Ford GT supercar voor 90-jarige meneer Dekker 30 Jun, 2021

• Ford GT Heritage Edition; speciale editie is meer dan toepasselijke kroon op Ford-carrière. Nederland is een unieke Ford GT rijker. De hightech reïncarnatie van de GT40, de supersportwagen die 55 jaar geleden voor het eerst de 24h van Le Mans won, is vandaag feestelijk in ontvangst genomen door niemand minder dan de 90-jarige meneer Dekker.
Ford GT supercar voor 90-jarige meneer Dekker

 

Henk Dekker heeft gekozen voor de speciale ‘Heritage Edition’, die in een exclusieve kleurstelling is uitgevoerd en waarmee Ford opnieuw de overwinningen viert die de iconische supercar tijdens wereldberoemde races heeft behaald. Dit specifieke exemplaar is een ‘Daytona 66’ met het startnummer 98 van de race-versie die in 1966 deelnam aan de 24h van Daytona en deze ook won.

Over het vieren van overwinningen gesproken… het in ontvangst nemen van de Ford GT is voor Henk Dekker de kroon op zijn eigen succesvolle Ford-carrière. ‘Meneer Dekker’, zoals de gedreven ondernemer al decennia lang in de regio bekend staat, zwaait nog atijd met succes de scepter over zijn Dekkerautogroep, samen met de overige directieleden en een team van 150 medewerkers runt hij negen Ford-dealervestigingen in Noord-Holland. De succesformule van de bevlogen ondernemer kenmerkt zich vooral door zijn nuchtere aanpak. Dat maakt zijn keuze voor de imponerende supercar op deze hoge leeftijd nóg specialer.

Hightech supersportwagen
De Ford GT staat aan de top van de brede line-up van Ford Performance. De spirituele opvolger van de iconische GT40 waarmee Henry Ford de spectaculaire overwinningen op Ferrari behaalde tijdens de 24h van Le Mans in 1966, wordt met de hand gebouwd. De nieuwe Ford GT is volledig opgebouwd uit Carbon en heeft een 669pk sterke 3.5 V6 EcoBoost-motor die fenomenale prestaties levert. De Ford GT wordt in gelimiteerde aantallen geproduceerd en de belangstelling is dermate hoog dat hij alleen op basis van gunning is te bemachtigen. Toen Ford de aanvraag van meneer Dekker ontving, was het direct duidelijk dat juist hij een exemplaar verdiende. Letterlijk en figuurlijk.
Bekijk hier de GT Heritage details vertelt en geflimd door Sjoerd van Bilsen:  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=stRQrDlkwNY

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact