Bandenspanning

Bandenspanning

Controleer regelmatig uw bandenspanning.

Wanneer er sprake is van een te lage of een te hoge bandenspanning ontstaat er een onvolledige situatie. De banden verliezen het optimale contact met het wegdek waardoor u als bestuurder de controle verliest.  Het geeft ook een verhoogde risico van een klapband.  Naast de veiligheid heeft een verkeerde bandenspanning ook effect op uw brandstofverbruik en de levensduur van uw banden.

De juiste bandenspanning voor uw banden kunt u terug vinden bij de Ford modellen aan de binnenkant van de bestuurdersportier en de oudere modellen aan de binnenzijde van het brandstofklepje. Uiteraard kunt u deze gegevens ook terug vinden in uw instructieboekje.

Controle systeem bandenspanning

Het controlesysteem houdt tijden het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Bij een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt wordt dit door dit vermeld in het dashboard.  Het bandencontrolesysteem wordt meestal  als TMPS benoemd,  de Engelse afkorting van Tyre Pressure Control System. Het controlesysteem lage bandenspanning vormt geen vervanging voor de manuele controle van de bandenspanning.

Bij het vervangen van banden of bij aanpassing van de bandenspanning dient het controlesysteem te worden gereset.  Procedure voor het resetten  wordt vermeld in het instructieboekje van uw auto.  Bij de meeste Ford modellen is de procedure als volgt:  Zet het contact aan.  Selecteer het volgende me de bedieningstoetsen van het informatiedisplay:  van voertuiginstellingen naar Tyre pressure sys en houdt de knop OK ingedrukt tot er een bevestiging verschijnt. Of als uw auto een restknop voor het controlesysteem heeft, houdt u de knop ingedrukt tot de bevestiging verschijnt. Uiteraard  kunt u ook bij de Dekkerautogroep vestiging langsrijden om door onze service medewerkers het systeem te laten resetten.

Terug naar Banden
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact