GT

Met 600 pk naar 100 km/u in 3 seconden! 
De nieuwe Ford GT is ongetwijfeld de beste supercar in de geschiedenis van Ford. Gesterkt door een memorabel verleden en ontwikkeld door de beste technici en met gebruikmaking van de modernste materialen, is de nieuwe Ford GT de absolute opvolger van de legendarische Ford GT40's. 

Het bloedstollende gehuil van de supercharged V8 van de oude GT40’s heeft plaats gemaakt voor de donkere grom van de twin-turbo 3,5-liter V6-Ecoboost motor, die moeiteloos 600 paardenkrachten op de achterwielen overbrengt. Daarmee jaagt de Ford GT in amper 3 seconden naar de honderd. Alstublieft!

Ford Performance
De lichtgewicht carrosserie is gemaakt van koolstofvezel, terwijl aluminium constructies het gewicht van de hoogwaardige subframes minimaliseren. Lange ophangingsarmen en een inwendige demper zorgen voor circuitwaardige voertuigdynamica en getuigen van de zeer specialistische know-how waarmee Ford Performance ingenieurs gestalte geven aan hun grensverleggende ontwerpen voor de wielophanging van toekomstige Ford Performance wagens. Ook voor de Ford die je in de nabije toekomst zult besturen. 

Aerodynamica
Aerodynamica speelt een grote rol in de superieure techniek van de Ford GT. Neem de achtervleugel waarvan de hoogte en de hoek reageren op snelheid en omstandigheden, of de verstelbare rijhoogte en de luchtopeningen aan de voorzijde. Qua ontwerp verwijzen ze naar de legendarische GT40’s, maar zijn van meet af aan ontworpen om uitzonderlijke snelheden in het gareel te kunnen houden. 

Winnaars
Precies 50 jaar na de fameuze overwinning in het GT-klassement van de beroemde 24 uur van Le Mans, verscheen de Ford GT in 2016 terug aan de start. Op zondagmiddag 15:00 uur viel de zwart-witte finishvlag als eerste voor de Ford GT met startnummer 68. Daarop volgend eindigden de andere Ford GT’s op plaats 3, 4 en 9. Een klinkende overwinning: vier Fords aan de start, één overtuigend winnaar en vier Fords in de top tien. Het succes had niet groter kunnen zijn.

Klik hier voor meer informatie.

 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact