‘Hij is echt heel bruut’ 25 Oct, 2020

“De naam op zich heeft al iets magisch, mystieks. Hij is Amerikaans stoer, maar ook chique. Uiteraard sportief maar ook zakelijk. En als deze E-variant natuurlijk duurzaam. Maar vooral: de nieuwe Ford Mustang is echt heel bruut!”, zegt Ruben Uitendaal. De Zaandammer was een van de gelukkigen die afgelopen vrijdag een proefrit mocht maken met de nieuwe Ford Mustang Mach-E First Edition.
‘Hij is echt heel bruut’

Tien minuten per geïnteresseerde of koper. Die tijd was er om kennis te maken met de volledig elektrische Ford Mustang. Want het Ford icoon was slechts één dag bij de Dekkerautogroep, Stormhoek 2 in Zaandam, beschikbaar voor een proefrit. Daarna waren andere Ford-dealers aan de beurt om hun klanten te verwennen. Daarbij nam Ford Nederland geen enkel risico. Een ervaren Mach-E chauffeur zat achter het stuur. De klant reed mee.

Verkooptopper

Het was een komen en gaan van autofans die dé langverwachte verkooptopper met eigen ogen wilden zien. Door de grote actieradius van 610 km (geldt voor de GT versie), de ultrakorte oplaadtijd van tien minuten per 119 km rijbereik/puur rijplezier en… de superscherpe vanafprijs: € 49.925 is de term verkoopkooptopper gerechtvaardigd. De eerste serie is al uitverkocht.

Met deze cijfers laat de Mustang Mach-E zijn grote concurrent Tesla ver achter zich. En dan hebben we het maar niet over de vormgeving. Smaken verschillen, maar zeg nou zelf: de ontwerpers van de Mustang Mach-E hebben toch echt de X factor van de legendarische benzinevariant behouden. Vergelijk maar eens het frontaanzicht.  Kies je voor een stoer, stylische grille met logo van de beroemde galopperende mustang of het aanzicht van een saaie dichte doos…    

Jongensdroom

“Met de Mustang Mach-E heb ik een goed alternatief als ik 100% procent duurzaam wil rijden”, zegt Ruben die voor het eerst kennismaakte met zijn aankoop. Hij kocht de Mach-E vanaf foto’s en filmpjes.

‘Wie wil er nou niet in een Mustang rijden?’

“Je moet aan mij niet teveel vragen over de techniek, maar een Mustang kopen is een jongensdroom in vervulling laten gaan. Wie wil er nou niet in een Mustang rijden? En deze elektrische versie doet recht aan zijn iconische voorgangers. De rijdynamiek is geweldig. Je krijgt het gevoel in een brede, luxe auto te rijden. Hij trekt natuurlijk gruwelijk snel als een straaljager op (binnen de 5 seconden zit de basisversie op de 100 km/uur) Daarnaast ligt hij supergoed op de weg. Het enige waar ik nu over twijfel is de kleur. Ik heb hem in het gedistingeerd grijs gekocht. Maar de rode kleur van de testwagen is ook erg mooi.”

Nieuwe werkelijkheid

“Kopen vanaf foto’s en films is ook voor ons als dealer de ‘nieuwe werkelijkheid’. Je betaalde   duizend euro aan en moet vervolgens wachten tot eind eerste kwartaal 2021 voordat je auto wordt afgeleverd”, zegt Michiel Sterk. De adjunct-directeur van Dekkerautogroep verwacht veel van de nieuwkomer. “De eerste serie van 2200 elektrische Mustangs voor de Nederlandse markt, was zo weg. Dit geeft aan dat Ford erin geslaagd is de erfenis van de iconische Mustang mee te geven in de Mach-E variant. Hij lift mee op het krachtige imago van dit model.”

Actieradius

Kopers in dit segment gaan vaak voor de meeste luxe en de grootste actieradius.  En laat nou juist in deze uitvoering de Mach-E zijn concurrentie ver achter zich. Er is keuze uit twee accupakketten: de 75 kWh (actieradius 420 – 450 km, afhankelijk van keuze AWD of RWD) en de 98 kWh (actieradius 540 – 600 km). Van alle bestellingen is het grootste accupakket, die van 98,8 kWh, in combinatie met achterwielaandrijving (RWD) de meest bestelde. Deze heeft natuurlijk ook de grootste actieradius: 600 km.

Techniek

De First Edition heeft als een maximale kracht van 248 kW / 337 pk en een koppel van 565 Nm. Binnen de 5,1 seconden zit je (met zwaardere accu) op de 100 km/uur. En dan hebben we het niet over de vele technische snufjes zoals je telefoon die als sleutel dient. Of het opvallende 10 inch scherm in het midden van het dashboard. Of de B&O audio, het panoramadak en 360° camera.

Bovendien biedt de Mach-E heel veel ruimte. Zoals een bagageruimte van 502 liter. Het is even wennen als we de motorkap openen. Vanaf het moment dat het eerste exemplaar op 17 april 1964 van de productieband rolde, zorgde de aanblik van de motor voor een wauw-effect. Weg is de 5.8 liter V8, goed voor 662 pk. We zien… een zwart kunststof vlak. De aanblik, inclusief diepe kuip met extra 100 liter bagageruimte, is even wennen. Want de indrukwekkende E-techniek is netjes afgedekt.

Meer informatie

“En dat is maar goed ook met de sterke stroomvoorziening bij dit model. Veiligheid voor alles!”, zegt Eric Herman. Samen met zijn collega’s is de vestigingsmanager het juiste aanspreekpunt voor wie bij de Zaanse vestiging van Dekkerautogroep meer wil weten over de nieuwe Ford Mustang Mach-E. En zeg eens eerlijk, welke echte autofan wil dat nou niet?

 

 

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact