Ford Onderhoud & Service

Ford onderhoud

VOORDELIG FORD ONDERHOUD BIJ DEKKERAUTOGROEP

 

Dekkerautogroep besteedt veel zorg aan het onderhoud van jouw Ford. Ons  bekwame serviceteam helpt je om jouw Ford in topconditie te houden, waardoor  ook de verkoopwaarde in topconditie blijft.. Wij  bieden je professionele service van ervaren vakmensen die jouw auto van binnen en van buiten kennen.

Wij voeren  het onderhoud en reparaties zo efficiënt mogelijk uit teneinde jouw kosten te beperken.  Regelmatig onderhoud houdt de auto in topcondities en voorkomt uitval door storingen. 

Wat houdt een Ford Onderhoudsbeurt in

 

• Ford onderhoud conform fabrieksvoorschrift naar gelang leeftijd, kilometerstand en model;  
• Gebruik van uitsluitend  originele onderdelen
• Motorolie en andere vloeistoffen volgens Ford specificatie
• Gratis controle van noodzakelijke updates in het motormanagement
• Ford E-check met een overzicht van direct noodzakelijke en te verwachten reparaties, inclusief advies en kostenraming.
• Carrosseriecontrole voor behoud van de Ford Carrosseriegarantie (maximaal 12 jaar)
• Ford Assistance Gold (Europese pechhulp inclusief woonplaats)
• Check-Up paspoort voor 3 gratis controle op vloeistoffen en gratis bijvullen tot aan de volgende onderhoudsbeurt

Waarom is een onderhoudsinterval afhankelijk van leeftijd en niet alleen van kilometers?

Dat heeft te maken met verschillen in het gebruik van de auto. De levensloop en het slijtageproces van een stadsauto verschillen nu eenmaal van een duurrijder met veel snelwegkilometers. In de motorolie zijn  namelijk verschillende dopes verwerkt die bedoeld zijn voor smering, koeling en reiniging  van de motor. Bij korte afstanden kan de kwaliteit van de motorolie achteruit gaan door verdunning met waterdamp en  onverbrande brandstof, terwijl  een te lage bedrijfstemperatuur kan leiden tot inwendige  vervuiling van de motor. Bij langdurige buitengebruikstelling van de auto vermindert de werking van de motorolie doordat de olietoevoegingen worden afgebroken. . Dit alles tezamen leidt tot een onderhoudsinterval die rekening houdt met gebruiksduur èn kilometers. 


Voor dieselmotoren gelden andere, bijkomende aandachtspunten. Deze motoren zijn voorzien van een roetfilter waarin schadelijke roetdeeltjes worden verbrand. Dit gebeurt bij een hoge bedrijfstemperatuur. Is de temperatuur te laag, dan kan het motormanagement de temperatuur kunstmatig verhogen. Dit noemt men regeneratie. Maar dit proces heeft tijd nodig om in werking te treden. Tijdens korte ritten treedt het regeneratieproces niet voldoende in werking en ontstaat schade aan het filter, met als bijkomend gevolg schade aan het milieu. Het is daarom van belang dat het gebruik van de dieselauto meeweegt bij de vaststelling van de onderhoudsinterval.

Ford APK

De Algemene Periodieke keuring, kortweg APK, is een wettelijke verplichting met oog op je eigen verkeersveiligheid, maar ook voor de veiligheid van jouw medeweggebruikers en voor het milieu.

Voor meer informatie zie Ford APK.

Ford Economie Service voor auto's van vijf jaar en ouder

Voor de springlevende Fords met een leeftijd van vijf jaar en ouder bieden wij een levensverlengende onderhoudsbeurt met de bescheiden prijs vanaf slechts € 259,-. Voor deze prijs controleren wij jouw auto op maar liefst 45 belangrijke punten en bovendien vervangen we de motorolie en het oliefilter.  Even professioneel als bij de nieuwe Fords. Hier zit echter niet de  pechhulpservice van Ford Assistance Gold bij in. 

 
 
Uw browser ondersteund geen lokale opslag.


In Safari, de voornaamste reden hiervoor is de "Privé Browse Modus".
De zoekmachine zal niet goed werken totdat u de privé browse modus uitzet in uw tabbladen overzicht.

Naar website
 
sluiten

Contact