Beslagen ramen na het sporten? Ford Windscreen Weather Station biedt Ford-rijders goed zicht 15 Jan, 2021

Geen beslagen voorruit en automatisch goed zicht op de weg dankzij nieuw sensorsysteem Windscreen Weather Station detecteert vocht en temperatuurveranderingen en stelt automatisch juiste luchtstroom in Inmiddels beschikbaar op Ford Kuga en Ford Explorer PHEV
Beslagen ramen na het sporten? Ford Windscreen Weather Station biedt Ford-rijders goed zicht

Goede voornemens betekenen vaak veel sporten, maar als je met dit koude weer na het sporten in de auto stapt, kunnen de ruiten van de auto aan de binnenkant beslaan, zeker naar een intense workout. Door het beslaan van de ruiten kunnen mogelijk onveilige situaties ontstaan.

Dankzij het Windscreen Weather Station van Ford is dit verleden tijd. Het systeem detecteert vocht in de lucht en temperatuurverandering van de voorruit en activeert vervolgens zo nodig automatisch de airco en stelt de juiste luchtstroom in om te voorkomen dat de voorruit beslaat.*

Vanwege de COVID-19-pandemie zijn de mogelijkheden om binnen te sporten beperkt. En als het al mogelijk is kunnen mensen na het sporten vaak niet douchen. Sport England rapporteerde over de periode maart-juni vorig jaar een toename van 731.000 hardlopers en 1,2 miljoen fietsers, terwijl in Duitsland het aantal hardlopers met 42 procent is toegenomen. Mensen proberen tijdens de lockdown toch fit te blijven.

Het Windscreen Weather Station bevindt zich op de voorruit, in de buurt van de achteruitkijkspiegel. Het kleine systeem is vijf bij drie centimeter en bestaat uit verschillende sensoren. De nieuwste versie, inmiddels geïntroduceerd in de Ford Kuga en Explorer PHEV, vermindert het gebruik van de aircocompressor en helpt zo het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.

Ford is onlangs een samenwerking aangegaan met outdoorspecialist komoot zodat Ford-rijders activiteiten in de vrije natuur kunnen plannen en beleven. Ford-rijders die beschikken over een recent model met on-board modem, kunnen door gebruik te maken van de FordPass app vóór vertrek de voorruit ontdooien en de binnentemperatuur instellen.** De gepatenteerde QuickClear-technologie van Ford zorgt ervoor dat de voorruit aan de buitenzijde met een druk op de knop binnen enkele seconden is ontdooid. "Na het sporten wachten tot je voorruit schoon is, is een van de kleine irritaties in het leven, maar rijden terwijl je niet goed door de ruit kunt kijken, kan gevaarlijk zijn. Deze technologie anticipeert op het probleem en lost het op zonder dat de bestuurder eraan hoeft te denken" zegt Ingo Krolewski, supervisor, Climate Controls and Attributes bij Ford Europa.

# # #

* Het sensorsysteem is geïmplementeerd op auto's die zijn uitgerust met Dual Electric Automatic Temperature Control.
** In regio's waar dit wettelijk is toegestaan.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact