Ford en de outdoor expert komoot helpen met nieuwe avonturen voor de volgende staycation 14 Oct, 2020

Staycation is populairder dan ooit en daarom bieden Ford en komoot nieuwe avonturen Komoot biedt kant-en-klare routes door locals in combinatie met intelligente routeplanningsfuncties Ford en komoot verzamelen nieuwe avontuurlijke weekendtrips, soms inclusief overnachting
Ford en de outdoor expert komoot helpen met nieuwe avonturen voor de volgende staycation

Omdat de traditionele vakanties in Europa deze zomer veelal niet doorgingen, zoeken veel mensen momenteel naar uitstapjes dichter bij huis.

Zoekopdrachten op internet naar “staycation” zijn tijdens de zomer van 2020 in Nederland met 357 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode in 2019.1 Ook vakantiegangers in andere landen, waaronder Duitsland en Italië kiezen ervoor om bestemmingen dichter bij huis te verkennen.

Ford is een samenwerking aangegaan met outdoor expert komoot om een ultieme verzameling weekendavonturen dicht-bij-huis te creëren. Met de website en app van komoot kan iedereen een outdoor avontuur plannen en navigeren en genieten van op maat gemaakte avonturen voor verschillende locaties, activiteiten en mogelijkheden.

Of je nu gaat fietsen en wandelen of hardlopen, met de nieuwe routes die zijn gecreëerd door Ford en komoot kunnen automobilisten in heel Europa fantastische outdoor uitjes ontdekken en ervaren, vlak bij huis.2

Komoot
Meer dan 15 miljoen avonturiers in Europa gebruiken elke dag komoot en verlaten de gebaande paden. De app van komoot voor smartphones met Android en iOS en de website bieden alles wat avonturiers nodig hebben om de buitenlucht te verkennen door kant-en-klare routes die worden aanbevolen door lokale experts te combineren met unieke intelligente routeplanningsfuncties. Ford en komoot hebben samengewerkt om een nieuwe verzameling avontuurlijke weekendtrips te creëren. Bij een aantal hiervan zijn overnachtingen inbegrepen.

“Als enthousiast fietser heeft dit me geraakt. Ik krijg zin om zo snel mogelijk op de fiets te springen. De serie Ford Weekend Adventure met onze partner komoot is een mooi voorbeeld van de flexibiliteit van onze Active uitvoeringen en SUV’s en geeft aan hoe die alle reizen en avonturen bevordert: van een groep vrienden die samen fietsen met de Ford Nugget tot een weekendtrip van een gezin naar het meer met de Ford Explorer” aldus, Stuart Rowley, vice president en president van Ford Europa.

Ford biedt klanten in Europa een serie voertuigen die hun outdoor avonturen aanvullen, en moeiteloos de gebaande paden verlaten. Van de avontuurlijke Ford Focus Active crossover met zijn capaciteiten voor slechte wegen tot de luxe zeven persoons Ford Explorer Plug-In Hybrid, de energieke en efficiënte nieuwe Ford Kuga, de nieuwe stijvolle Puma en compacte SUV Ford EcoSport.


Alledaagse ontdekkingsreizigers
Een van de eersten die op avontuur gingen met Ford en komoot zijn Daniel Westli en zijn gezin, fietser Nick Robinson en bergbeklimmer Andrea Schiavina.

Westli, zijn partner Guro Friis en hun dochters Sarah en Wilma, hebben hun fietsen en kajaks in een Ford Explorer geladen en zijn richting Canvas Hove getrokken, aan de pittoreske zuidkust van Noorwegen, voor een weekend vol actie.

“Je moet even goed plannen als je met kinderen reist, maar met de app van komoot hebben we fantastische gezinsvriendelijke fietsroutes ontdekt die perfect waren voor mij en mijn dochter”, zei Westli.

Robinson heeft zijn fiets en uitrusting in een Transit Custom Nugget geladen en maakte een korte reis naar de pittoreske Barden Moor. Daar heeft hij zich aangesloten bij drie vrienden die bezig waren met een route rond de Engelse Yorkshire Dales.

Op hun tweedaagse tocht van 180 kilometer zagen ze spectaculaire uitzichten over het Yorkshire Dales National Park, de Nidderdale (een gebied met een waanzinnig natuurschoon) en Pately Bridge, die te zien was in het eerste deel van de Tour de France in 2014.

“Als fietser val je makkelijk in de gewoonte om elke week dezelfde routes te nemen vanaf de voordeur. Maar door je fiets achterin de auto te laden en lokale gebieden te verkennen, kun je die gewoonte doorbreken. Zelfs een kort tochtje maakt voor het avontuur al een heel verschil.”

Schiavina ging met een Ford Explorer – en zijn bergbeklimmersuitrusting en mountainbike – op pad om de indrukwekkende Latemar berg en iconische Val Venegia-route te verkennen in de Dolomieten in het noordoosten van Italië.
 
"De bergketens waarbij ik in de buurt woon in Noord-Italië zijn een van de mooiste ter wereld; het is makkelijk om ze als vanzelfsprekend te beschouwen", zei Schiavina. "Deze verzameling avonturen van Ford en komoot helpen ons eraan te herinneren dat er ook om de hoek een prachtige wereld is om ontdekt te worden."

Bekijk de bergbeklimmersexpeditie van Andrea hier, de fietsexpeditie van Nick hier en het avontuur van het gezin van Daniel hier. Of check hier de volledige playlists met avonturen.

“Van de diepste zandwegen tot de hoogste wandelpaden: we hopen dat het partnerschap tussen komoot en Ford alledaagse avonturiers zal helpen vlakbij huis fantastische bestemmingen te ervaren.” Jonas Spengler, medeoprichter Komoot.

Ontdek hier alle ritten met de Ford Explorer in komoot.

 

1Bron: Google Trends, gemiddelde relatieve interesse in zoekopdrachten tijdens corresponderende 22-weekse perioden mei/juni/juli/augustus/september 2019 en 2020.

2Lokaal reizen is mogelijk onderhevig aan lokale beperkingen of regelgeving, controleer dit voor vertrek.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact