Zomer-Winterbanden

Zomer-Winterbanden

Zomerbanden presteren optimaal in de periode vanaf maart tot en met oktober. Winterbanden zijn geoptimaliseerd voor alle overige maanden. Hoe belangrijk is het precies om uw banden tussentijds te verwisselen?  Het antwoord op deze vraag is simpel, namelijk: erg belangrijk. Bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden beduidend meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Dit komt doordat winterbanden gemaakt zijn van zachter rubber dan zomerbanden. Tevens is het bandenprofiel anders opgebouwd, waardoor de band meer warmte vasthoudt en daardoor beter presteert in koude temperaturen. Zomerbanden presteren daarentegen juist goed tijdens warm weer, doordat ze gemaakt zijn van harder rubber en minder warmte vasthouden. Winterbanden presteren veel minder goed tijdens gebruik onder hoge temperaturen: de remweg wordt langer, u heeft minder grip en uw stuurprecisie neemt af. Hetzelfde geldt voor het gebruik van zomerbanden in lage temperaturen. Daarnaast slijten zomer- en winterbanden sneller wanneer u ze onder verkeerde weersomstandigheden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw banden sneller aan vervanging toe zijn, wat u onnodige uitgaven bezorgt.  Wij willen graag dat u comfortabel en veilig de weg op kan!

Zomerbanden

Door de unieke samenstelling van het rubber hebben zomerbanden in warmere periodes een betere grip op het wegdek dan in de wintermaanden.  Ook slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of vierseizoenen banden.

Voordelen zomerbanden in de zomer:

 • Veel meer grip bij hogere temperaturen
 • Meer stabiliteit en rijcomfort
 • Meer stuurcontrole en precisie
 • Aanzienlijk verkleinde kans op slippen en hydroplanen
 • Lager brandstofverbruik
 • Snelle accelereren en remmen
 • Lager geluidsniveau
 • Minder slijtage in de zomer
 • Langere levensduur in de zomer dan winterbanden


 

Winterbanden

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Wij raden u aan om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt.

Voordelen winterbanden in de winter:

 • Optimale grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius
 • Minder kans op aquaplaning door effectieve sneeuw- en waterafvoer
 • Een betere wegligging
 • Een aanzienlijk kortere remweg op zowel nat als droog wegdek
 • Langere levensduur in de winter dan zomerbanden.

Een alternatief voor de winterbanden is de vierseizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Deze band lijft echter een compromis,  de vierseizoenenband blinkt nergens in uit.

Losse Winterbanden of met velgen (winterset) ?

Het regelmatig monteren en demonteren van de band om de velg is niet goed voor band.  Ons advies is een complete winterbandenset met velgen.  Bovendien bespaart de kosten voor het monteren, balanceren en ventielen bij het wisselen van de banden.

bandenwissel

Zomerbanden presteren optimaal in de periode vanaf maart tot en met oktober. Winterbanden zijn geoptimaliseerd voor alle overige maanden. Hoe belangrijk is het precies om uw banden tussentijds te verwisselen?

Het antwoord op deze vraag is simpel, namelijk: erg belangrijk. Bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden beduidend meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Dit komt doordat winterbanden gemaakt zijn van zachter rubber dan zomerbanden. Tevens is het bandenprofiel anders opgebouwd, waardoor de band meer warmte vasthoudt en daardoor beter presteert in koude temperaturen. Zomerbanden presteren daarentegen juist goed tijdens warm weer, doordat ze gemaakt zijn van harder rubber en minder warmte vasthouden.

Winterbanden presteren veel minder goed tijdens gebruik onder hoge temperaturen: de remweg wordt langer, u heeft minder grip en uw stuurprecisie neemt af. Hetzelfde geldt voor het gebruik van zomerbanden in lage temperaturen. Daarnaast slijten zomer- en winterbanden sneller wanneer u ze onder verkeerde weersomstandigheden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat uw banden sneller aan vervanging toe zijn, wat u onnodige uitgaven bezorgt.

Wij willen graag dat u comfortabel en veilig de weg op kan!

Het is belangrijk om uw banden onder de juiste omstandigheden op te slaan. Om u moeite en opslagruimte te besparen, bieden wij graag ons bandenhotel aan. Hier kunnen uw zomer- en winterbanden een seizoen lang lekker uitrusten, totdat ze weer onder uw auto terecht komen. Uw banden krijgen een frisse wasbeurt, gevolgd door een uitgebreide check op druk, profiel en eventuele schade. Hierna worden ze onder perfecte omstandigheden bewaard, zodat u er zeker van bent dat u na het seizoen weer banden in topconditie onder uw auto krijgt.

Opslag van zomer- en wintersets.

Wij kunnen de opslag van uw zomer- en wintersets verzorgen.  Dekkerautogroep heeft een eigen bandenhotel om uw bandensets veilig op te slaan.  Het wisselen van een complete set met een half jaar opslag in het bandenhotel   bedraagt € 85,00. Tijdens het wisselen naar winterbanden bieden wij gratis een winterinspectie aan en naar de zomerbanden een voorjaarsinspectie.  Alleen wisselen complete set bedraagt € 48,50.

Ford Wintersets

Dekkerautogroep heeft in de winterbanden periode scherpe prijzen met Ford Wintersets.

Prijzen Winterbanden sets Ford Accessoires

Voor informatie neem contact op met het Klanten Contact Centrum  via Telefoon 088 – 1800 300 of per
e-mail [email protected] 

Winterbanden in het buitenland

Steeds meer landen kennen verkeersregels over het gebruik van winterbanden. Omdat die per land verschillen, heeft de ANWB een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden - en ook sneeuwkettingen en spijkerbanden - per land in een overzicht. 
ANWB overzicht

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde bergwegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Geen vervanging voor winterbanden


Op bergwegen zijn winterbanden niet genoeg, soms moet je sneeuwkettingen monteren. Op enkele routes is dat zelfs verplicht. De regels voor het gebruik van sneeuwkettingen verschillen per land. In veel wintersportgebieden geldt de verplichting om sneeuwkettingen te gebruiken zodra het gesneeuwd heeft.

Terug naar Banden

 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact