Transit

v.a. € 27.125.-
OverzichtDesignRijervaringVermogen en efficiëntieVeiligheid
Zoveel maatwerk als u wilt
Ford Transit is de Bestelauto van het jaar 2018!


De Ford Transit won deze felbegeerde titel overtuigend met hoge scores op de onderdelen, kilometerkostprijs, functionaliteit en uitstraling. Daar zij we uiteraard trots op, temeer omdat de Transit Transit een tweede plaats verwierf vóór concurrenten als Mercedes, Volkswagen en Renault. Een duidelijke overwinning voor de Transit-familie. 

De Ford Transit is gebouwd om te werken en toch een Ford als geen ander, vol met geavanceerde technologieën voor uw comfort en optimale rijprestaties, maar bovenal met een ongekende keuze uit verschillende uitvoeringen waardoor u onze prijswinnende bedrijfsauto vrijwel op maat voor de specifieke werkzaamheden van jouw bedrijf kunt bestellen.

Carrosserievarianten
Transit maakt maatwerk mogelijk

De Transit is leverbaar als bestelauto met enkele cabine en een dubbele cabine. Daarnaast zijn er nog drie wielbases en een verscheidenheid aan laadvermogens leverbaar plus nog verschillende dakhoogten.

Voor welke taak je een Transit op het oog heeft, er altijd wel een variant die past bij jouw bedrijf en/of jouw werkzaamheden. Ook wat aankleding en optionele uitrustingen betreft.

Mocht dat niet voldoende zijn, neem dan eens kennis van onze mogelijkheden als opgenomen in de rubriek bedrijfswagen inrichtingen en dubbele cabine inbouw.  

Wielbasis: L2, L3 en L4
Dakhoogte: H2 en H3
Laadvolume (SAE): 9.5-15.1 m3
Maximaal toegestaan beladen gewicht (GVW): 2.900-4.700 kg
Maximaal treingewicht (GTW): 3.850-7.000 kg
Geremd aanhangwagengewicht: 2.400-3.500 kg
Afstand laadvloer tot dak: 1.786-2.125 mm
Zitplaatsen: 2-3

* SAE methode meet het volume van fijn materiaal zoals zand of rijst dat in een laadruimte kan worden vervoerd.

Dubbele cabine TRANSIT MAAKT MAATWERK MOGELIJK De Transit is leverbaar met drie wielbases en een verscheidenheid aan laadvermogens plus nog twee verschillende dakhoogten.

Voor welke taak je een Transit op het oog heeft, er altijd wel een variant die past bij jouw bedrijf en/of jouw werkzaamheden. Ook wat aankleding en optionele uitrustingen betreft.

Mocht dat niet voldoende zijn, neem dan eens kennis van onze mogelijkheden als opgenomen in de rubriek bedrijfswagen inrichtingen en dubbele cabine inbouw.

Transit Bestelauto Dubbele Cabine

Wielbasis: L2, L3 en L4
Dakhoogte: H2
Laadvolume (SAE): 5.7-10.6 m3
Maximaal toegestaan beladen gewicht (GVW): 3.100-3.500 kg
Maximaal treingewicht (GTW): 4.250-6.300 kg
Geremd aanhangwagengewicht: 2.650-2.800 kg
Afstand laadvloer tot dak: 1.718-2.055 mm
Zitplaatsen: 2-7

L1 (Korte wielbasis)
• Totale lengte: 4.416 mm
• Dakhoogte: 1.859 mm
• Inhoud laadruimte: 2.9 m³
• Lengte laadruimte: 1.831 mm
• Netto laadvermogen: 625 kg - 825 kg
• Maximaal toelaatbaar totaalgewicht (GVW): 1970-2230 (kg)
• Geremd aanhangwagen gewicht: tot 1.200 kg

L2 (Lange wielbasis)
• Totale lengte: 4.816 mm
• Dakhoogte: 1.861 mm
• Inhoud laadruimte: 3,6 m³
• Lengte laadruimte: 2.231 mm
• Netto laadvermogen: 706 kg - 1.003 kg
• Maximaal toelaatbaar totaalgewicht (GVW): 2125-2405 (kg)
• Geremd aanhangwagen gewicht: tot 1.200 kg

Exterieur
Modern en functioneel
De Transit oogt helemaal van deze tijd met zijn gestroomlijnde carrosserie en de markante familietrekjes die hem zij aan zij scharen met de andere leden van de Ford familie. De aerodynamische vormgeving zorgt voor brandstofefficiency, terwijl de hightech verlichting zorgt voor een betere zichtbaarheid. Alle onderdelen zijn zodanig ontworpen dat onderhoud en eventuele vervanging tegen de laagst mogelijke kosten uitgevoerd kunnen worden.

Interieur
Als in een personenauto
Neem plaats achter het stuur en begin te rijden. Het voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige voorzieningen completeren het gevoel dat overal aan gedacht is. Ook aan het weggedrag. De besturing is fijn direct en het onderstel is optimaal in balans met het karakter van de auto. Met de Transit reis je prettig van klant naar klant.

Kleuren
De meest gangbare bedrijfskleuren hebben model gestaan voor het kleurenpalet van de Transit. Er is er altijd wel één die aansluit bij de identiteit van jouw bedrijf.

Voor mens en lading
De Transit is een prettige rijdersauto en laat zich net zo makkelijk door smalle straten en druk verkeer loodsen als hij kilometers maakt over de autosnelwegen. Geavanceerde technologieën zorgen voor een veilige rijervaring en een makkelijke besturing, terwijl andere systemen jouw brandstofverbruik minimaliseren. Voeg daarbij de uitstekende wendbaarheid en de efficiency van de vele opbergruimten in de cabine en niet te vergeten het gemak van Voice Control waarmee je  onderweg telefoongesprekken kunt oproepen en beantwoorden, en je  zal wellicht begrijpen waarom de Ford Transit Bestelauto van het jaar 2015 is geworden.

Cruise control
De Transit is uitgerust met cruise control met regelbare snelheidsbegrenzer. Met behulp hiervan voorkomt je snelheidsovertredingen, of dwingt je zichzelf tot een bepaalde snelheidslimiet. Je bespaart brandstof, beperkt het risico op een snelheidsovertreding en - net zoals bij andere cruise control-systemen - blijft jouw snelheid behouden. Cruise control maakt lange afstanden rijden minder vermoeiend.

Achteruitrijden met behulp van een camera
In de binnenspiegel is een schermpje ingebouwd waarop de achteruitrijcamera een beeld projecteert wat zich achter de auto bevindt. Hierdoor wordt het achteruit rijden gemakkelijker en veiliger. Dankzij virtuele lijnen in het beeld kan je moeiteloos in de kleinste ruimte parkeren. De achteruitrijcamera wordt automatisch geactiveerd wanneer je de achteruitversnelling selecteert. De achteruitrijcamera is ook verkrijgbaar in combinatie met Lane Keeping Alert.

Parkeersensoren
Met behulp van de parkeersensoren kan je de afstand bepalen tussen jouw auto en eventuele obstakels vóór en achter jouw auto. Als de sensoren een voorwerp bespeuren, geven ze een waarschuwingssignaal af dat luider wordt naarmate je dichterbij komt.

Dat noemen wij wendbaar
Een u-bocht maken binnen 11,9 meter? Geen probleem voor de L2 Transit. De L1 Chassis Cabine neemt haalt zelfs 11,4 m. Dat noemen wij wendbaar. Zelfs de langere carrosserievarianten zijn goed manoeuvreerbaar en makkelijk te draaien, wat mede te danken is aan de geavanceerde stuurbekrachtiging.

Comfort en gemak
Efficiënt en comfortabel
Rijden in de Transit voelt meteen vertrouwd dankzij de ergonomisch vormgegeven stoelen en de onder handbereik geplaatste functiebedieningen. Handige en geavanceerde technologieën completeren het gevoel dat je omringd door comfort jouw werk doet.

Spraakbediening
Het Ford SYNC 2 infotainment systeem kan je met gesproken opdrachten bedienen. Maakt niet uit wat: muziek, telefoon, navigatiesysteem of klimaatbeheersing. Je kan zelfs een lijst van lokale restaurants opvragen door te zeggen 'Ik heb trek', of open de Michelingids om je te helpen bij het kiezen en reserveren, en/of vind een hotel in de buurt. Wifi-Transitiviteit is met een USB-modem beschikbaar via hotspots. En Ford Emergency Assistance kan automatisch het alarmnummer bellen in geval van een ongeluk.

Comfortabele voorstoelen
In de Transit kan je jouw zitpositie geheel naar wens instellen dankzij de verstelbare bestuurdersstoel en het volledig verstelbare stuurwiel. Ook is het mogelijk een ingebouwde armsteun, een verstelbare lendensteun of verwarmbare voorstoelen te bestellen. Op sommige modellen is dit zelfs standaard. De stoelen zijn ontworpen om het rijden in de Transit net zo gerieflijk te maken als in een luxe personenauto. Per slot van rekening gaat het om intensief gebruikte werkplekken.

Plaats voor drie
In de Transit is plaats voor drie personen inclusief de bestuurder. Wanneer je de middelste zitplaats niet gebruikt, kan je deze neerklappen waardoor een vlakke ruimte ontstaat voor jouw vervoersdocumenten. Onder de stoelen bevindt zich een handig opbergvak.

Entertainment naar wens
U kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment van de nieuwste geïntegreerde voorzieningen voor entertainment en informatie, zoals een premium pakket met een DAB-radio, CD-speler, USB-aansluiting, multi-functioneel display, volledige Europese navigatiesysteem, achteruitrijcamera, Ford SYNC en een geavanceerde luidsprekeropstelling.

Inklapbare buitenspiegels
Bij het afsluiten van de Transit klappen de spiegels automatisch naar binnen. Dit voorkomt schade wanneer de auto geparkeerd staat. Je hoeft er niets voor te doen. Bij ingeklapte spiegels worden tegelijk de geïntegreerde richtingaanwijzers beter beschermd. Daarnaast zijn deze optionele buitenspiegels elektrisch verwarmbaar, waardoor ze snel en gemakkelijk sneeuw-, ijs- of condensvrij worden gemaakt.

Ruitenwissers met regensensor
Ruitenwissers met regensensor worden automatisch ingeschakeld bij de eerste regendruppel en als de bui verhevigt neemt de wissnelheid evenredig toe. Je kan zelf instellen wanneer het systeem ingeschakeld wordt: bij de eerste druppel, of even later als de wissers echt aan het werk kunnen. 

Automatisch inschakelende verlichting
De verlichting van de Transit wordt automatisch ingeschakeld bij afnemend licht, zoals invallende schemering, mist, regen, of wanneer je een tunnel inrijdt.

Vloerbescherming
De Ford Transit beschikt over rubberen vloeren die helpen de laadruimte schoon te houden. Daarnaast voorkomt het rubber slijtage en de kans op beschadiging van de eigenlijke laadvloer en stootranden.

Ongekend tankgemak
Nooit meer vieze handen of per ongeluk verkeerd tanken. Met Ford Easy-Fuel is dat uitgesloten omdat bij een verkeerde keuze het tankpistool gewoonweg niet past. Bovendien werkt Ford Easy-Fuel zonder tankdop, waardoor jouw handen schoon blijven.

Jouw voorruit snel ijsvrij
Het heeft gevroren en je wil snel vertrekken. Elektrische voorruitverwarming maakt jouw voorruit in een handomdraai vorstvrij met niet meer moeite dan één druk op de knop.

 

Optimale prestaties, zuinig en comfortabel
De Transit is leverbaar met een reeks hoog presterende en zuinige 2.0-liter Euro6 dieselmotoren in combinatie met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen en voorwielaandrijving. ECOnetic technologieën zorgen voor optimale brandstofefficiënt met een minimale CO2-uitstoot. De ECOnetic modellen zijn verkrijgbaar in bruto voertuiggewichten (GVW) van 2.700 kg, 2.900 kg of 3.100 kg afhankelijk van de hoogte- en/of lengte van het model.

Keuze uit koppel en vermogen
Bij de Transit kies je zelf hoeveel vermogen je nodig heeft en welk niveau van brandstofbesparing je wenst. Er is vast en zeker een combinatie die perfect voldoet aan de eisen van jouw werk.

Vermogen in kW (pk)

Koppel in Nm

105 pk

360 Nm

130 pk

385 Nm

170 pk

405 Nm


Zuinig
Boordevol ECOnetic technologie
De moderne en zuinige dieselmotoren worden ondersteund door geavanceerde technologieën om de brandstofefficiëntie en emissiewaarden verder te optimaliseren.

Besparen op accu laden
Conventionele systemen geven tijdens het rijden permanent voeding aan de accu. Dat hoeft niet meer. Met Smart Regenerative Charging wordt de accu alleen opgeladen als het echt nodig is en wanneer dat het efficiëntst kan gebeuren. Tijdens het afremmen bijvoorbeeld. Dan zet de nieuwe technologie de remkracht om in elektrische energie die de accu helpt opladen terwijl je rijdt. Alle beetjes helpen om brandstof te besparen en een lagere uitstoot te bewerkstelligen

Brug open, motor uit
Stilstaan voor de brug, voor een stoplicht, of in de file, dan heb je de motor even niet nodig. Auto Start-Stop schakelt de motor automatisch uit, terwijl functies als de ventilatie, de radio en Ford SYNC voeding houden. Zodra je het gaspedaal indrukt en de eerste versnelling selecteert, start het systeem de auto opnieuw.

Slimme software voor efficiënt rijden
In de Ford Transit werkt het innovatieve Ford Eco Mode-systeem continu aan de verbetering van jouw brandstofverbruik. Het systeem evalueert constant de effecten van jouw rijgedrag in relatie tot snelheid, schakelen, remmen, anticiperen en de verhouding tussen korte en lange ritten. Vervolgens toont de software je mogelijkheden om het brandstofverbruik te verlagen op basis van jouw eigen rijstijl.

Lager brandstofverbruik en emissie
Het ECOnetic Technology model levert een toename van 7% in de koppelingsverhouding, resulterend in een langere schakeltijd. Dit draagt bij aan een verbeterde brandstofefficiëntie en een lagere CO2-uitstoot.

Zuinig op pad met Acceleration Control
Vanaf het eerste kwartaal 2016 vindt als standaard op de ECOnetic-modellen Acceleratie Control dat de acceleratiesnelheid op basis van de lading (gedeeltelijk geladen of leeg) controleert. Deze technologie stelt je in staat om tot 15% brandstof te besparen en slijtage van motor, banden en remmen te beperken.

Besparen met schakelen
Dat kan met de schakelindicator. Een verlichte aanwijzing in het instrumentenpaneel geeft aan wanneer je het beste kunt schakelen voor een maximale brandstofbesparing. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om tijdens iedere rit zuiniger te rijden.

 

Maximale veiligheid
De Transit is ontworpen om te werken. De auto is jouw  werkpaard, kantoor en jouw  dagelijks vervoermiddel tegelijk. Dat vereist een hoog veiligheidsniveau en daarin stelt de Transit niet teleur. Kijk maar eens naar het pakket veiligheidstechnologieën waarmee de auto is uitgerust.

Aanhanger in het gareel
Trailer Sway Control registreert het rijgedrag van een aanhanger en reageert op onverwachte bewegingen (slingeren). Als dat het geval is wordt de snelheid verlaagd tot het probleem is opgelost en je de aanhanger weer gecontroleerd kunt trekken. Bij het afremmen wordt het motorkoppel verlaagd en de remdruk op alle vier de wielen geleidelijk verhoogd.

Rem waarschuwing
Bij hard afremmen zorgt Emergency Brake Warning (EBW) ervoor dat de knipperlichten aan de achterzijde herhaaldelijk gaan knipperen om achterliggende bestuurders te waarschuwen.

Extra remkracht
Emergency Brake Assist (EBA) verhoogt automatisch de remdruk wanneer dat nodig is om bij een noodstop tijdig tot stilstand te komen. Daarvoor registreert het systeem de door je toegepaste remdruk en past het zo nodig aan.

Rondom airbags
De Transit is voorzien van airbags voor de bestuurder en voorste passagiers, curtainairbags, zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

Supersterke carrosserie
De carrosserie (inclusief veiligheidskooi) van de Transit is vervaardigd van het ultrasterke boronstaal, een legering die het staal harder en sterker maakt. Dit zorgt voor een uiterst lichte en impact-bestendig carrosserie. Het ontwerp van de carrosserie werd geoptimaliseerd, met behulp van meer dan 4.500 computersimulaties en 30 full-vehicle crashtests.

Rondom airbags
De Transit is voorzien van airbags voor de bestuurder en voorste passagiers, curtainairbags, zij-airbags en een verbeterd activeringssysteem.

Meer grip voor veilig weggedrag
Grip op de weg is belangrijk voor jouw  veiligheid. Met het geavanceerde Traction Control System (TCS) houdt de Transit grip op de weg doordat het systeem wielspin voorkomt. Het systeem controleert continu het vermogen dat naar elk wiel wordt overgebracht en past dit aan voor een maximaal wielcontact tijdens versnellen.

Controle over elke lading
Load Adaptive Control (LAC) past het elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) aan, afhankelijk van de belading van de Transit Custom, door op een slimme manier op de signalen van het stuurwiel te reageren. Dit zorgt voor controle en stabiliteit in alle laadomstandigheden.

Curve Control
De nieuwe en innovatieve Curve Control-technologie, een onderdeel van de standaard Electronic Stability Control technologie, percipieert als een bestuurder een bocht te snel neemt. Op dat moment wordt het motorkoppel teruggebracht en wordt elk wiel afzonderlijk geremd om de auto onder controle te kunnen houden.

Grip on demand
De Transit is uitgerust met een intelligent All-Wheel Drive-systeem (AWD) dat reageert op veranderende terreinomstandigheden. Het verlegt rijden naar de voorwielen zodra deze grip verliezen, waardoor meer tractie geleverd wordt wanneer dat nodig is. De voordelen:
• Geeft extra grip onder moeilijke rijomstandigheden, zoals bij het rijden op losse ondergrond, modder of bij zware sneeuwval.
• Het verbetert de werking van de auto op gladde- of onverharde oppervlakken.
• Het systeem heeft geen input van de bestuurder nodig.
• Bijzonder geschikt voor bedrijven of diensten die regelmatig onder dergelijke omstandigheden werkzaamheden moeten uitvoeren.

Roll Stability Control
Dit systeem herkent potentieel gevaarlijke situaties en activeert de ESC om de stabiliteit te behouden.

Actieve assistentie
U rijdt niet alleen
De Transit is ontworpen om te werken. De auto is jouw  werkpaard, kantoor en jouw  dagelijks vervoermiddel tegelijk. Dat vereist een hoog veiligheidsniveau en daarin stelt de Transit niet teleur. Kijk maar eens naar het pakket veiligheidstechnologieën dat je tijdens het rijden ten dienste staat en actief bijdraagt aan de veiligheid en het rijcomfort.

Emergency Assist in buitenland
Emergency Assist kan levens redden. Dit onderdeel van Ford SYNC kan automatisch in contact treden met de alarmcentrale als bij een ongeluk de airbag geactiveerd wordt, of de benzinepomp zichzelf uitschakelt. Het systeem kan cruciale informatie, zoals jouw  gps-coördinaten, doorgeven, zelfs wanneer je bewusteloos bent. Helaas werkt het vooralsnog niet in Nederland, maar wel in 30 andere landen. Via Ford Sync kan je natuurlijk wel altijd 112 bellen.

Binnen de lijnen rijden
Het Lane Keeping System signaleert als je ongewild buiten de lijnen van jouw  rijstrook komt. Met een naar voren camera detecteert het systeem de positie van jouw  auto en geeft een waarschuwing als je de rijstrook verlaat. Reageer je niet, of te laat, dan kan Lane Keeping Alert bijsturen om je weer terug te leiden naar de rijstrook. Het systeem wordt automatisch uitgeschakeld bij snelheden onder 65 km/u en kan desgewenst handmatig worden uitgezet.

Driver Alert houdt je wakker
Driver Alert ziet het als je moe wordt. Het systeem controleert jouw  rijgedrag en detecteert afwijkingen die duiden op vermoeidheid. Op dat moment verschijnt in het instrumentenpaneel een waarschuwing met de suggestie op een pauze te nemen. Ford Driver Alert* is onderscheiden met een prestigieuze Euro NCAP Advanced Awards.

Licht om de bocht
De nieuwe bochtverlichting in de Transit Custom verlicht het deel van de bocht dat met een statische verlichting buiten bereik van de koplampen valt. Het is een statische uitbreiding van de verlichtingshoek die automatisch wordt ingeschakeld bij het draaien van het stuur, of de inschakeling van de richtingaanwijzers. Deze functie wordt geactiveerd bij snelheden tot 30 km/u.

Hulp bij hellingproef
Hill Start Assist helpt je weg te rijden vanaf een helling. Zodra je de rem loslaat handhaaft het systeem de remkracht op de wielen gedurende 2,5 seconden. Hierdoor heeft je voldoende tijd om het gaspedaal te bedienen en de auto op te laten trekken. Het is ook een handige functie bij het starten en stoppen op een gladde ondergrond.

Controle op weggedrag
De auto is uitgerust met Elektronic Stability Control (ESC), een reeks technologieën die ontworpen is om je nog meer controle over jouw  voertuig te geven. Sensoren detecteren plotselinge wijzigingen in richting of rem- of rijgedrag, waardoor je de controle zou kunnen verliezen. ESC stelt vervolgens de snelheid van elk wiel nauwkeurig bij om de stabiliteit van de auto te vergroten en slippen te voorkomen.

Beveiliging
Het gaat om de auto en de lading
In de Transit gaat beveiliging verder dan alleen de auto. De lading, of gereedschappen kunnen de waarde van de auto vele malen overtreffen.

Selectief vergrendelen en ontgrendelen
Met de centrale deurvergrendeling waarmee de Transit Courier is uitgerust kan je elke individuele deur openen zonder automatisch de andere te ontgrendelen. De andere deuren blijven veilig gesloten tot je een schakelaar op de bestuurdersdeur activeert. Met deze schakelaar kan je ook alle deuren openen of sluiten

Anti-sabotage deursloten
De deursloten van de Transit zijn berekend op gebruik van grof geweld met boren of beitels. Jouw bezit is goed beveiligd.

Deuren die vergrendelen als je onderweg bent
De deuren van de Ford Transit worden automatische vergrendelt zodra je wegrijdt (vanaf 8 km/u). Je kan het systeem in- of uitschakelen via het instrumentenpaneel. De deuren worden automatisch ontgrendeld bij een botsing

Keuze uit twee alarmsystemen
De Transit is leverbaar met een optioneel perimeter-alarmsysteem dat afgaat wanneer de deuren of de motorkap door middel van geweld worden geopend. Er is ook een Thatcham Category 1-alarm beschikbaar. Dit is een geavanceerd systeem dat automatisch wordt geactiveerd als je de auto op slot klikt. Als wordt ingebroken, of als de auto wordt opgetild, of wanneer sensoren binnen de auto bewegingen ontdekken, zal er een luid alarmsignaal afgaan.

Prestaties & maten

Tankinhoud
80 liter
Verbruik snelweg
6.6 L/100km
CO2 uitstoot
179 gr/km
Verbruik stad
7.4 L/100km
Verbruik gecombineerd
6.9 L/100km
Energielabel
Laadvermogen
1125 KG
Laadvolume
15.1 m³
Hoogte laadruimte
1955mm
Lengte laadruimte
3443mm
6704mm
 
3750mm
 
2785mm
 
2059mm
 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact