Ruitenwissers

Ruitenwissers zijn belangrijk voor goed zicht. Zorg ervoor dat je de ruitenwissers elk jaar laat vervangen om vervelende strepen te voorkomen en goed zicht te behouden.
Ford Motorcraft ruitenwissers zijn al verkrijgbaar vanaf € 29,-

Vragen over ruitenwissers

Wisserbladen en weersomstandigheden

Ruitenwissers worden vaak niet met het respect behandeld dat ze verdienen. Zij krijgen soms extreme temperaturen te verduren. Van vorst in de wintermaanden tot tropische temperaturen in de zomer. In de periode juni tot en met september krijgen uw ruitenwissers het vaak het zwaarst te verduren. Dat komt vooral door het warme en redelijk droge weer. Daardoor kunnen de rubbers uitdrogen. Tegelijkertijd vragen stuifmeel, boomhars en insecten om hard werk om de ruiten weer schoon te krijgen. Als in de herfstmaanden de kans op regen toeneemt, is het dan ook zeker verstandig om ze eens grondig aan een inspectie te onderwerpen.

Hoe kan ik mijn ruitenwissers controleren?

Het beste ziet u tijdens een goede regenbui in de auto of uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn. Maar u kunt ze natuurlijk ook testen terwijl uw auto stilstaat.

Controleer op de volgende punten als u stilstaat:

 • poreuze rubbers
 • erg harde (niet flexibele) rubbers
 • scheuren in de rubbers
 • loslatende rubbers
 • vervormde wissers

En op een natte voorruit kunt u op de volgende punten testen:

 • rammelend of piepend geluid tijdens het wissen
 • stuiteren
 • een waas die op uw voorruit achterblijft
 • vegen op de voorruit
 • plekken die helemaal niet meer schoongeveegd worden
 • ruitenwissers die over de voorruit krassen (Niet best! Direct vervangen dus.

Wisserbladen zijn gemaakt van dun, flexibel rubber – materiaal dat eigenlijk helemaal niet zo geschikt is voor wisselende en sterk uiteenlopende weersomstandigheden. Daardoor zijn wisserbladen één van de hardst werkende maar minst duurzame onderdelen van uw auto. Het is een kwestie van tijd voordat ze scheuren en vervormingen vertonen of simpelweg hun flexibiliteit verliezen.

Vaak wordt aangeraden om de ruitenwisserbladen alle 12 maanden te vervangen. Dat is natuurlijk afhankelijk van weersomstandigheden maar ook van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. De gemiddelde levensduur van wisserbladen bedraagt zo’n 150.000 wisbewegingen.

Hoe kan je de levensduur van jouw ruitenwissers verlengen? 

Zorg dan bijvoorbeeld in de winter ervoor dat ze uit staan als je de auto op contact zet. Wisserbladen die aan de voorruit vastgevroren zijn, kunnen namelijk makkelijk kapot getrokken worden. Ook de zekering of het motortje van jouw ruitenwissers kunnen kapot gaan.
Vuile ruitenwisserbladen kunnen ook strepen trekken, maar daarmee hoef je ze niet meteen te vervangen. Een poetsbeurt met een schoonmaakdoekje kan het probleem al verhelpen.
Zorg voor een schoon voorruit. Muggen en hars etc.beschadigen het rubber van uw ruiten wisser.
Ook uitgedroogde vogel uitwerpselen zijn een oorzaak van snel versleten ruitenwissers. Verwijder deze met veel water.

Hoe en waarvan worden Ruitenwissers gemaakt.

 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact