Drie platina EuroNCAP veiligheidsprijzen voor Ford Pro bedrijfswagens

De nieuwe compacte Transit Connect van Ford Pro heeft vandaag een platina onderscheiding op het gebied van veiligheid ontvangen van de onafhankelijke experts van Euro NCAP.

Die beoordeling is het hoogst haalbare resultaat en is toegekend na gestandaardiseerde tests volgens de meest recente strenge eisen van Euro NCAP.

De onderscheiding voor de Transit Connect betekent dat Ford Pro nu over drie best beoordeelde bedrijfswagens beschikt in de Transit-reeks van de nieuwste generatie. Ook de nieuwe Transit Custom en Transit Courier hebben de platina veiligheidsonderscheiding ontvangen op basis van de meest recente standaarden van Euro NCAP voor 2024.

“We weten dat veel van onze klanten vaak lange dagen op de weg zitten. Veiligheid heeft dus de hoogste prioriteit. De nieuwste Euro NCAP-resultaten tonen aan dat bedrijven kunnen vertrouwen op Ford Pro, om ze te helpen met het zorgen voor hun chauffeurs, het leveren aan hun klanten en het weer veilig thuiskomen na het werk”, zegt Hans Schep, general manager van Ford Pro Europa.

De ondersteuning van Ford Pro voor veiliger en efficiënter werken gaat verder dan de geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen waarmee de bedrijfswagens zijn uitgerust. Ford Pro Telematics biedt coaching in de cabine en deelt inzichten van bestuurders. En via meldingen van FORDLiive Smart Maintenance kunnen eigenaren worden gewaarschuwd voor kleine technische storingen, zodat die kunnen worden verholpen voordat ze kunnen uitgroeien tot serieuzere problemen.