog op het verkeer
Het Blind Spot Information System gebruikt radarsensors om voertuigen te detecteren, die zich in de blinde hoek aan beide zijden van de auto bevinden. Het systeem zal je waarschuwen met een oranje waarschuwingslampje in de buitenspiegel.

Remt op tijd
Het innovatieve Active City Stop-systeem helpt je om botsingen te voorkomen in langzaam rijdend verkeer bij snelheden tot 30 km/u. Als het systeem detecteert dat de auto voor je plotseling stopt, remt de auto automatisch af.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van uw rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van jouw auto en geeft een waarschuwing als je de rijstrook verlaat. Reageert u niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om je weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Wakker sturen
Driver Alert houdt je wakker tijdens het rijden. Het systeem bewaakt voortdurend jouw rijgedrag en weet wanneer het rijpatroon door vermoeidheid verandert. Dan verschijnt op het display een waarschuwingspictogram dat je voorstelt om even te pauzeren. Neemt uw waakzaamheid verder af, dan wordt de waarschuwing herhaald in combinatie met een beltoon.

Stel jouw eigen limiet
De Speed Limiter-functie maakt deel uit van de cruise control. Je stelt er de gewenste topsnelheid mee in. De auto zal deze snelheid niet overschrijden, zodat jij je ogen op de weg kunt houden. Als je sneller wilt rijden, hoeft je alleen maar het gaspedaal verder in te trappen.

Ziet verkeersborden
Traffic Sign Recognition let op de verkeersborden voor snelheid of inhalen en projecteert het betreffende bord op het instrumentenpaneel.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist laat de Kuga makkelijk wegrijden vanaf een helling. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond

Superieure veilgheid
De Ford Kuga gaat geen terrein uit de weg en voert je mee naar avontuurlijke omstandigheden. Of het nu daarvoor is, of voor normaal gebruik op de weg, de Kuga is ontworpen om zijn werk veilig te doen. De auto is voorzien van tal van innovatieve functies om jou en jouw passagiers veilig te vervoeren.

Samenwerkende veiligheidssystemen
De carrosserie van de Kuga is ultrasterk en in staat om hevige krachten te weerstaan, terwijl talrijke airbags en het geavanceerde Intelligent Protection System (IPS) de inzittenden beschermen. IPS coördineert de diverse veiligheidssystemen die in werking treden zodra een impact de auto treft. Dan zal ook de stuurkolom van de bestuurder wegklappen om de kans op letsel te beperken.

Vertrouwen in moeilijke omstandigheden
Elektronic Stability Programme (ESP) omvat een reeks technologieën die zijn ontworpen om de controle over de auto te vergroten. Sensoren waken over uw rijrichting, of uw rem- en rijgedrag en detecteren plotselinge wijzigingen waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESP stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESP-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door jou toegepaste remdruk en past het zo nodig aan.

Prestaties & maten

Tankinhoud
60 liter
Acceleratie 0-100 km/u
12,5 sec
Verbruik snelweg
5.3 L/100km
CO2 uitstoot
143 gr/km
Topsnelheid
180 km/u
Verbruik stad
7.8 L/100km
Verbruik gecombineerd
6.2 L/100km
Energielabel
Energielabel C
4524mm
 
2690mm
 
1685mm
 
1838mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact