Ford en HP maken van de P1-racer van Team Fordzilla het ultieme streamingplatform 21 Dec, 2021

P1-racer van Team Fordzilla is nu voorzien van door HP mogelijk gemaakte streamingmogelijkheden
Ford en HP maken van de P1-racer van Team Fordzilla het ultieme streamingplatform

Het prototype van Team Fordzilla’s ultieme racesimulator – die is onthuld tijdens gamescom 2021, wordt nu tentoongesteld op het Gamergy 21-evenement in Madrid. De racesimulator is gebaseerd op de P1 van Team Fordzilla – de virtuele raceauto van Ford, die is gemaakt in samenwerking met de gamers-community. De nieuwe streamingmogelijkheden van deze racesimulator zijn indrukwekkend.

Met drie 4k-camera's die zijn gericht op de pedalen, het stuurwiel en het gezicht, en een spectaculair scherm van 10x4 meter, wordt alles wat er in de simulatie van de P1-racer gebeurt overgedragen op gamefans. Het voertuig – compleet met een levendige nieuwe, op gaming geïnspireerde kleurstelling – wordt aangestuurd door een HP Z4-workstation. Spelers besturen daarbij de game via een geïntegreerd gamingstuurwiel en pedalen. De HP Reverb G2-bril geeft spelers een virtual reality-weergave van hoge kwaliteit, terwijl ze racen op 's werelds meest geweldige online racecircuits.

De verlichting voor en achter is verbeterd en komen tot leven tijdens de race, omdat de achterlichten zijn gesynchroniseerd met remmomenten tijdens het spelen. Zo worden de toeschouwers nog meer meegenomen in het spel. Er wordt ook auditieve stimulatie aangeboden, met een ingebouwd audiosysteem dat een realistisch, persoonlijk geluidsontwerp voor de bestuurder creëert om de racesimulator-ervaring naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Vandaag lichten we een tipje van de sluier op van de transformatie van P1 naar het ultieme virtuele race-streamingplatform, met Amko Leenarts, Design Director bij Ford Europa, en Melchor Sanz, CTO van projectpartner HP Spanje. Het Gamergy-e-sportevenement en -gamingfestival vindt plaats van 17 t/m 19 december op het IFEMA-kermisterrein in Madrid. Bezoekers krijgen de kans om de coureurs van Team Fordzilla te ontmoeten en te genieten van de game-ervaring van Ford en HP door middel van simulatieracingstations. Houd twitch.tv/teamfordzilla en Twitter.com/teamfordzilla in de gaten om de activiteiten van Ford tijdens het evenement te volgen.

Project P1 conceptauto
Tijdens gamescom 2020 werd de originele Team Fordzilla P1 raceauto onthuld, de eerste virtuele raceauto die is ontwikkeld in samenwerking met gamers en ontwerpers van een autofabrikant. Alsof dat nog niet uniek genoeg was, onthulde het team slechts drie maanden later een P1 raceauto op ware grootte.

Team Fordzilla
Team Fordzilla is opgezet tijdens Gamescom 2019 en bestaat uit teams van coureurs en captains uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Team Fordzilla rijdt niet alleen mee in regionale en Europese virtuele kampioenschappen, maar hostte in 2020 ook zijn eerste eigen Fordzilla Cup.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact