Botsproeven Ford naar een hoger niveau 04 Dec, 2020

Investering van in totaal 17,3 miljoen euro in crashtestcentrum Nieuwe test met frontale botsing waarbij voertuig met 50 km/u in botsing komt met obstakel dat dezelfde snelheid in tegengestelde richting heeft
Botsproeven Ford naar een hoger niveau

Om de veiligheid van de voertuigen continu te blijven verbeteren, onderwerpt Ford zijn modellen aan allerlei botsproeven in het speciale crashtestcentrum in Keulen, Duitsland.

Elk jaar worden ongeveer 250 voertuigen in botsing gebracht met een muur. De huidige tests worden binnenkort uitgebreid met een proef waarbij een voertuig met een snelheid van 50 km/u in botsing komt met een obstakel dat ook een snelheid van 50 km/u heeft. Hierdoor wordt de situatie van een frontale botsing gecreëerd. Dit gaat in een nieuw crashtestcentrum gebeuren waar ook botsproeven met aanrijdingen van de achterkant en zijkant zullen worden uitgevoerd.

Voor de introductie van deze nieuwe serie proeven wordt het crashtestcentrum uitgebreid met een aanloopbaan van honderd meter en een botszone van meer dan 2.000 vierkante meter. De botsingen vinden plaats in een zes meter diepe filmzone, waar high-speed camera's de botsingen vanaf onderen, boven en de zijkanten vastleggen.

Voor deze nieuwe constructie en voor de renovatie van de bestaande testfaciliteit investeert Ford 13,1 miljoen euro. Fords familie van testpoppen is al met zes nieuwe poppen uitgebreid, voor in totaal 4,2 miljoen euro. Volgens de planning is de nieuwe faciliteit halverwege 2021 gereed.

“Dit is een investering in de toekomst van ons innovatieve ontwikkelcentrum en natuurlijk ook in de veiligheid van onze klanten”, aldus Jörg Beyer, Managing Director, Product Development, Ford-Werke GmbH. “Onze nieuwe faciliteit maakt het mogelijk om botsproeven op het hoogste technologische niveau uit te voeren.”

 

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact