Onze Schadeafdeling

Heb je schade?

Bij schade aan jouw auto, wil je zo snel mogelijk weer op weg geholpen worden. Omdat je waarschijnlijk niet vaak met deze situatie te maken heeft, kunnen wij ons goed voorstellen dat er vragen zijn. De onderstaande punten kunnen je hierbij wellicht verder helpen, natuurlijk kun je ons ook altijd bellen. 


Wij nemen graag even de tijd voor je om al jouw vragen te beantwoorden.
Je kunt direct contact opnemen met de schadeafdeling: 088-1800310 of per mail: schade@dekkerautogroep.nl

Let op, voor vragen over onderhoud en service graag bellen met 088-1800300

Wat te doen bij autoschade?

Meld eerst je schade bij jouw verzekering
Meldt jouw schade zo spoedig mogelijk aan jouw verzekeraar, tussenpersoon of leasemaatschappij. Indien aanwezig stuur je een ingevuld schadeformulier naar jouw verzekering getekend door betrokken partijen.

Meld daarna de schade bij de Dekkerautogroep

Je kunt de schade telefonisch of via mail melden of langskomen op één van onze vestigingen voor een intake van jouw schadereparatie. Tijdens deze intake maken wij de door de verzekeraar gewenste foto’s en nemen jouw gegevens op. Tevens kunnen wij meteen een afspraak voor herstel maken.


Wij zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 08:00-17:00 uur en bereikbaar op telefoonnummer 088-1800310

Als de schade niet gedekt wordt door jouw verzekering of je kunt de schade niet verhalen op een tegenpartij, kunnen wij voor jou een offerte verzorgen voor de reparatiekosten.

Als de schade gedekt wordt door de verzekering zal in bepaalde gevallen een expert van de maatschappij de schade komen beoordelen. Wij stellen in overleg met de expert een schaderapport op en versturen deze naar de expert of de verzekeraar.

Indien gewenst en in goed overleg ontvang je van ons gratis vervangend vervoer, ongeacht jouw type verzekering of de schuldvraag van het ongeluk. Je betaalt alleen de verbruikte brandstof en zo nodig een eigen risico, zo houden wij je mobiel gedurende de schadeherstel periode. (vraag info bij zakelijke contracten, niet in ieder leasecontract is vervangend vervoer mee geleased)


We zullen de reparatie starten nadat we de kosten van de autoschade hebben afgestemd met de betalende partij. Dit kun je zijn als eigenaar van de auto maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij. Zodra er toestemming is van alle betrokken partijen beginnen wij met het herstel van de autoschade.

Als je jouw auto brengt voor reparatie maken wij een inschatting wanneer deze weer klaar is. Uiteraard krijg je een telefoontje wanneer je jouw auto kunt ophalen.


Als je een Cascoverzekering heeft zullen wij een acte van cessie opmaken. Samen met het schaderapport sturen wij dit door je ondertekende formulier naar jouw verzekeringsmaatschappij welke het schadebedrag aan ons zal overmaken. Je hebt daar dus geen omkijken naar.

Indien je WA of beperkt casco verzekerd bent en de schade verhaalbaar is kunnen wij na overleg met een acte van cessie werken, ook nu heb je geen omkijken meer naar de betaling van het schadebedrag.

Als je WA of beperkt casco verzekerd bent en de schade is niet verhaalbaar moet het schadebedrag bij aflevering voldaan worden. 

Voor goed en eerlijk schadeherstel met behoud van jouw carrosserie garantie: Dekkerautogroep.

Dekkerautogroep officieel 
Ford Agent in Noord Holland, houdt je mobiel en is altijd bij jou in de buurt

Welkom bij Dekkerautogroep, sinds 1923 een van de meest succesvolle Ford dealers in Nederland. Gestart vanuit twee autobedrijven in Zaandam vind je ons tegenwoordig in acht vestigingen door heel Noord Holland. Onze enthousiaste accountmanagers, verkoopadviseurs en servicemedewerkers staan altijd voor je klaar.

Dekkerautogroep is de Ford specialist en kent jouw auto als geen ander. Daarom ben je voor het onderhoud van jouw auto bij Dekkerautogroep altijd beter uit en vaak goedkoper.