Bijna 100-jarige Forddealer inmiddels hypermodern bedrijf 10 Mar, 2022

In de bijna 100-jarige geschiedenis van Dekkerautogroep is er ongelooflijk veel veranderd in de autobranche. Waar voorheen vooral de nadruk lag op de mechanische kant van de auto, is elektronica inmiddels de hoofdmoot geworden in de autowereld.
Bijna 100-jarige Forddealer inmiddels hypermodern bedrijf

Dekkerautogroep neemt daar in Nederland een prominente plaats in. Ford Nederland vertrouwt Dekker toe om de nieuwste ontwikkelingen uit te testen. Dat heeft ook consequenties voor de benodigde vaardigheden van het personeel. Ik spreek met adjunct-directeur Michiel Sterk. Hij vertelt: ‘Allereerst hebben onze autotechnici altijd basiskennis nodig. Die betreft voor een deel nog steeds de mechanische kant van de auto. Maar de elektronica krijgt steeds meer een bovenliggende rol. En dat vereist een andere competentie van ons technisch personeel, dat steeds meer de rol van ict-er krijgt.’

Leermeesters

“De opleidingen van automonteurs lopen vaak achter de feiten aan. Veranderingen gaan soms sneller dan zij kunnen volgen. Daarom nemen wij ons personeel tijdens hun praktijkopleiding bij ons mee in het vernieuwingstraject. Onze leermeesters leren hun wat ze op de BBL-opleiding nog niet krijgen.’ Het verloop van medewerkers bij Dekkerautogroep is niet groot. Dat betekent dat er ook personeel is dat nog gewend is aan de mechanische kant van de branche. Is dat een probleem? ‘Nee, wij hebben naast personenwagens ook genoeg werk aan bestel- en bedrijfswagens. En daar gaat het vaak nog om de gebruikelijke monteursvaardigheden’, aldus Michiel Sterk.

Carrièrekansen

De diversiteit aan medewerkers is groot. ‘Onlangs hadden we een medewerker die 45 jaar bij ons werkte. Daarnaast zijn er veel jonge mensen die de digitale wereld met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Zij hebben meer interesse in de vernieuwingen in ons vak en pakken deze ook sneller op. Maar beide partijen zijn voor ons belangrijk.’Vooral voor de jonge mensen geldt dat carrièrekansen ertoe doen. Zij krijgen daar alle kansen voor. ‘Wij gaan regelmatig met hen zitten met de vraag: Je zit nu hier, waar wil je zijn over een jaar? En als dat duidelijk is en de motivatie is aanwezig om te werken aan hun ontwikkeling, dan geven we daarvoor alle gelegenheid. Dat is goed voor de medewerker én voor het bedrijf’, vertelt Michiel.

Klaar voor de toekomst

Werken bij Dekkerautogroep betekent anno 2022 vooral proactief zijn. ‘Waar je vroeger pas naar de garage ging als je auto al een tijdje last had van een klacht, kunnen wij nu met een modem uitlezen welke klacht eraan zit te komen. Het is zelfs zo dat wij van elke reparatie een filmpje kunnen maken en dat door kunnen mailen naar de klant. Daarmee zijn we transparant in wat we doen en dat geeft vertrouwen. Dat alles vraagt andere competenties en wij zorgen dat wij mensen hebben die daarover beschikken’, besluit Michiel Sterk. Het is duidelijk: Dekkerautogroep is klaar voor de toekomst en heet iedereen welkom die bereid is mee te werken aan die toekomst.

Onze vacatures

- (1e) monteurs op elk niveau- service-adviseurs- leerlingen die de opleiding willen volgen.
Interesse? bekijk hier onze vacatures: https://www.dekkerautogroep.nl/vacatures

(Foto Evert Ruis)

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact