Bandenspanning

Controleer regelmatig jouw bandenspanning.

Wanneer er sprake is van een te lage of een te hoge bandenspanning ontstaat er een onvolledige situatie. De banden verliezen het optimale contact met het wegdek waardoor je als bestuurder de controle verliest.  Het geeft ook een verhoogde risico van een klapband.  Naast de veiligheid heeft een verkeerde bandenspanning ook effect op jouw brandstofverbruik en de levensduur van jouw banden.

De juiste bandenspanning voor jouw banden kun je terug vinden bij de Ford modellen aan de binnenkant van de bestuurdersportier en de oudere modellen aan de binnenzijde van het brandstofklepje. Uiteraard kun je deze gegevens ook terug vinden in jouw instructieboekje.

Controle systeem bandenspanning

Het controlesysteem houdt tijden het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Bij een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt wordt dit door dit vermeld in het dashboard.  Het bandencontrolesysteem wordt meestal  als TMPS benoemd,  de Engelse afkorting van Tyre Pressure Control System. Het controlesysteem lage bandenspanning vormt geen vervanging voor de manuele controle van de bandenspanning.

Bij het vervangen van banden of bij aanpassing van de bandenspanning dient het controlesysteem te worden gereset.  Procedure voor het resetten wordt vermeld in het instructieboekje van jouw auto. Bij de meeste Ford modellen is de procedure als volgt: Zet het contact aan. Selecteer het volgende me de bedieningstoetsen van het informatiedisplay: van voertuiginstellingen naar Tyre pressure sys en houdt de knop OK ingedrukt tot er een bevestiging verschijnt. Of als jouw auto een restknop voor het controlesysteem heeft, houdt je de knop ingedrukt tot de bevestiging verschijnt. Uiteraard kun je ook bij de Dekkerautogroep vestiging langsrijden om door onze service medewerkers het systeem te laten resetten.

Dekkerautogroep officieel 
Ford Agent in Noord Holland, houdt je mobiel en is altijd bij jou in de buurt

Welkom bij Dekkerautogroep, sinds 1923 een van de meest succesvolle Ford dealers in Nederland. Gestart vanuit twee autobedrijven in Zaandam vind je ons tegenwoordig in acht vestigingen door heel Noord Holland. Onze enthousiaste accountmanagers, verkoopadviseurs en servicemedewerkers staan altijd voor je klaar.

Dekkerautogroep is de Ford specialist en kent jouw auto als geen ander. Daarom ben je voor het onderhoud van jouw auto bij Dekkerautogroep altijd beter uit en vaak goedkoper.