Uitrollen is weer helemaal terug! Ouderwetse techniek om brandstof te besparen opnieuw toegepast 30 Oct, 2020

Auto Start-Stop schakelt automatisch motor van stilstaand auto uit en weer in wanneer bestuurder wil wegrijden Nieuwe techniek Stop-In-Gear schakelt motor veilig uit bij snelheid onder 25 km/u Slimme mild hybride techniek laadt zelfs accu weer op bij uitrollen
Uitrollen is weer helemaal terug! Ouderwetse techniek om brandstof te besparen opnieuw toegepast

Bestuurders van een bepaalde leeftijd kennen dit trucje nog wel: in vrijloop uitrollen – de motor uitzetten terwijl de auto nog niet tot stilstand is gekomen – om iets langer met een tank brandstof te kunnen doen.

Maar let op, want bij veel moderne auto's is dit echter gevaarlijk. Belangrijke functionaliteit zoals remmen en sturen kunnen erdoor uitvallen.

Nu hebben we de vrijlooptheorie toegepast op onze nieuwste mild hybride auto's, en wel zo dat brandstofverbruik en uitstoot worden verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Onze auto's worden al enige tijd uitgerust met Auto Start-Stop, een technologie waarmee de motor van een stilstaande auto wordt uitgeschakeld en automatisch weer wordt ingeschakeld wanneer de bestuurder weer wil gaan rijden.

Met de nieuwe technologie Stop-In-Gear wordt de motor veilig uitgeschakeld bij een snelheid tot 25 km/u, en – met behulp van de krachtige elektrische motor van het mild hybride systeem – in een oogwenk weer gestart.

En dat is nog niet alles. Mild hybride modellen, waaronder personenauto's als de Puma, Fiesta en Focus, maar ook bedrijfswagens en people movers als de Transit, Transit Custom en Tourneo Custom, slaan door middel van technologie als een slim accuoplaadsysteem energie op die vervolgens weer wordt gebruikt om de auto aan te drijven.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact