Ford Mustang

v.a. € 52.800
Ford Options v.a. € 579,00 p/mnd
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid

Oude tijden herleven in de nieuwe Ford Mustang. De ruige eenvoud van het oerconcept heeft plaats gemaakt voor de nieuwste technologieën. Wat gebleven is, is de puurheid van het rijden in een echte Mustang. 

De legende leeft
De Ford Mustang, icoon van het Amerika in de zestiger jaren, heeft geen introductie nodig. De nieuwe Ford Mustang doet oude tijden herleven, maar is in al zijn genen de samensmelting van twee werelden. Op en top Amerikaans en toch voorzien van de modernste Europese technologieën, zoals de 2,3-liter EcoBoost motor, de super-efficiënte benzinemotor die maar liefst 309 paardenkrachten op de aangedreven achterwielen overbrengt. Maar wie onvervalst Amerikaans wil rijden, kan ook kiezen voor de macht van een V8. 

We presenteren: de nieuwe Mustang Fastback
De nieuwe Mustang Fastback is een Mustang in al zijn puurheid: een telg van het oerconcept. Neem het krachtige design van de aerodynamisch gewelfde motorkap, of de airsplitter aan de voorkant om de downforce te versterken. Kijk naar de kenmerkende koplampen, of de exclusieve Mustang-achterlichten en weet dat deze auto het beeld van puur rijplezier uitstraalt. Als puurheid en techniek voor u belangrijk zijn, maak dan een afspraak voor een live kennismaking met de nieuwe Mustang. In de FordStore Zaandam ben je van harte welkom. 

De nieuwe Mustang Convertible: gemaakt voor de weg.
De nieuwe Mustang Convertible is de belichaming van puur rijplezier. De rauwe eenvoud van de iconische Mustang heeft plaatsgemaakt voor een beschaafde auto vol met ultramoderne technologieën, zonder ook maar iets van zijn identiteit prijs te geven. Dankzij een nieuw vouwmechanisme vouw je het dak in een paar seconden in de carrosserie en kan je jezelf overgeven aan een totaal nieuwe beleving van autorijden. Met open of gesloten dak - de nieuwe Ford Mustang laat een onuitwisbare indruk achter, waar je ook gaat.

Exterieur 
Zoals een Mustang betaamt
Vertrouwd als een pure Mustang met zijn voorover gekantelde grille en de herkenbare Mustang-achterkant met de drie losse lichtunits, en toch voorzien van de modernste Europese technologieën. De nieuwe Mustang is de geslaagde samensmelting van het succesvolle oerconcept en de nieuwste technieken die de rijprestaties, persoonlijke veiligheid en comfort naar het hoogste niveau voeren. De nieuwe Mustang heeft het onmiskenbare silhouet van ‘mister America’, maar is exclusiever, moderner en krachtiger dan ooit tevoren.

Interieur
Ruim baan voor jouw levensstijl
Het interieur van de nieuwe Mustang is totaal nieuw ontworpen en toch met een karakteristiek beeld dat alleen bij een Mustang past. Het resultaat is een sportieve uitstraling die uitnodigt de Mustang de vrije teugel te geven en volop te genieten van het pure rijplezier en het comfort van een moderne reisauto. 

Velgen 
Karakteristiek Mustang, wat je ook kiest
Een serie velgen met de kenmerkende 'paarden-badge' completeren het karakter van de Mustang. 

Kleuren 
Krachtig, karakteristiek en helemaal mustang
De Mustang beschikt over een garderobe van 10 krachtige kleuren om jouw persoonlijke toets te benadrukken. 

Bekleding 
Wordt één met de Mustang, ervaar het comfort en voel de samensmelting tussen mens en machine. Kies jouw interieur op smaak, of ga voor de overtreffende trap van de Recaro’s met een gestikt logo op de rugleuning.

Voor puur rijplezier
De nieuwe Mustang is de belichaming van puur rijplezier. De rauwe eenvoud van de iconische Mustang heeft plaatsgemaakt voor een karakteristieke auto vol met ultramoderne technologieën, zonder ook maar iets van zijn identiteit prijs te geven. 

Instelbare rijkarakteristiek
Achter het stuur van de nieuwe Mustang beschikt u over een menu om de rijkarakteristiek aan te passen. Met een keuze voor Normal, Sport Plus, Track, of Snow/Wet kunt u de instellingen van de Mustang wijzigen voor een optimaal grip binnen de specifieke eisen waarin u zich bevindt. Zo rijd je vol vertrouwen in elke situatie. 

Strak sturen en genieten van elke rit
De stijvere carrosserie en het nieuw ontwikkeld subframe zorgen voor een uitstekende wegligging en minder rolneiging in de bochten. Voeg daarbij de nauwkeurig ingestelde voorwielophanging met dubbel kogelgewricht en de nieuwe, onafhankelijke multi-link achtervering, en je weet jezelf verzekerd van een strak stuurkarakter en een genuanceerde feedback tijdens het sturen. 

Geavanceerd geluidssysteem
Twaalf luidsprekers, waaronder een 8-inch subwoofer in de kofferbak, voorzien de Mustang van een glaszuiver stereogeluid. Het 390-watt Shaker Pro-audiosysteem heeft een DAB+ Radio en één speler voor zowel cd's als mp3. 

De nieuwste handsfree-technologie
Ford SYNC 2 met spraakbesturing en touchscreen gaat een stap verder, met een optioneel 8-inch kleurentouchscreen. Dit hoge resolutiescherm biedt intuïtieve bediening van verschillende belangrijke functies, waaronder de telefoon, audio, klimaatbeheersing en optionele navigatie via spraak of het aanraakscherm 

Slimme stuurbekrachtiging
De elektrische stuurbekrachtiging van de Mustang zorgt voor een lichtere besturing met een betere wendbaarheid bij lagere snelheden in de stad of tijdens parkeren. Bij hogere snelheden neemt de bekrachtiging automatisch iets af, waardoor het sturen solider aanvoelt. In tegenstelling tot conventionele stuurbekrachtiging, die altijd is ingeschakeld, wordt de innovatieve EPAS alleen geactiveerd als dat nodig is. Dat scheelt weer in het energieverbruik. 

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt je weg te rijden vanaf een helling. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heb je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond. 

Controle op weggedrag
De Mustang is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om u nog meer controle over jouw voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor je de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESC-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill. 

Laat de achterwielen spinnen met line-lock
Elektronische line-lock is speciaal voor de nieuwe Mustang ontwikkeld. Wilt u een spectaculaire start en extra tractie op de baan? Duw het rempedaal in om de voorwielen te vergrendelen, laat vervolgens los en druk het gaspedaal in zodat de achterwielen 15 seconden vrij draaien.

Comfort en gemak
De belofte wordt waarheid
Open het portier, adem de sfeer en neem plaats achter het stuur. Je wordt in de nieuwe Mustang omringd door kwaliteit van hoogwaardige materialen, doordacht design en functionele ergonomie. Nooit eerder was een Mustang zo compleet, zo comfortabel en toch zo puur. 

Zonder sleutel 
Met het Ford KeyFree System kan je de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat je de sleutel uit je zak of tas moet halen. Deze optie komt goed van pas als jij je handen vol hebt. 

Slimme sleutel
Met Ford MyKey® kan je de functionaliteit van een aantal functies in de Mustang beperken. Bijvoorbeeld als je de auto uitleent. Je kan dan de maximumsnelheid, een herinnering voor het omdoen van de veiligheidsgordel en zelfs het maximumvolume voor het audiosysteem instellen. Misschien wordt het daardoor ook wat makkelijker om jouw kostbare Mustang uit te lenen. 

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor jouw handen schoon blijven. 

Parkeren met sensoren
Dankzij de achteruitrijcamera ziet u op het display wat er zich achter de auto bevindt. Het systeem wordt automatisch geactiveerd wanneer u de versnelling in de achteruit zet en virtuele richtlijnen helpen u bij het parkeren op de kleinste plekken. Met behulp van de optionele parkeersensoren kunt u de afstand bepalen tussen uw auto en eventuele obstakels vóór en achter uw auto. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate u dichterbij komt. 

De ideale temperatuur instellen
Met Dual-Zone-klimaatbeheersing kunt u aan beide kanten van het interieur de temperatuur gescheiden instellen. Perfect geplaatste ventilatieopeningen leveren een efficiëntere, en regelbare, luchtstroom. De temperatuurinstelling kunt u instellen en wijzigen op het 8-inch touchscreen of met behulp van spraakbesturing. 

Bepaal uw eigen sfeerlicht 
Alle bedieningsfuncties zijn in donker verlicht in een moderne kleur ijsblauw. Maar er is ook sfeerverlichting in vijf kleuren. Deze verlichting bepaalt de stemming in de auto tijdens reizen door de donkerte van de nacht. U kunt zelfs kleuren combineren en opslaan in de functie MyColour. 

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. U kunt zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen 

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Mustang wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer u een tunnel inrijdt.

De macht van een V8 of efficiënte power
De nieuwe Ford Mustang weet te overtuigen, welke uitvoering, of welke motor u ook kiest. De 2.3-liter EcoBoost kan zijn werk met gemak aan en springt bescheiden om met zijn brandstof, maar is in geen enkel opzicht de mindere van de machtige V8. Het is een keuze, net als de kleur of het interieur. 

Krachtig, efficiënt en duurzaam: de 2,3-liter EcoBoost 
Brandstofinjectie, dubbele nokkenas met variabele en onafhankelijke timing en turbocompressie: mogen we u voorstellen aan de 2,3-liter EcoBoost? Gebouwd voor duurzame efficiëntie én optimale rijprestaties. Het resultaat: 317 pk met een koppel van 432 Nm, een topsnelheid van 233 km/u en een sprint van 0-100km/u in 5,8 seconden. En toch een lage emissiewaarde van 179g/km CO2. 
Klik hier om de video te bekijken

De macht van een V8 
Daar doe je het voor: de karakteristieke grom van een soepele 5,0-liter V8. Deze indrukwekkende machine levert maar liefst een vermogen van 421 pk met een koppel van 530 Nm. Het resultaat is een indrukwekkende top van 250 km/u en een sprintcapaciteit van 0-100km/u in 4,8 seconden. 

Real-time feedback van track-apps
Leuk en handig: track-apps om de prestatie van jouw Mustang te meten. Het speciale LCD-scherm in het dashboard geeft real-time informatie over de geleverde prestaties. 

Klaar voor de start 
Selecteer Startcontrole in de track-apps en breng het stationaire toerental naar 3000 tot 4500 RPM. Als je vervolgens de Mustang uit zijn startblokken laat schieten zorgt startcontrole ervoor dat de Mustang optimaal versnelt. Een ideale techniek om het koppel van 530 Nm zonder verlies op de aandrijving over te brengen. 

Een accurate meting van de acceleratie en G-kracht
Een versnellingsmeter is een sportieve meter die in real-time de acceleratie of G-krachten van jouw auto weergeeft. Een rode stip in het midden van de meter beweegt continu heen en weer op basis van de acceleratie en het stoppen of draaien van de auto.
De maximale prestatielezingen van jouw laatste rit worden weergegeven aan de buitenkant van de meter en blijven staan tot je ze opnieuw instelt. 

Handgeschakeld of automatisch
De handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen heeft extreem snelle schakeltijden en laat je naadloos versnellen. Kies voor de optionele 6-versnellingen SelectShift-transmissie en je geniet van alle voordelen van een automaat plus de snelheid en efficiëntie van een handgeschakelde auto via Paddle Shifters. 

Paddle Shift: geniet van snel schakelen bij een automaat
Automatic Paddle Shift Controls is verkrijgbaar met SelectShift-transmissie. Deze door raceauto's geïnspireerde technologie brengt snel en moeiteloos schakelen binnen handbereik. En omdat de schakelflippers op het stuur zijn gemonteerd, schakel je efficiënter in bochten.

De hoogste eisen aan veiligheid
De nieuwe Ford Mustang is standaard voorzien van de modernste veiligheidsfuncties, zoals het Intelligent Protection System (IPS) dat in geval van een ongeluk de werking van alle technologieën coördineert. Alle voorzieningen tezamen bieden u en uw passagiers een hoge mate van bescherming. 

Krachtig remvermogen
Om te beginnen: remklauwen met vier zuigers en geventileerde schijven en een speciaal ontworpen remsysteem dat gekoppeld is aan elektronische beveiligingen en de nieuwste technologieën om u als bestuurder en uw passagiers te beschermen. Het GT Performance Package gaat nog een stap verder met Brembo™-voorklauwen met zes zuigers die zich vastbijten zich in 15" geventileerde schijven. 

Elektronic Stability Programme (ESP) omvat een reeks technologieën die zijn ontworpen om de controle over de auto te vergroten. Sensoren waken over uw rijrichting, of uw rem- en rijgedrag en detecteren plotselinge wijzigingen waardoor u de controle zou kunnen verliezen. ESP stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen. ESP-functies omvatten Hill Start Assist, Emergency Brake Assist en Electronic Brake Prefill. 

Maximaal wielcontact 
Het geavanceerde Traction Control System (TCS) voorkomt slippende wielen en zorgt ervoor dat u controle over de auto heeft in de vorm van grip en stabiliteit. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor maximaal contact en grip wanneer u accelereert. 

Emergency Assist in buitenland 
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals uw gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer u bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kunt u natuurlijk wel altijd 112 bellen. 

Alarmbeveiliging 
De Mustang is uitgerust met het Thatcham Category 1-alarm, een geavanceerd systeem dat automatisch wordt geactiveerd als u de auto op slot klikt. Als wordt ingebroken, of als de auto wordt opgetild, of wanneer sensoren binnen de auto bewegingen ontdekken, zal er een luid alarmsignaal afgaan. 

Help, lekke band!
Als een van de banden tijdens het rijden snel spanning verliest, waarschuwt het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) u onmiddellijk door een pictogram in het instrumentenpaneel weer te geven. Zo krijgt u de kans om op een veilige manier te stoppen en het probleem te verhelpen. 

Bescherming op alle gebieden
Een modern beveiligingssysteem met onder andere: een tweetraps bestuurdersairbag, geoptimaliseerd voor borstbescherming; een tweetraps passagiersairbag en een knie-airbag voor de bestuurder. Een andere innovatie is de Active Glovebox, die nieuw is voor Ford. Door deze technologie kan het deurtje van het dashboardkastje fungeren als een airbag die de benen van de passagier in de voorstoel beschermt. Voor kleinere passagiers zitten er bevestigingspunten voor ISOFIX-kinderzitjes op beide zitplaatsen achter. 

De nieuwe carrosserie van de nieuwe FORD Mustang is zo stug mogelijk gemaakt. Hierdoor wordt nauwkeurige onderstelbesturing mogelijk en kan energie op een meer doelmatige wijze geabsorbeerd worden tijdens een aanrijding. De vorm van het zijdak zorgt voor meer stevigheid en de gehele zijverbinding is lasergelast, ook voor betere bescherming bij aanrijdingen van opzij.

Prestaties & maten

Tankinhoud
59 liter
Acceleratie 0-100 km/u
5,8 sec
Verbruik snelweg
6.8 L/100km
CO2 uitstoot
179 gr/km
Topsnelheid
233 km/u
Verbruik stad
10.0 L/100km
Verbruik gecombineerd
8.0 L/100km
Energielabel
Energielabel G
4784mm
 
2720mm
 
1381mm
 
1916mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact