Dubbel prijs: Ford Pro ontvangt International Van Én Pick-up of the year-awards

Dekker Autogroep

5 min lezen

• Uniek: voor de derde keer een dubbele overwinning voor Ford Pro • Nieuwe Transit Custom is International Van of the Year • Nieuwe Ranger pick-up onderscheiden met International Pick-up Award

Ford Pro heeft een dubbele overwinning in de wacht gesleept. De volledig nieuwe Transit Custom en Ranger pick-up zijn uitgeroepen tot respectievelijk International Van of the Year en International Pick-up of the Year. Het is al de derde keer dat Ford Pro beide onderscheidingen in hetzelfde jaar in ontvangst mag nemen, na de dubbele overwinningen in 2013 en 2020. Dat heeft nog geen andere fabrikant Ford nagedaan.

De overwinning werd bekendgemaakt tijdens een speciale ceremonie op de Solutrans-vakbeurs voor bedrijfswagens, in Lyon, Frankrijk. De onderscheidingen bevestigen de positie van Ford Pro als leider in de Europese bedrijfswagenmarkt.

Tim Slatter, vicevoorzitter van Product Programs bij Ford, nam de onderscheidingen namens Ford Pro in ontvangst. Slatter: “Dit is een moment van trots voor onze wereldwijde Ford-teams, die streven naar kwalitatief hoogwaardige producten voor onze klanten. We zijn blij dat de jury de kracht van onze nieuwste bedrijfswagens inziet. De modellen zijn gemaakt om klanten in de meest uiteenlopende sectoren te ondersteunen.”

Transit Custom is International Van of the Year
Een vakjury van 25 bedrijfswagenjournalisten riep de nieuwe Transit Custom *1,*2 uit tot International Van of the Year 2024. De nieuwe generatie van deze marktleider3 werd eerder dit jaar geïntroduceerd en biedt het meest brede uitvoeringenaanbod tot nu toe. Nieuw zijn unieke, digitale en klantgerichte functies zoals een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit*4, een kantelbaar stuurwiel en Delivery Assist dat meer dan twintig seconden per tussenstop bespaart en de productiviteit van zijn voorgangers nog eens vergroot.

Hans Schep, algemeen directeur Ford Pro Europe, zegt: “We zijn bijzonder trots dat de jury van International Van of the Year deze prestigieuze award aan de nieuwe Transit Custom heeft toegekend. De nieuwe Transit Custom is ontworpen om te voldoen aan de veelzijdige behoeften van Europese klanten. Behalve voor de onderscheiden dieselversie kunnen klanten binnenkort ook kiezen voor een volledig elektrische en een plug-in hybride variant. Ieder model zit vol innovaties en supersnelle connectiviteit. Het Ford Pro software-ecosysteem voor uptime, opladen en productiviteit ondersteunt de ondernemingen van onze klanten op diverse vlakken.”

Jarlath Sweeney, voorzitter International Van of the Year, zegt: “Een ‘high five’ voor de overwinning van de Ford Transit als International Van of the Year 2024. Het is de vijfde keer dat de Ford Transit deze onderscheiding ontvangt, na de eerste keer in 2001 en daarna de nieuwe Transit in 2007. Kort na introductie sleepte de Transit Custom in 2013 de overwinning in de wacht en daarna nog eens in 2020 en nu voor 2024.”

De Transit Custom was afgelopen jaar de bestverkochte lichte bedrijfswagen in Europa. In 2021 en 2022 was het in het Verenigd Koninkrijk zelfs het bestverkochte voertuig in het algemeen. Het nieuwe model wordt geproduceerd in de geavanceerde Ford Otosan-fabriek in Yeniköy, Turkije.

Ranger haalt begeerde pick-up-onderscheiding binnen
Na zware on- en offroad-tests door de jury eerder dit jaar in Griekenland is de Ford Ranger*2,*6 voor de derde keer onderscheiden met de International Pick-up Award – een nieuw record.

De Ranger is het ‘meest wereldwijde’ Ford-model: ontworpen en ontwikkeld door de werknemers van het Ford ontwikkelingscentrum in Australië, geproduceerd in zes Ford-fabrieken op vier continenten en geliefd bij klanten over de hele wereld. In Europa is de Ranger de afgelopen acht jaar de bestverkochte pick-up. Het model is zelfs goed voor de helft van alle Europese pick-upverkopen.*3

Het nieuwe model heeft verbeterde offroad-capaciteiten*7, verfijnde prestaties op de weg en een ongeëvenaard aanbod aan connectiviteit en technologie. Recentelijk kondigde Ford Pro de Ranger Plug-in Hybrid*8 aan – de eerste plug-in hybride pick-up van Europa – die elektrische aandrijving combineert met de krachtige veelzijdigheid van de Ranger.

De Ford Ranger is tot winnaar uitgeroepen door een jury van ervaren journalisten uit Europa en Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika staat ook de Ford Silverton-fabriek, waar de Ranger voor Europese klanten wordt geproduceerd.

Hans Schep: “We zijn blij dat de jury de Ford Ranger voor de derde keer heeft onderscheiden met de International Pick-Up Award. Het bevestigt de positie van de Ranger als de favoriete pick-up van Europa in de afgelopen acht jaar. De nieuwe Ford Ranger biedt meer keuze dan ooit, met meer verfijning op de weg en verbeterde offroad-capaciteiten is hij klaar voor zware werkdagen en biedt hij tegelijkertijd rijplezier.”

Jarlath Sweeney, juryvoorzitter International Pick-Up Award, zegt: “Ford mag dankzij de Ranger al voor de derde keer de International Pick-up Award in ontvangst nemen, na de eerdere titels in 2013 en 2020.”

# # #

1 Ford Transit Custom EcoBlue diesel CO2-emissie: 178-296 g/km (WLTP), brandstofverbruik 6,8-11,3 l/100 km (WLTP).

2 Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-emissie en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van Europese Wetgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk om voertuigen en fabrikanten met elkaar te vergelijken.

3 België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland.

4 FordPass Connect, de FordPass App en aanvullende Connected Service zijn vereist voor de op afstand bedienbare functies (zie FordPass Voorwaarden voor details). Connected diensten en functies zijn afhankelijk van het beschikbare netwerk. Voortschrijdende technologische, netwerk- en voertuigontwikkelingen kunnen functies en/of de werking van connected diensten beperken. Een Wi-Fi-hotspot is niet bij de connected diensten inbegrepen.

5 Zeven Europese markten – Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Alexa is alleen beschikbaar in Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans, in ondersteunde markten. Andere markten hebben geen toegang tot Alexa, ook niet als de betreffende taal beschikbaar is. Om geïntegreerd Alexa te gebruiken moeten eigenaren FordPass Connect in hun voertuig activeren met behulp van de FordPass smartphone-app of de voertuiginstellingen. Voor het gebruik van Alexa is een Amazon-account noodzakelijk, evenals SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass Connect en aanvullend via de FordPass App geactiveerd Connected Service (zie FordPass Voorwaarden voor details). Aanvullende producten en instellingen kunnen noodzakelijk zijn.

6 Ford Ranger diesel CO2-emissie 217-340 g/km (WLTP), brandstofverbruik 8,3-13,8 l/100 km (WLTP).

7 Raadpleeg altijd de gebruikshandleiding voorafgaand aan offroad rijden. Ken de moeilijkheidsgraad van het terrein en de route en gebruik geschikte veiligheidsuitrustingen.

8 Officieel goedgekeurde actieradius, brandstofverbruik en CO2-emissie worden op een later moment, voor de verkoopstart gepubliceerd. In overeenstemming met de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Naar verwachting is een elektrische actieradius van meer dan 45 km mogelijk met een volledig opgeladen batterij – afhankelijk van de bestaande uitvoering en batterijconfiguratie. De daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van diverse factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, gereden route, staat van het voertuig, leeftijd en conditie van de lithium-ion-batterij).

Direct op de hoogte.
Altijd.

Mis niets van het laatste nieuws. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we beloven je dat we je niet te vaak zullen spammen.

Ook interessant